onsdag 29 april 2009

Braxen



Det har blivit några försök på braxen igen. Tyvärr bara småfisk . En sutare har jag trots allt lurat upp. Roliga fiskar det där, bjuder verkligen upp till fight.

söndag 26 april 2009

Färna!

Idag var det tänkt att jag skulle deltaga i klubbens trollingtävling. Tyvärr så började min bättre hälft att jobba kl10.00 och barnvakt var det inte att tänka på. Därför inget KM. För att trösta mig planerade jag och broder David ett färnarace tidig arla, för at vara hemma i god tid.

Klockan fyra var det bara att gasa på och börja morgonens lilla resa. På väg upp var det helt otroligt mycket vilt ute och sprang. Sex stycken älgar, tre råddjur, fyra harar och en stor rovfågel. Rena safarituren.

Målet med turen var att David skulle försöka få sin första färna. Men det började inte så speciellt bra. Ingen färna på första sträckan. Vi drog snabbt vidare till nästa. Här äntligen fanns det fisk och det dröjde inte längre än till att brossan hade fått fram kaffet innan han hade landat sin först färna. Jag kommer inte ihåg vad den vägde, ingen bjässe ca: 1kg.

Jag satte mig och nötte på en större fisk som jag hade sett varit upp och vakat. Bytte bröd mot räka och vipps så satt den där. Den bjöd upp till bra kamp. Så jag fick ropa till mig David som fick hjälpa till att håva. Det blev nytt PB på Färna 2460gram och 56 cm. Ynka 40 gram från storfisk men det kändes jäkligt gott ändå:)
Blev ytterligare två mindre färnor för mig innan det var dags att sätta sig i biolen och fara hem. En riktigt go start på dagen.

tisdag 21 april 2009

Braxen


Idag blev det på nytt en liten tur med båda sönerna. Båda fångade varsin mört och jag fick årets första braxnar. Inga bjässar men de kommer garanterat:)

måndag 20 april 2009

Testfiske


Idag tog jag med mig minstingen hemma för att testa lite braxenfiske, en ren chansning. Men jag var ändå tvungen att ta mig ut till fiskeplatsen för att fixa en grej åt Asff.
Ingen superaktivitet i vattnet. Blev åter igen en hyffsad mört 400gram jämt. Knepigt att det bara skall bli mört i år?

söndag 19 april 2009

Hemmavatten 3


Idag var det många olika fisken som hägrade. Men för att gå familjen till mötes blev det gäddfiske på förmiddagen. Blåste bra på sjön idag inga 4m/s som SMHI hade utlovat.

Första viken vi fiskade av gav noll kontakter. Snabb förflyttning till nästa vik. Tog en liten stund innan Claes fick första gäddan, åter på SPRO swimbait. Vände tillbaka några gånger över området innan det blev ett ganska brutalt napp på en av mina monstermörtar.
Gäddan bjöd på en ganska underhållande fight med flera långa rusningar. Tyvärr var den ganska illa åtgången av den stundande leken. Den hade nog sett bättre dagar. 100cm och 6,9kg.

Blev inte några fler hugg innan det blev dags att fara hem. Jag hade i alla fall dagens snyggaste lugg;)

måndag 13 april 2009

Hemmavatten igen.


Idag blev det ett nytt försök i hemmavattnet. Vi valde en anna del av sjön för att se hur långt gäddleken var kommen. Började fisket riktigt grunt. Resultatlöst. Först när vi gick ut på något djupare vatten kom första hugget på Fishonnets swimbait. Tyvärr så gjorde Claes ett alltför mesigt mothugg och gäddan gick loss. Sedan dröjde det rejält innan det åter var napp på swimbaitet men den här gången satt den. En fin olekt gädda på 5540gram. Sedan dröjde det igen innan en gädda gick bet på en av mina preppade jättemörtar. Tyvärr matchade inte gäddan storleken på betet utan pressade vågen endast till 4800gram.

