måndag 28 juli 2008

Stalkingfiske

Morgonen började kl.04.00 med att mäska med majs på ett par ställen. När det var klart var det bara att smyga sig fram. Mycket riktigt var det flera karpar på mäskplatserna.
På med mask och i med betet.
Men vad fan? Inte var de intresserade av våra beten. Bara nojsa, buffa och simma på maskstackaren. Flera gånger var de framme och bara tittade på masken??
Bytte till majs men inte gjorde det ett skit,,,,
Hade varit riktigt häftigt att få på en på en spölängds avstånd.

måndag 21 juli 2008

Gräskarp


I år har jag haft turen att få stifta bekantskap med flera nya arter, Vimma, Färna och Sarv.Det är alltid en utmaning att bredda sitt fiske, dels för att fiska i nya miljöer prova andra metoder plus att man drar lärdom till sitt ”vanliga” fiske.

Idag hade jag turen att få följa med Andreas ut på fiske efter Gräskarp. Det var mycket öde i sjön. Knappt några fiskar som var uppe. Inga karpar som gick efter våra brödbitar. Vi valde att presentera våra beten på botten istället.

Dröjde två timmar innan jag fick ett försiktigt napp som snabbt byttes till ett kraftigt böj i feedertoppen. Sen blev det rejält röj bland näckrosorna. Karpen gjorde inga långa men bestämda rusningar fram och tillbaka. Efter många vändor fram och tillbaka kunde Andreas elegant håva den. J Fy fan vad häftigt. Mitt PB på Gräskarp blev 5740g.

Tack Andreas för att jag fick chansen att prova på det här häftiga fisket.

lördag 19 juli 2008

Färnafiske




Med kort varsel blev det ett morgonpass efter färna. En art som jag tycker är en av de fräckaste som finns. Jag kunde bara inte låta bli. Första stället fick jag endast en liten talle och några mörtar.

Efter ett par tim for vi vidare till ett nytt ställe. Jag ljuger om jag säger att det tog mer än en minut innan brödbiten försvann i en stor virvel. Mothugg, kände direkt att det var en tung och stark fisk. Hade vissa problem med att håva den. Visade sig vara en fisk på 58cm!, Dock saknade den bukhäng, riktigt mager. Men det blev ett nytt pb på 2220gram. Gott äntligen en fisk som jag är nöjd med, kanske vänder det nu.
Har ni inte provat färnafiske så kan jag varmt rekomendera det. Så jäkla häftigt. Huggen är så brutala. Gäddan är en blek fis i jämförelse. Jag förstår varför det är fiskeikonen Matt Hayes favorit art.

onsdag 16 juli 2008

Sutarfiske

Tre pass sutarfiske har gått av stapeln. Första passet gick bra, jag fick som vanligt småfisken och fick agera fotograf när Jörgen fick nytt pb på sutareJ2875g. Jag tog pb på sarv, inte så svårt när jag aldrig tidigare fått arten;)270g.

Nästa tur var det sämre ställt med sutarna men Jörgen fick fina bonusfångster sarv på över halvkilot och abborre på ca:800g. Jag fick en jävla massa sarv. Nytt pb på sarv till 275g en ökning med hela 5g.

Sista försöket att få arten, struntade helt i savfisket. Körde stenhårt med tre boltriggar. Fick inte ett pip i larmen:S
En av mina fiskekamrater bände upp två stycken!! Den här arten går det verkligen troll i för mig. Vi får se om jag gör något mer försök. Men det blir inte i den här sjön i alla fall.

måndag 14 juli 2008

Gösfiske 5


Gösfiske 5
Trollingfiske med broder David. Förutsättningarna kändes inte riktigt optimala men i brist på annat fick det bli en tur. Började på platsen där jag hade brutalnappet förra turen. Dröjde inte många meter innan David fick första gösen på 4+. Gott! Det blåste bra vilket gjorde det omöjligt att bedriva vettigt fiske på platsen. Vi körde vidare, stendött i tre timmar. Vi bestämde att bara köra en liten stund till. Det var ändå otroligt dött. Då jag fick ytterligare en +4 gös. Gott!

lördag 12 juli 2008

Jakt!!

Idag gjorde jag en "Runar"... Har haft en jävla massa skator i trädgården. De bajsar och tar saker för oss. Har haft kontakt med kommunens skadedjursbekämpare som var allt annat än trevlig. Mer hånfull och dum. Men idag var det en skatjävel som tog sig en sväng för mycket och stöp i backen. Så nu får den statuera exempel för resten av klanen. I den här trädgården bajsar man inte ostraffat. Vi får se hur länge det funkar, finns idioter som matar de asen.

torsdag 10 juli 2008

Gösfiske 4

Gösfiske 4

Åter ett pass solo i båten. Blåste rätt bra ute på de öppna ytorna och mörka moln kom snabbt in över sjön. Dröjde knappt fem min innan en gädda på ca:4 kilo låg i båten. Jag förflyttade mig till ett område som min bror David tog sitt pb för snart ett år sedan. Redan första vändan blev det två gösar. Tog en vända till och fick dubbelhugg lyckade få upp den ena.



