fredag 27 juli 2007

Betesfisk

2007-07-27 Efter ett flertal dåliga fiskepass gav jag mig ut på lite tröstfiske. Min tanke var att fånga abborre till betesfisk. Det visade sig svårare än jag hade räknat med. Det blev fem stycken innan jag tacklade om till mörtfiske. Jag såg att det var gott om fisk på mäskområdet men fick endast ett fåtal. Började fel söka och det visade sig att mörten stod en liten längre ut i branten och inte direkt på mäskplatsen. Då gick det som på räls, mört efter mört landades. Tyvärr var de lite större än vad jag ville ha. De fick bli gäddbete istället.

tisdag 17 juli 2007

Gös-pb


2007-07-17 Jag skulle ut på lite gösfiske när vädret för engång skull visade lite av sommaren. Ringde min bror David just innan avfärd för att försäkra mig om att han inte skulle med. Han hade ändrat sig och ville gärna åka med på en tur. När vi väl var ute på sjön upptäckte jag att min kamera inte fungerade och David hade inte med sig sin. Jag fick en äcklig deja vu-känsla, samma sak hände när David tog sitt pb på gädda(12770gram). Ringde en kompis för att försäkra oss om att det fanns en vänlig själ ute på sjön i fall att ett monster skulle dyka upp. Vi kom överens om att vid fisk över 6,5 skulle vi få assistans. Det är ju ett jäkla jobb att repa upp prylarna. Nu kändes det något lättare men den där äckliga känslan i magen ville inte riktigt ge med sig.

Det var det mycket båtar på de gamla vanliga ställena. Inte speciellt bra så vi puttrade så sakta till områden som vi inte tidigare hade fiskat på. Det visade sig vara grymt trögt. Efter två och en halv timme hade vi inte haft ett pill. Jag började fundera på om vi hade gjort en taktisk miss när vi lämna beprövade områden. Men just när vi diskuterade att vända började det dyka upp "rätt" saker på ekolodet. Tog knappt fem minuter innan jag såg Davids spö signalera kraftigt napp.

Fisken kom snabbt upp till ytan och visade sig till en början vara en helt ok fisk. David pressade med visst besvär in den till båten där jag kunde håva den. Där konstaterade vi att det var en större gös. Dags att ringa kompisen. Det visade sig att David slagit nytt pb med 7480gram. Han skall nog aldrig ha med sig en fungerande kamera.

fredag 13 juli 2007

Fin gös.


2007-07-13 David och Tom kör ett pass gösfiske. Kallt och blåsigt vilket generera endast ett hugg. David drar en gös på 6320gram.

söndag 1 juli 2007

Mycket fiske på samma dag.


2007-07-01 Dagen började med ett pass abborrfiske. Vattnet var nytt för oss så vi provade med det mesta som kunde ge fisk. Jigg, vobbler, mört, spinnare men det kom endast upp en abborre på 800gram. Dock fick vi fem gäddor behagade att ta våra beten. Kvällen ägnades åt ett pass gösfiske med Claes. Två gösar kom upp och en skogstokig gädda.