söndag 23 september 2007

Abborre

2007-09-23(Daniel) Idag blev det något så ovanligt som abborrfiske. På grund av att jag hade ovanligt gott om betesfisk hemma så blev metoden mete. Ett spö med mört och ett med ärling. Började med en abborrre på 640gram och två gäddhugg på raken. Nästa napp trodde jag att det var gäddan som åter narrades. Så jag skiter i mothugg för att rädda tacklet och bara vevar in den. Tung fisk hinner jag tänka innan jag till min förtvivlan ser att det är en riktigt, riktigt STOR abborre som jag just har skitit i att kroka. SATAN skriker jag när den tackar för sig och spottar ut mörten. Känner spontant att jag skall slänga ihop skiten och åka hem. Kör trots det en timme till med flera fina matabborrar i båten. Men inte en skymt av den "grose". Vad lärde jag mig av turen: Att krok är billigt iförhållande till en stor abborre och att ärling funkar bra för större abborre med. (Trodde att jag skulle få ett h-vete med småfisken.)

söndag 16 september 2007

Abborre

2007-09-16 I dag provade vi ett nytt abborrvatten. Det var en nostalgisk tur. I den här sjön fiskade jag varje sommar när jag var tretton, fjorton och femton år.

Det var trevligt att se att sjön och naturen var lika orörd nu som då. Vädret var tyvärr riktigt dåligt. Regn och vind gjorde oddsen höga för att fånga en grann fisk. Det var gott om små gäddor i sjön, precis som vid mitt sista besökför sjutton år sedan.

Jag hade på sex st varav en fick krokas av i båten. Men abborren gick det sämre. Det blev några stycken mindre exemplar. Vi jiggade, pimplade och metade. När vi skulle hem hade vi ett jäkla jobb att få upp både bil och båt för den blöta naturrampen. Men med mycket grenar, ris och kroppsstyrka gick det att lösa det med. Lindern är absolut en av de mest användbara fiskebåtar som finns.

tisdag 11 september 2007

Age i Frankrike.



2007-09-11 Age lämnade från Frankrike en kort rapport om sitt karpfiske via telefon. Han hade haft ett mycket bra fiske med flera fina karpar. Största på 15500gram!! Grattis:)

söndag 9 september 2007

Ny båt;)

2007-09-09 Idag provade vi Davids "nya" båt. Till en början var vi oroliga för om den lilla båten skulle klara oss båda, hink med betesfisk och en massa andra prylar. Funkade kanon. Blev mete och jiggfiske... Betsfisken gick åt snabbt,,, blev många men små abborrar. Tyvärr var gäddorna rejält i farten så det gick åt många tackel. Nu när vi vet att båten är sjöduglig för två pers kan det bli många trevliga expeditioner till nya vatten.

tisdag 4 september 2007

Fiske med dottern.


2007-09-04 Jiggfiske med min dotter. Hon hade sedan jiggtävlingen pratat om en ny tur. Det blev en korttur ut på sjön för att testa nytt spö, rulle(Lemax Black Rose och Blue Arc)och gammal båt. Hon fick fyra abborrar oich jag tre. Här håller hon turens största. Ytterligare en 40 cm i kass kondition. Men spö och rulle får högsta betyg av mig:)