onsdag 31 december 2008

Gott Nytt år!!

Blev ett sista pimpelfiske innan året tog slut. Blev någon tusenbroder eller som gubben sa som gick för bi "- får du några tusenfotingar?" Nja inte riktigt:/
Ha de
och ett riktigt gott nytt sketfiske år på er!!

tisdag 30 december 2008

Is!!!!!!!!


Äntligen fick vi gå ut på lite is. Kändes nästan overkligt att trippa ut på den nya svarta isen. Fisket blev det lite si och så med. Men nu får man ta nya tag nu när man nu har fått blodad tand.

måndag 29 december 2008

Vänern


Idag blev det en tur till Vänern med Pekka och Jörgen. Idag var det kallt, jäkligt kallt. Vi fiskade i ett område med mycket båt. Det ryktades om fisk i olika båtar men i våran båt lyste de med sin frånvaro. Blev tre hugg i båten. En missad ,en gädda och till sist en öring. Öringen tog på min målade SPRO"strike pro":)
Men nu jäklar skall det bli lite isfiske när äntligen kylan har kommit:)

onsdag 24 december 2008

GOD JUL

GOD JUL
Sitter och försöker sammanställa fiskeåret 2008.
Snabbt kollat så var det inget höjdar år för mig. Hyffsat mycket fiske har det blivit men med något klen skörd. Det blev ingen större gädda eller gös. Abborre: Det blev heller inte någon fin fisk. Många nya arter har jag stiftat bekantsakp med. Vimma, Sarv, Sutare, Gräskarp och inte minst färna som nu mer ligger mig varmt om hjärtat. Gräskarpen får la jag se som årets fisk. SÅ ovanlig och ett sådant as till att fightas.
Men som sagt året är inte riktigt slut än. Kan ju hända att det dyker upp en joker de närmaste dagarna.:)

söndag 21 december 2008

Gädda?


Gädda stod på programmet. Började dåligt med två förlorade tacklet? Sedan fortsatte det i samma anda hela dagen.
Summa sumarum: En riktigt trög dag. Jag brände två fiskar och Jörgen en. Jörgens var av lite bättre kaliber. Skitfisket håller i sig:( Skitturerna borde snart börja betala av sig.

torsdag 18 december 2008

Fiskepyssel

Jag skulle varit med på Klubbens fiskeslöjd. Men tyvärr fick jag förhinder. Blev pyssel hemma i köket i stället. Fyra nya fina Great"Blue"Paravaner blev det. Funkade grymt bra och betydligt billigare än Great white.

söndag 14 december 2008

Gäddfiske


Idag blev det ett kortare pass flötestrolling. Vi började fiska strax efter halv tolv. Blåste bra på sjön så det blev ett riktigt slitpass vid årorna. Blev några mindra gäddor i tre-fyra kilosklassen.
Strax före mörkrets inträde hade vi kontakt med en bättre fisk. F-n jag grämer mig än att den saten inte satt. Det var troligen årets största gädda. Inte för att det betyder speciellt mycket då årets största vägde 6kg någonting.

söndag 7 december 2008

En kall dag på Vänern


Idag var det dags för lite fiske efter lax och öring. Vädret var för en gång skull kanon. Tyvärr så var firrarna inte på g. Enda trösten för oss var att de inte var det i någon annan båt heller. Två napp hade vi. Men tyvärr ingen krokad fisk.

lördag 6 december 2008

Vänern imorgon

Jag satt och titta igenom dagboken och märkte att jag inte hade varit ute på Vänern en enda gång i år:/
Så imorgon blir det ett första frest. Inte i plåtbåten den här gången utan i en lite större skuta. Skall bli trevligt att få komma ut på Sveriges innanhav nr:1.
Om vi skulle råka få någon jullax så är det en ren bonus.
Vi behöver alla små äventyr i vardagen.
Kollade igenom mina plastbeten. SATAN vad vobblers jag har som aldrig blivit doppade i spat. Det blir de säkert inte i morgon heller. det blir la till att strypa lite löja.
Kommer rapport imorgonkväll.

måndag 1 december 2008

Gäddfiske

Idag var det gädda som skulle fiskas.
Dagen började lite halv sunkigt när jag upptäckte att min kamera hade gett.
Fisket:
I höst har det gått riktigt dåligt. Flera riktigt sura pass har lagts till samlingen. I och för sig så har vi kört riktigt svåra sjöar. Idag hade vi tänkt tröstfisk lite på ett ganska säkert ställe.
Men men som vanligt(nästa) var det riktigt uselt även här. Få napp och de som tog var små.
Tack o lov så hade de som vi pratade med också riktigt skitfiske.
Totalt fyra hugg varav två fick vända uppe i båten.

På kvällen beställde jag en ny kamera som tröst:)