söndag 27 februari 2005

Anten

Team only pike och Skarvarna gav sig ut på Anten för året första isfisketur på sjön.Vädret var kallt och klart. Tyvärr var isen helt kass. Vi fick hela tiden se var vi satte ner föttern. Turen gav fyra fäll som resulterade i två gäddor på isen 4200 och 5340gram.(David och Tom)Team op hade en riktigt rutten dag med endast två små abborrar på isen.

söndag 20 februari 2005

Isfiske 3

Daniel och Tom gav sig ut på ett eftermiddagsfiske för att göra av med den sista mörten. Höll på att sluta med katastrof. Vi fick ett fäll på den timmslånga turen. Linan hade på något sätt fastnat i spöt, så när en fisk av storlek större drog iväg med betesfisken så åkte spöt med. Det var så när att Daniel inte fick tag på spöt innan det tippade ner i hålet. Fisken hade tyvärr ungått att bli krokad. Men lika glad var Daniel ändå som höll på att bli av med en multirulle.

lördag 19 februari 2005

Lång gädda


Så var det dags för ismetetur fyra. Efter många och kämpiga kilometer(Claes hamnade i diket)kom vi fram till vår för dagen tilltänkta fiskeplats. Nattens plusgrader hade gått hårt åt den dåliga isen. Betesfisken var varken reslig eller kry men fick duga. Betydligt bättre än "dead-bait". Efter fem små fisgäddor runt kilot var det dags för dagens bonusfisk undertecknad lyckades dra en abborre på 890gram.
När klockan närmade sig halv två så gav flera av sällskapets ismetare upp.Jag(Daniel)och broder David bestämde sig för att göra en sista förflyttning innan hemgång. Jag lämnade kvar ett av mina spön, vilket givetvis det sista fället kom på. Det var Davids tur att ta spöt. "-Verkar lite större, kanske tre fyra kilos" Gött tänkte jag. David satte in ett mothugg. Jäklar vad det satte iväg. "-Den är nog större än då." Efter ett flertal ovanligt lugna och långa rusningar fick vi se vad som kom glidande under isen. F-n vilken stor gädda var reaktionen.En krokodil! Kan vara en tio klubbare konstaterade vi båda. Huvudet var kolossalt stort. Efter ett flertal försök att få upp henne genom hålet med nya rusningar som följd lyckades jag få ett rejält gältag och hon gick precis igenom hålet. Första reaktionen var hur långt fanskapet var 125cm! Hon väger nog mer än 10 sa jag till David vågen stannade på 12770gram Va! om vägning 12770gram över 12 kilo. Det är inte sant. Vi vägde igen. Jo det stämde. Efter ett flertal bilder(skakade som f-n)fick hon gå i sjön igen. Vi packade snabbt ihop grejorna och begav oss hem. Ingen av oss var speciellt sugna på att fiska för stunden. Kändes helt overkligt

lördag 5 februari 2005

Vardsjön

Desperat fiskesugna tog Daniel och David en tur till Vardsjön. Efter två timmar gav vi upp. När regnet tilltog plockade vi ihop våra ismeten. Båda blev FF.