söndag 29 april 2007

Vj!


2007-04-29(Claes)) Åkte ut strax efter tresnåret för att prova vertical jigging lite mer. Nu börjar jag få lite bättre kläm på vad det handlar om men tyvärr lyser gösen med sin frånvaro och jag får bara gäddor. Fick en gädda på 3,3 kg i topp på denna tur men det var en jädra fart på den. Lite intressant är att jag provade även att ha en levande mört flötmetad en bit ifrån båten och den var helt orörd under hela turen. Alla hugg kom på vertical jigging. Men även vertical jigging genererar tyvärr smågäddor... På grund av det stora antalet gäddor har jag gått över till mjuk vajer som tafsmaterial men det verkar fungera riktigt bra. Tycker man får en bra rörelse på jiggen. Har också provat lite grövre flourocarbon men är hittills nöjdare men mjuk vajer.

lördag 21 april 2007

Braxen

2007-04-21 Braxenfiske som urartade i mörtmatning. Totalt kaos på swingtippen. Blev ett vevande som skulle kunnat sluta med en akut sjukskrivning. Diagnos= Utsliten handled och tennisarmbåge. Tack och lov fick min broder David en fet gädda(ej monster) på deadbait. Kan vara så djäkla effektivt under rätt förutsättningar. Kul när det funkar:)

måndag 16 april 2007

Feederfiske


2007-04-16 Först blev det en timmes fisketillsynskurs, sen en timmes fiske.Det var ovanligt trögt på stället, nappade knappt alls.(Berodde kanske på att Mr Törnqvist hade stått där under dagen och tränat med långspöt.) Efter en stund kom platsens tillsynsman Mr Eilert på sin dagliga kvällsrunda. Då började det nappa så smått, två mörtar och en liten braxen på ca,1,5 kilo. Sen nöp det på ordentligt i "flugspöt" jösses en lake;) Nej till min besvikelse kom det upp en Braxen på 3470gram:(

söndag 15 april 2007

Vertical J.

2007-04-15(Claes) Jag skulle ut på testfiske med nya grejer och även lite inspirerad av Rosemeijers nya film om vertical jigging. Daniel A. kom upp till Alingsås också och fick sin premiärtur i den flytande porschen. Det blev bara en gädda på vertical jigging detta kommer nog testa fler gånger under bättre förhållanden.

tisdag 10 april 2007

Skeddrag

2007-04-10(Claes) Efter att ha kört en del spinnfiske ifrån land efter gädda utan resultat kastade jag i båten och körde skeddragsfiske längst branterna utanför vikarna i stället. Jag testade bigpikemattis nya skeddrag för att se hur det fungerade. Visst fungerade draget men man kan ju inte säga att det riktigt är den enkla genvägen till dom stora gäddorna :) Båda gäddorna jag fick var bara snäppet större än skeddraget :( Nu har man fått lite fiskkänning i alla fall och det blir nog någon tur nästa helg igen.

lördag 7 april 2007

Vänern


2007-04-07Äntligen blev det lite fiske på Vänern. Vädret var perfekt för Jörgens plåtbåt, lagom med vind. Ljusförhållandena var inte de bästa slog om från molnigt till solsken och från solsken till molnigt hela dagen. Det blev många vobblerbyten för oss under dagen, färger som passade sol och färger som passade mulet. Mitt på dagen blev det dessutom stiltje. Det dröjde till halv tre innan ena sidospöt signalerade napp. Gott!! Jörgen fick så småningom upp en fin lax på drygt sex kilo. En timme senare fick jag en tröstlax under minimimåttet. Jag blev inte ff i alla fall. Strax efter klockan fem blev det ett hastigt väderomslag, från stiltje till snökaos. Snabbt ihop med prylarna och raka vägen in till land. Vilket var i grevens tid.

söndag 1 april 2007

Abborre


2007-04-01 Abborrfiske med Jörgen. Gäddorna gjorde snabbt slut på mörtförrådet. Totalt fick vi sju gäddor och en en fin abborre på 920gram.