söndag 27 januari 2008

Oväderstrolling


Då var det dags för flötestrolling igen. Den här gången i det sämsta väder jag någonsin fiskat i.
Dagen började med monsunregn,och innan vi fick i båten och kommit i flytoverallerna var vi redan blöta. Det fortsatte sedan hela dagen med regn,snö och blåst,(många åkarbrasor) den här fisketuren. Som tur var verkade fiske bra, och det började med ett hugg under första släppet,tyvärr miss.
Dagen fortsatte med bra fiske och hyggliga gäddor. David frös som en hund men fick värme av allt drillande. Totalt 6st, största på 6kg och 5,2kg. För mig gick det trögt i början men jag revanscherade mig och fick 1st 8+ efter en stund. Totalt blev det 10st och 4st tappade. En lyckad tur.

lördag 26 januari 2008

Larmfiske efter gädda


Larmfiske efter gädda. Jag var bara tvungen att prova den här platsen. Har funderat på den länge men jag har aldrig fått tummen ur. Där borde finnas de rätta förutsättningarna för att ta en riktigt grov lakätare...Ett område med fina djupbranter. Det blev två napp på den korta turen,,, Första gick linan av?? Andra svarade med ett par tunga gung innan den tackade för sig...:( Svårt att gissa storleken men ingen snipa. Höjdpunkten var när jag under andra nappet rusade ut i vattnet utan att ha på mig vadarbyxorna. Det blev kallt:S

fredag 25 januari 2008

LAKFISKE!

Idag provade vi lakfiske från land. Blåsigt och kallt som f-n. Provade en rad olika klassiska beten. Det blev inte ett skit som väntat. Men vågar man inget vinner man inget.
De hände något riktigt komiskt. Två töntar smög om kring i området och försökte få i sina mörtstugor;) De gav upp. Kanske var för kallt;)

onsdag 23 januari 2008

Lakfiske( igen)

Ett nytt pass. Vi provade ett nytt ställe igen.
Blev mycket dunk, dunk...
Jag hade ett rejält drag i prylarna på övertid, men tyvärr ingen krokad fisk.???
Ja vet inte om det skall bli mer lota lota för mig på ett tag:S
Känns inte så just nu.

tisdag 22 januari 2008

Gäddmete2


Var ute på flötestrolling. Det var riktigt hett. 17 gäddor drillade men bara 11 fick syna båten. 7st var över 4kg, största på 5,70, 103cm. Det bvar en riktigt trevlig tur. Dvs det var att göra hela tiden.

torsdag 17 januari 2008

Lakfiske3


Nytt vatten med potential för stor fisk. Alltid knepigt att fiska på ett nytt ställe. Vi testade några platser innan det sög på i Dans spö. Efter en ganska odramatisk drillning men en mer dramatisk håvning lågen en grann lake på 4400gram i båten.:) Den fisken räddade hela turen. Gött!!!

måndag 14 januari 2008

Lakfiske 2


Nytt försök efter lake i ett annat vatten. Vi provade att kombinera det med gäddmete. Men det var ingen bra kombination. Vi fick varken gädda eller lake. Koncentrerade oss på enbart lake. Jag hade ett grymt napp nästan med engång. Hade varit trevligt att fått upp den. Blev tillslut två lakar rättvist fördelat. Inga monster men de kommer:)

torsdag 10 januari 2008

Lakfiske

Så var årets första lakepass avklarat. Var som vanligt hädelselöst. Fiskeformen är ju inte direkt något High chaparall fiske. Turens höjdpunk var när ett åskoväder drog in över sjön... I januari!!!! Jävlar vilken blixt och knall det kom.

söndag 6 januari 2008

Årets första fiskepass



Då var det dags för årets fösta fiskepass i skarvenskutan. Det var inte lika lyckad tur som vi avslutade med förra året. 5 napp varav 3st landade. 3, 3 och 4kg. Snön föll och övergick senare på dagen till ett lätt duggregn.

fredag 4 januari 2008

Inget för mesar


Idag var det en tuff dag på "jobbet". Blåste hård ostlig vind. SMHI hade fel som vanligt i sina prognoser, 5m/s var mer 15m/s. Men vi gav det några timmar så fick vi se om vi pallade. Timmarna gick och snart hade vi avverkat hela dagen. Började trögt med några mindre snipor. Vi letade efter nya områden och hittade ett fram på eftermiddagen. Slutade totalt med sju gäddor i båten, största på 5860gram och 100cm(Jörgen) Min största best hamnade på 4930gram.