söndag 24 juni 2007

Göspass


2007-06-24 Gösfiske: Ikväll var det dags att köra ett pass ihop med Claes. De senaste göspassen vi har kört ihop så har det kommit upp stor fisk.(7150, 8840 och 6440gram ) Det kunde nästan bara gå sämre.
Det dröjde en timme innan Claes fick första gösen. Det var en fin fisk på 4360gram. Nästa fisk var min. Den var något mindre och tog i samma område. Vi bestämde oss att byta område på grund av att vi båda har känslan av att mindre och större gösarna inte går ihop. Dröjde kanske 100m in på det nya området innan mitt ena spö stod i en djup båge. Efter en förvånansvärt bra kamp och en mycket galant håvning av Claes låg en ståtlig gös på 6580gram i båten. Gott! Det blev ytterligar en gös för Claes på 4010gram innan det var dags att vända hem.

onsdag 20 juni 2007

Gösfest

2007-06-20 Gösfiske: Jag och David började med att leta upp ett område som verkade hett för kvällen. Vi hittade ett ställe och bestämde oss för att köra mer där. Snart hade vi ett första hugg och en gös på 4290gram kom upp. Just när jag försöker trassla upp vobblern ur nätet signalerar nästa spöet napp. David vevar in en gös på 3,5kg. När vi trasslar igen smäller det på Davids andra spö och en gös på 1,9 vevas in. Precis när den är avkrokad ser jag att Davids tredje spö signalerar napp. Han drillar upp en gös på 5380gram.

Efter den pärsen får vi rigga om hela båten. Vi passar då på att vända runt båten. När vi kör över stället från andra hållet händer inget och vi vänder tillbaka igen då tar det på Davids spö igen och han drillar upp en gös på 3,5kg. Svänger tillbaka igen och det smäller på mitt spö och ytterligare en gös får syna båten(4660gram)

När vi trasslar ut gösen tar det på spöet med supersläppet och ytterligare gös över fyra kilo vevas in. Det har under tiden börjat regna intensivt så vi vänder en sista gång och jag får på mitt sidospö en gös ca. 3-4 kilo. Regnet tilltar så jag och David repar upp våra prylar och försöker så sakta att ta oss i hamn.

Det var inte det lättaste att navigera i det kompakta mörkret. Efter att ha tittat ner i båten en stund under hopplocket hade jag helt tappat orienteringen så färden bar av i helt fel riktning den första kvarten. När jag väl insett att ön som jag körde mot inte var en ö utan fastland lyckades vi slutligen hamna rätt. Blev totalt åtta gösar och två gäddor under turen.

söndag 17 juni 2007

7+ gös.


2007-06-17(Claes)Jag stack ut tillsammans med en gammal polare för lite gösfiske på kvällen. Det tog lite tid innan vi kom ut eftersom jag var tvungen att laga startsnöret först. Efter en stund var vi ute på Mjörn och eftersom Erik var gästfiskare fick han drilla första nappet. Det dröjde inte länge innan första hugget och det var en mindre gädda.

Lite senare åker vi ut på frivattnen och det blir efter en stund ett hugg på ett av de ytgående spöna. Typiskt göshugg. Jag fortsatte att köra i området och bara en kort stund senare böjer sig samma spö i en båge bakåt. Jag börjar drilla och det känns som att veva in en säck potatis. Efter en stund börjar säcken närma sig båten och det visare sig vara en rätt stor gös. Den slänger ett antal gånger med huvudet men Erik är snabbt framme med håven. Väl inne i båten är det avkrokning och fototime. Gösen vägde 7050 gr längden var 89,5 cm. Tyvärr så lägger naturligtvis digitalkameran av på grund av dåliga batterier och vi fick använda telefonkameran.

Proceduren med vägning, mätning och håvning tog lite tid så vid återutsättningen simmade inte gösen iväg direkt. Jag kände dock att det var liv i den och bröstfenorna rörde sig. Jag släppte den då jag trodde den var på gång men den lade sig på rygg med buken upp. Vi skulle dra upp de övriga spöna och göra i ordning i båten men gösen hade fortfarande inte vänt sig när vi var färdiga. Vi åkte i kapp och när man närmade sig såg man att den rörde sig men låg fortfarande på rygg. Jag tog tag i gösen, vände den rätt och tryckte ner huvudet i vattnet och då stack den iväg. KANON.. Bra slut på en bra kväll.

Gööööööös

2007-06-17 Trollingfiske David och Daniel. Gäddorna var rejält i stöten. fem stycken fisk syna insidan på båten. När skymningen föll fick ett gösyngel följa i deras fotspår.

söndag 10 juni 2007

Skeddragsfiske

2007-06-10(Claes) Åkte ut på skeddragsfiske en stund på eftermiddagen. När jag kommer ut drar jag av startsnöret men motorn lyckas gå igång. Denna gånga hade jag naturligtvis inte med mig årorna heller. Jag bestämde mig för att köra på ändå och hoppas att motorn inte stannar. Helt dött i frivattnen och inte ett hugg på 4 timmar. Lite segt. På hemvägen kom farbror tillsynsman (Tomas) och kontrollerade fiskekortet men det gick fint. Lyckades dessutom att köra hela e-m utan att motorn stannade :)

lördag 9 juni 2007

Trollingtävling


2007-06-09 Trollingtävling. Fem båtar kom till star i det grymmt vackra vädret. Solen gassade hela dagen och det var helt vindstilla. De förutsättningarna gjorde det mycket svårfiskat. Det gällde att få fisk snabbt innan värmen blev för stark. Efter drygt en timme fick David upp en hyffsad gädda på 5320gram. Vilket i slutändan räckte till en seger. Fisket hade varit ruskigt dåligt för samtliga ekipage. Totalt tre gäddor allt som allt.

onsdag 6 juni 2007

Kolla båten.


2007-06-06 Kollade till båten samtidigt som jag metade lite gädda. Fick snabbt en gädda på 4660gram återutsatte den . Sen dröjde det fem minuter innan jag fick en till gädda med exakt samma längd 94cm. Kan det vara samma fisk? (Skilljer ca: 100gram mellan dem.) Det blev inget mer fiske. Jag fick fixa lite med båten istället.