fredag 31 juli 2009

Sutare=Braxen

I morse blev det åter lite fiske efter sutare. Vädret var inte det bästa för arten, hård blåst och hällregn. Räknade inte med ett endaste pill på betena. Men det blev fyra braxen och tre missade sutare. Riktig jäkla otur när det gällde sutarnappen. Lyckades dra brax på räka för första gången:).

tisdag 28 juli 2009

Trögt fiske


Jag , Claes tog med oss våra söner ut på lite spinn-vj fiske. Trögt som attan. Claes höjde stämningen i båten något genom att drilla upp en fin gädda inför de begeistrade sönerna.

Senare på kvällen hängde jag med Jörgen ut på lite nattfiske, är de semester så är det. Blev åter en jävligt seg historia med endast en fisk i båten.

måndag 27 juli 2009

Morgonfiske


Efter att varit ifrån fisket ett tag, då familjen vuxit. Tog jag och Tom läget i akt att åka ut på en tidig morgontur för att söka "Gösta". Kl: 05.00 var båten packad och vi lämnade hamnen. Efter 15min fiske klev först gösen på, 2,1kg. Efter det gick det av bara farten. Det slutliga facit blev 4 gösar, 6 gäddor och 2 abborrar. Tom stod för mest drillande och även den största gösen på 4,1kg. Riktigt trevlig tur.

söndag 26 juli 2009

Storm!

Claes var hemkommen efter en vecka på Öland. Fiskesuget var enormt så vi gav oss ut på sjön för lite gädd och göstrolling. Smhi hade annonserat 4-5m/s men väl ute på sjönblåste det så in i h-vete.
Har aldrig sett så stora vågor på den här sjön! Men vi gav inte upp när vi väl fått rigga riggspöna efter en del meck så dröjde det fem min. innan första spöt signalerade napp. En rejäl gädda hade slukat Claes swimbait. Gott! Men när vi skulle försöka få in den jäkeln till båten blev det helt omöjligt i blåsten. Efter en stunds kamp hade den gått fast i både rigg och motor och gäddan var förlorad.

Vi körde på i hopp om att det skulle mojna något. Bevakningsbåten var ute och hejade. Han hade kollat tolv båtar så det var fler idioter ute i skitvädret. Blev inget mer. Dett blev åter ett riktigt ökenpass. Trollingfiske är nog en av de mest tråkiga fiske former som finns. Det får bli någon form av mete nästa gång eller kanske lite v.j

onsdag 22 juli 2009

V-J!


Bröderna Johansson gav sig åter på lite vj-fiske. Provade några ställen innan första hugget kom. Tyvärr så brast linan till stingern. :(

Nästa hugg hade jag gett mig fan på att sätta och visst satt den. Efter ett visst trixande och kämpande fick jag upp den i båten.(kul med lätta prylar) Inget monster men ändå. Nu var la det bara att nöta på. Gädda och två abborrar innan det var Davids tur att nita dit en han också:)

Hade bud på fler men ack så svårt det skall vara.
En riktigt trevlig förmiddagstur med gott väder -Tack och lov hade smhi fel och det lovade regnet uteblev.

söndag 19 juli 2009

Kvällsfiske

Vi körde ett race men farsans båt inatt. Helt jävla öken?
Ett rejält hugg i djupriggsklumpen. Såg den jäveln stiga mot riggen på ekolodet för att sedan kasta sig över det stackars blylodet. Ganska trevlig händelse i sig. :)

lördag 18 juli 2009

Sutare igen.


Nytt pass efter sutare.
I morse var det som om jag fiskade på en helt annan plats, stendött till skillnad mot i går. Fick ett "run# till slut men det visade sig vara en braxen i sina bästa år. För en gång skull var den fin form. Saknade alla äckliga sår bölder och andra otyg som mina senast fångade braxen haft.

fredag 17 juli 2009

Sutare

I morse blev det ett nytt försök på sutare. Första sutaren kändes bra men gick tyvärr fast i skiten och gick loss. Kroken var rejält rätad. Blev byte till ett annat fabrikat som hade lite mer krut i godset. Nästa fisk liten talle på 1600gram. Tredje sutaren nytt pb. 2020gram. Fjärde fisken upprepade nr.1 bedrift men utan att räta kroken tog den sig loss från både krok och skit:S Kändes mycket lovande.
Bara ladda om och komma igen.

tisdag 14 juli 2009

Fiske med Rasmus.