Blev ändå en kanonfin dag på sjön med en hyffsad avslutning.

lördag 11 april 2009

Besök i Ages hemmavatten

Idag blev det en visit hemma hos Age för att pröva hans lilla supervatten. Familjen var med så det blev ett kort test. Ingen fisk behagade nappa innan solen gick ner. Bra nu har jag sett förutsättningarna och kan lägga upp fisket inför nästa försök.

fredag 10 april 2009

Premiär hemmavatten


Idag blev det tröstfiske för bajsturen igår. Med mig som kapten hade jag min kompis Claes Mr FishONnet .
Idag skulle det upp gäddor på löpande band:)
Det började bra första gäddan synade båtbotten efter fem minuter, lite skillnad mot älven.
Vikt ca: 5kg inte så noga att väga småfisk;)

Sen gick det någon timma med diverse bottennapp och annat strul innan Claes ena spö signalerade napp. Vi fruktade ytterligare ett bottennapp men icke. Det här nappet var det en jävla fart på. Större fisk gött. Det blev så allvarligt att vi fick rensa båten på alla fyra spöna;)
Efter en något dramatisk fight kunde jag"guide"Daniel håva en grann gädda på 8540gram och 108cm. Känner mig fan som en guide. Alla fångar fisk och allt jag gör är att assistera med att fota fisk, väga fisk och diverse annat småplock.
Jag fick ytterligare en fin gädda innan det var dags att plocka upp och fara hem.
Gott grattis Claes till ytterligare en fin firre i år:)

Göta älv


Idag drog vi till Älven för att testa lite jerkbaitsfiske. Kanske inte den lättaste platsen att fiska på men storleken på fisken som älven hysser lockade mer än hemmavattnen. Det blev en lång dag med en helvetes massa kastande och ryckande. Tyvärr blev det noll firrar i båten. En missad under lite trolling när vi förflyttade oss. Sammantaget en trevlig dag med gott väder.

Björknafiske

Snabbtur med en kompis för att prova på Björknafiske. Vi kom tyvärr iväg sent till fisket. Vi hoppades på att de skulle vara aktiva på natten med. Blev tjugo minuters fiske innan det blev mörkt. På de minuterna hade kompisen turen att få en på 910gram.(storfisk:800gram) Sen var det meningslöst att stanna för nappen upphörde helt. Lite flow kan man säga:)

fredag 3 april 2009

Mörtfiske


Jag tror att jag är mer eller mindre störd som tycker det är kul att fiska mört. Idag blev det ett kortare pass igen. Men börjar få upp flowet drog upp en grann mört som tangerade mitt pb. sedan 2004 på 420gram och 33cm. Gott det är väl det här som kallas specimen. Jag har ju inget flow när det gäller matchoarterna så det här kanske är min grej :)

Men stor mört är alltid stor mört. Storfisksvikt för mört är 800g tror jag, så min lille motsvarar en 6kgs gädda. Ingen superfisk med andra ord:S

torsdag 2 april 2009

Återfall


I går kväll fick jag åter lite vårkänslor och feederfiska några timmar. En riktigt fin kväll med några hyffsade mörtar som belöning. De två största på 300g och 340g.

onsdag 1 april 2009

Slutar att fiska!

Nu har jag äntligen tagit beslutet att lägga ner fisket. Tiden räcker inte till och andra intressen har dykt upp så som discgolf. Då jag nu spelar på en ganska hög nivå och sm-spel väntar så går det inte kompromissa längre.
Som avslutning tänket jag ha ett jävla partaj och ni i Teamet får givetvis första tjing på mina fiskeprylar. Allt skall väck så jag inte frestas att börja på nytt. Ett ul-set har jag tänkt att behålla och Age har lagt ett skambud på båt, kärra och riggar.

Hör av er snabbt om det är något som ni vill paxa före de andra. Jag kommer inom kort lägga upp ett par datum för partajet så att ni kan förbereda er.
Ha de gott och sketfiske på er.
mvh: Daniel