fredag 30 oktober 2009

torsdag 29 oktober 2009

Båtupptagning+fiske


Idag hjälpte jag brorsan att ta upp hans båt. Men först tog vi en sista fisketur.

Vädret var kanske inte helt optimalt, 3grader i luften och 8 i vattnet. En dimma som låg riktigt tät över sjön. Flera felkörningar blev det innan vi kom dit vi ville.

När vi väl fått i prylarna högg det i jämn takt under nästan hela turen. Totalt landade vi tio gäddor och en abborre. Gäddorna vägde mellan fyra och fem kilo. Inga toppfiskar men heller inga snipor. Dagens trevligaste minne var när jag fick trippelhugg. Svettigt och rörigt men vi lyckades bärga alla tre.
Otur att båten skulle upp, turen gav oss verkligen blodad tand.

söndag 25 oktober 2009

Fiskesug!

I helgen var fiskesuget stort. Två shimano baitrunners som ligger och väntar hemma gör inte det hela lättare. Så tjugotalet mörtar färdiga för gäddjakt fick några dagars ledigt till.

Bara att ha is i magen och invänta rätt förutsättningar.

måndag 19 oktober 2009

Abborrfiske

Idag blev det en tur till ett för mig nytt vatten för att se om det fanns några grova abborrar i pölen.
Började bra med ett napp inom den första minuten. Hmm, misstänkt gäddnyp. Plöjde på några timmar till men inga abborrar. Hade vi kört på gädda så hade det blivit en mycket lyckad tur. De var verkligen i stöten.

onsdag 14 oktober 2009

Bete!!

Idag var det dags att börja se över mörtförrådet. Blev ett kort men intensivt pass. Cirka en mört i minuten. Kan vara lätt när man gör rätt;) Trettio nya passagerare fick glädjen att åka med hem till sin nya lya på 300l.
De säljes till högstbjudande på tradera. Utgångsbudet lyder på 7 kr/st.
Skynda att fynda, helgen är snart här.
ha de gott i höstmörkret.

torsdag 8 oktober 2009

Grymma karpar.

Age drog fyra karpar på sin höstsatsning. Tre av dem var riktigt brutala. Grattis än en gång.

söndag 4 oktober 2009

Skitväderstrolling


Idag har jag upplevt en mycket märklig fisketur. Vädret var allt annat än lugnt. Trodde inte att det kunde bli i närheten så stora vågor på lilla Mjörn. På väg ut körde vi upp på en rejält stor våg. Jag for upp i luften så högt att jag i landningen knäckte mitt-toften på Claes båt:( I en annan stor våg lyckades vi i till och med lätta från vattenytan, jävligt läskigt. Dessutom regnade och haglade om vartannat under hela turen, kändes som man for omkring i en torktumlare.

Fisket var tack och lov helt ok för somliga. Claes fick fem hugg varav han lyckades landade två. Största på 4-5kg. Åter igen var det swimbaiten som dominerade. Själv har jag en förbannelse över mig. Jag och gäddorna drar inte jämt. Inte ett endast pill hade jag på mina tre beten. jag fattar inte vad som är fel. Vi fiskar i stort sett med samma prylar.

Vår hemfärd blev också dramatiskt. Båtmotorn la av mitt i ovädret. Jag fick ro för att hålla oss i kurs samtidigt som Claes i dyningarna försökte felsöka så gott det gick. Tack och lov så fick han igång motorn igen. Men det var en hel del dramatik innan han lyckades.