Ikväll var det dags att få inviga min son Rasmus i det spännande trollingfisket. Han fick själv bestämma vilka wobbler han ville ha på sin sida båten. Men som vanligt när man skall skapa bra förutsättningar för sina barns fiskeintressen så uteblev fisken. Surt!
Det blev en go kväll med sonen på sjön. Mycket att prata om som man aldrig hinner med hemma. Man borde göra sådana saker oftare.

söndag 12 juli 2009

Nattfiske2

Nytt pass, nytt område. Började med lite vj. Vi fick ett par rejäla napp som vi var för "lösiga" för att hinna kroka:(
Bytte sedan till trolling där det var långt mellan nappen. Blev till sist tre st i båten. Fortfarande inga större fiskar. Vi börjar bli kräsna med tanke på vår topp 20 lista. Vi skall inte klaga det är bara gött att komma ut på sjön.

onsdag 8 juli 2009

Nattfiske

Blev ett pass i Claes balja. Valde att åka till orörda vatten på grund av alla jävla köttfiskare på sjön. Blir så trött på alla rubbade fiskare som skall bonka allt som de får upp.

Hittat flera bloggar med idioter som fyller frysen med allt för stor och gammal fisk. Vad de inte fattar är att de sabbar hela ekosystemet i sjön. Finns många exempel på det, tex Aspen, Åsunden mfl. Det är inget jävla "put´n take" vatten där det sätts in fisk hela tiden. (det tar 6år för dem att nå 45cm. En fisk på sju kilo är ca 14år.)Hoppas ni inser att den smakar skit, vilket den gör. Bara för att den är dyr i fiskbilen innebär det inte att den är sund. Gammal fisk=Anrikat kvicksilver=Är som att äta en kvicksilvertermometer.

Blev fyra i båten, dock ingen troféfisk i natt. Får la va nöjda med det fanns ju de som blankade enligt rykten;).
Men de kan ju stoltsera med sjörekord istället:D

söndag 5 juli 2009

Gösfiske

En liten tur gösfiske mellan regn och åskskurarna. Inget riktigt flow i fisket blev trots det gös i båten.

torsdag 2 juli 2009

Tur-otur?

Sitter på min semester och funderade över min sportfiskehobby. Fastnade över hur många storfiskar jag har varit med om att få upp. Tyvärr så har jag haft "oturen"att aldrig få dem själv. Om det nu är turen eller oturen det hänger på eller om det nu råkar vara så att jag är en fruktansvärt röten fiskare.
Några fina exempel: Gädda12770g(mitt spö), gös7480g(mitt spö), gös8840g, färna2740g, Björkna910g, Lake4400g,Ål1910g,Abborre1500g,Sutare2875g.

Eller kan det vara så att jag för med mig en så rejäl klick flyt till mina medfiskare att de lyckas?

Är jag avundsjuk och missunnsam? Javisst det är klart jag är. Det kunde ju faktiskt lika gärna ha varit jag, eller? När man lägger så mycket tid och pengar(blir en hel del) så vore det konstigt om jag inte blev en gnutta missunnsam. Men jag har inte kommit till den nivån att jag hellre åker ut ensam än att ta med mig någon(vore ju fruktansvärt i fall denne skulle råka få napp och snuva mig på fångsten.) :)

Det som får mig på bättre tankar och sunt tänkande inträffade när vi var på juniorlägret och min sons kompis får upp sin riktigt fina gädda på sju kilo. Direkt och spontan säger min sjuårige son till sin kompis, Grattis Isak, det måste vara jätte kul att ha fått en så stor fisk. Han menar det verkligen och skiner som en sol trots att det lika gärna kunde varit han som hade fått gäddan.

Jag blev både glad och stol över min son som faktiskt redan har fattat hela grejen med fiske. Vad vore hela fångsten och fisket om man inte fick dela det med någon. Ta pb. på gädda ensam i en båt med endast ett taskigt kort från en mobilkamera att referera till. Vore inte lika kul som om att ha med sig en bra vän att dela upplevelsen med.

Delad glädje lika med dubbel glädje gäller ju fiske i allra högsta grad.

onsdag 1 juli 2009

Trolling

Är hemma och hämtar andan efter första semesterveckan med familjen. Så då passade jag på att ta årets första trollingpass från egen båt. Med mig som sällskap hade jag Age. Vi har ett ruskigt dåligt snitt på våra pass ihop så det kunde nog bara gå på ett sätt. Blev trots det en "miss"och en i båten.