tisdag 31 maj 2005

ååååååål

2005-05-31 Claes och hans kompis David kör ett ålpass. Blir ingen ål men en stor mört på 400gram.

söndag 29 maj 2005

Stora mörtar

2005-05-29 Ålfiske med Daniel och Claes var det tänkt. Tog knappt en minut innan Claes får på en gädda storlek större. Den tar givetvis och klipper linan efter en kort stund linan. Blev ingen ål. Blev några bauta mörtar.

lördag 21 maj 2005

Fiske med nors

2005-05-21 Premiär på Mjörn. Premiär med nors. Tanken var att vi skulle få någon hyfsad abborre. Men icke sa nicke. Regn och blåst gjorde det svårfiskat. Grymt trögt. Jag(Daniel) fick givetvis inte en enda abborre. Men mina båtkamrater drog ett femtontal. Blev nio gäddor i båten under dagen.

onsdag 18 maj 2005

Bottenmete

David, Tom och jag(Daniel)tog oss till en för oss ny plats.Vi körde bottenmete för braxen och eventuellt sutare. Givetvis kunde jag och David inte låta bli att ha bonusspö med gäddtackel på botten. Mycke riktigt tog det inte en timme innan david fick ett härligt run på sitt bonusspö. Snabbt kom en biffig gäddrygg upp till ytan, kan va stor. Till vårt förtret hade den förmodligen lyckats få linan i käftarna. Vilket resulterade i en förlorad fajt och en snopen David. Men vi ger oss inte så lätt. Blev ett par fina matabborrar också som tröst.

söndag 15 maj 2005

Deadbait


Pass1: Jag(Daniel) tog med mig mina barn och anskaffade lite betesfisk till kvällens bottenmete efter gädda. Pass2: Tog två timmar sen märkte jag att linan på mitt ena spö sakta började tajtas upp. Kolla på det sa jag till David och Claes. Snart händer det något. Plötsligt en skarp signal från larmet och sen blir det tyst igen. Sen dröjer det tre-fem sekunder, sen blir det en djäkla rush på larmet och linan bara sprutar ut från rullen.Efter ett rejält mothugg blir det tvärstopp. Tror att fisken har gått fast i botten. Sen får fisken fnatt och drar iväg som en galning.Tror att det är en jätte. Efter ett flertal brutala rusningar håvas en tunn efterleksgädda på 89cm och 5,2kg. Grymma fajter de bjuder på efter leken. Riktigt skogstokiga. Nr två som tas på bottenmete. 100% utdelning :) Fick även en braxen och en massa abborrar och mörtar på bonusspöt.

söndag 8 maj 2005

Dött bete


Jag(Daniel), Claes och David gav oss ut på ett litet äventyr. Testade att bottenmeta efter gädda eller gös. Tog knappt två tim. innan Claes larm började att tjuta. Linan löpte ut i rask takt. Efter en brutal kamp lyckades vi bärga en mycket fin gädda på 108cm. Nytt pb till Claes, andra på en månad.Grattis!! Hade hon fångats före lek så hade hon varit en solklar +tioklubbare.Fin kamp bjöd hon på. Fräckt att det funkar med bottenmete efter gädda. Fick även en djäkla massa abborrar och mörtar på bonusspöt.