fredag 30 januari 2009

Age pimpelfiskar

Rapport från Age. "Testade en ny sjö för lite pimpelfiske. 7kg abborre blev det. Nappade så in i h-vete. Totalt 207st, så medelvikten var ganska bra."
Gött att det är någon som får lite fisk i sällskapet. Grattis.

söndag 25 januari 2009

Ismete

Idag blev det ett riktigt ökenpass. Jag hade ett enda napp Abborrjäveln hann spott ut innan jag hann fram:(
Det var så segt att jag valde att ge mig hem redan kl13.00
Blir nog inget mer isfiske i vår om nu inte någon stor sjö i närheten fryser.

fredag 23 januari 2009

Is eller inte?

Har blivit ett litet försök att ismeta abborre igen. Endast en liten talle på pimpel behagade att nappa.

Jag borde känna mig mer taggad på ismete men konstigt nog så är inte suget så stort.

Längtar redan till vårfisket.

söndag 18 januari 2009

Ismete:Abborre

Ismete efter abborre. Idag gjorde vi ett försök på riktat fiske efte de stora randiga krigarna. Vi fiskade i ett nygammalt vatten. Trots att vi inte hade ett pill på ismetespöna drog vi mängder på pimpel. Stundtals var det riktigt trögt för att ibland gå över till riktiga napprusher. Själv kom jag upp i drygt femtio. Nu var i alla fall betesfisk fixad till resten av våren.

tisdag 13 januari 2009

Pimpelfiske

För att dryga ut mörtförrådet blev det ett kortpass pimpelfiske efter jobbet. Abborrarna var verkligen i stöten. Blev ett par abborrar i varje hål. Pimpel kan verkligen vara pest eller fest.

lördag 10 januari 2009

Ismete AGE

Resultat från dagens ismete. Age bärgade första isgösen. 3kg+ Grattis.:)

fredag 9 januari 2009

Lake

Igår skulle vi köra lite lake från is. Var ju ett tag sedan på grund av utebliven kyla.
Väl på platsen visade sig att en stor j-vla råk hade brett ut sig, vår vanliga tur. Ja inte gav vi upp för det. Nu fick vi chansen att prova ett nytt område. Ismete och lite dunka,dunka var modellen för kvällen. Timmarna gick snabbt och laken lyste med sin frånvaro. Resultat noll lakar.

tisdag 6 januari 2009

Ismete, Ismete

Ismete
När Claes ringde var jag något tveksam till ett pass igen. Men när han till och med hade varit ”gullig” och kollat isen åt oss så kunde jag bara inte säga nej.

Väl på isen fick Claes snabbt en mager fyra-fem kilos. Ok kanske skulle det inte bli lika trögt för oss idag.
Snart fick han ytterligare en lite grövre pjäs 5+. Osch kul, snart skulle det kanske bli min tur tänkte jag. Precis då får han ett tredje fäll. Den verkade till en början inte vara så stor.
Men visade sig väl uppe på isen dra vågen över sju kilos strecket.


När pimpelfiskarna hittade ut på isen blev det som vanligt en stunds stiltje. Nästa hugg som följde var givetvis på Claes spö. Men vad fan skulle jag bli helt utfiskad idag. En fem+ synade isen och Claes var i sitt livs form;)



Till sist fick även jag en liten snale på styva två pannor som tröst.

Efter det var det dags för oss att fly in till land för att söka lä. Vinden hade ökat i styrka och det gick knappt att hålla sig kvar i stående läge utan isbillen i backen. Det var med mycket muskelstyrka och jävlar anamma som jag utan broddar lyckades ta mig in till land på blankisen.

måndag 5 januari 2009

Ismeteeeee!

Idag blev det en jäkligt kall tur upp till Age för att ismete lite. 18 minus var den lägsta temp som jag uppmätte under bilresan. Det kalla vädret bjöd inte på någon jätteaktivitet. Det blev en snipa till oss var.

söndag 4 januari 2009

Ismete



Nja inte alla var med på isen i går. Age höll sig ytterligare en dag. Här kommer en liten rapport från honom. Åtta landade med två fina toppfiskar på 6,9kg, 107cm och 7,5kg och 100cm.
Snacka om bra start...
Ha de gott och bra fiskat..

lördag 3 januari 2009

Ismete!!


Idag var det dags för stormöte på isen. Alla i Teamet var ute på isen för att stilla sin abstinens. Vi valde att fiska på två olika områden. Jag och Claes hade en intensivt arbete de först timmarna. Vi hann inte ens sitta ner och ta oss en kopp java. När så småningom fler "isdyrkare" kom ut på isen avtog napprusherna.

När vi slutligen summerar dagens fångster så blev det totalt 15 st gäddor och vi hade bud på ett flertal till vilket får ses som ett mycket bra resultat.

torsdag 1 januari 2009

Nytt år

Kalasväder gjorde det omöjligt att låta bli att ge sig ut på lite pimpel.
Trögt men vad gjorde det. Isfiske är alltid isfiske:)