Trollade vidare några timmar, brände en fisk på djupriggen som valde att kliva av efter några meter. Fick ytterligare en.



Strax innan klockan ett hade vinden ökat ytterligare och det gungade bra i gösbaljan. Började trolla mig så sakteligen till lä för att plocka upp prylarna. Då löser ena djupriggen ut och jag börjar drilla en gös i en sjuhelvetes sjögång. Väl i båten och efter en stunds trasslande ser jag i ögonvrån att spöt på andra djupriggen har löst ut och står i en riktigt djup båge. Men vad fan tänker jag och hivar snabbt i den andra gösen.



När jag väl håller i spöt så känns det tungt, djävlar vad tungt. Botten? Nä, 36m så botten kan det ju inte vara. Gött en större fisk hinner ja tänka innan den bestämmer sig för att gå. Ja jäklar vad det gick undan, har aldrig upplevt något liknande. Jag hade inte en suck. Meter efter meter bara rullade iväg bromsen i botten och den bara fortsatte i ett jämt tempo. Så höll det på en bra stund. När skall den stanna? Men vad fan är det här? Efter att ha tagit många, många meter bestämmer den sig för att nu får det vara nog och släpper…



Snopet? Något, men mest overkligt… Jävligt konstig känsla när man inte kan sätta emot något. Körde några vändor över stället innan blåsten gjorde det omöjligt att fortsätta…
Saknade en wobbler på ett sidospö när jag plockade upp? –150kr

tisdag 8 juli 2008

Gösen


Här är den grove igen.

söndag 6 juli 2008

Göööstur!


Efter några korta turer och glest mellan gångerna, var det dags för ett riktigt göspass.

Vi har kört några gånger i ett område, med några skapliga gösar som resultat. Dock vet vi att det går stor fisk där. Veckan innan togs en gös på hela 9020g av Gös-Everts andrestyrman Måns. Kvällen började förstås med ett minuspoäng (gädda) men där efter tog David våran första gös för kvällen, 4060g.

Sedan följde några timmar med ett påslag, som ej blev något mer.

Vi hade tänkt köra riktigt länge eftersom det inte blir så många pass för tillfället. (Just fått en dotter) Som två babordslanternor åkte vi nu runt med våra cigarrer i mungipan och firade medans vi trollade. Danicas spöhållare fungerar förövrigt bra som cigarrhållare. Mörkret hade fallit och nu kom "hugget"vi väntat på. En av sidospecialarna ställde sig i en enorm båge, Jag fick ut spöt och bad David rensa fort som f-n. Det var helt stumt och jag förstod att det var en riktigt stor gös. Sedan kom knycken och fighten började. Väl uppe vid båten såg vi längden och kunde konstatera att det var en grymt stor gös. David räckte den inte vid första håvningen och en nervös rusning följde. Efter några minuters drillande gjorde dock David en exemplarisk håvning. Vi lyfte in gösen och såg nu hur stor den var. I vågpåsen stannade elektrosamson på 10320g efter avdrag. Ett nytt pb och sjörekord var ett faktum. Längden var 97cm, stjärtfenan enorm och dom övre huggtänderna stora som en "schäfers hörntänder"! Det syntes att fisken var gammal och fantastiskt trevligt att sjön håller så stor fisk. Vi avslutade därefter kvällen med cigarr och 2-taktare.

torsdag 3 juli 2008

2008?!

Ja vad skall man säga efter att lite mer än halva året har gått så kan jag snabbt sumera det som ett riktigt uselt halvår för mig. Jag har inte fått något som jag är nöjd med. Har fått några nya arter. Men de har ju varit små stackare. Har fått agera håvman och fotograf vid ett par fina fångster. Guide kanske hade passat bättre. Börjar fundera på om det är så att jag håller på med för mycket prylar kanske borde hålla mig till en eller högst två arter. Nej fan vad tråkigt. Färna är kul, braxen är kul likaså lake...
Vi får se, just nu så har jag tagit ett uppehåll på några veckor.

Gösfiske 3


Gösfiske 3 Startade ganska sent för att slippa gäddorna. Mötte flera personer som väde hem för att det blåste för mycket. Gott tänkte jag brukar vara bra fiske då. Fick snabbt två gäddor 4-5 kilo på rigg. Körde till ett mer beprövat område och ganska snart tog en gös på ca: 3kg,,,, Körde tillbaka några gånger men inget mer. Körde till nytt område ny gös ca:4 kg…Blev inga mer men det kändes ganska gott med tanke på att de andra båtarna gick bom