fredag 26 februari 2010

Vinterfiske

Idag passade vi på att fiska lite när de ändå hade bommat igen jobbet pga av alla snö.

Det var riktigt kanonväder, strålande sol och 4+. Vi kunde gå i t-shirt när vi skottade och borrade.

Ismetesläden fick stanna hemma. När man utvärderar slädarna så är de faktiskt rätt värdelösa. De är tunga och otympliga och funkar inte mer än vid lite snö på isen.

Lätta modifierade pulkor och ryggsäckar gjorde oss mycket mobila trots den hyfsa djupa snön.När det gick att ta sig fram bättre än förväntat passade vi på att pröva en ny del av sjön. Vi fiskade av en ganska stor grundrygg med djup på . 5-12m som hade stora djup i närheten 20-25m. Kanske kunde det gå någon gris gädda i branterna.
Vi körde ett par timmar på eftermiddagen. Det blev tre fäll för mig och två av dessa landades. 2-0 till Sverige mot Holland idag:)

fredag 19 februari 2010

Fiske med grabbarna


Kort fiskepass efter abborre med Emil och Noel. Kallt som attan vilket begränsade fisket. Jag hann få ett run innan det var dags att ta oss hem till värmen med glinen.

torsdag 18 februari 2010

Flyt-Oflyt

Idag hade jag lite långtråkigt och räknade ihop årets isfiske.
Det har kommit upp en hel del fisk. På åtta halvpass, sex förmiddagar och två eftermiddagar har vi fångat 64st gäddor. Vi skall inte gnälla det är ett grymt bra flyt i fisket. Men det som saknas för oss är den där riktiga toppfisken.

Sammanfattning:
Storlek1: 12st mellan 5-6 kilo.
Storlek2: 6 st mellan 6-7 kilo.
Storlek3: 2st mellan 7-8kilo.

Ja, ja det är la bara att köra på. Snart så smäller det på ett monster.

onsdag 17 februari 2010

Ismete igen.

Eftermiddagsfiske med David och Age.

Våra förväntningar var lågt ställda på dagens fiske. Eftermiddagar brukar vara sega tillställningar med få napp och dåligt med landade fiskar.

Men redan efter en minut löste mitt första spö ut och första gäddan var landad. Sedan löpte det på i jämt tempo hela eftermiddagen. Age hade sitt vanliga flow och drog sju st. David var lite ringrostig men kom igång så småningom med två landade.
Filmklipp på Davids kamp.

Själv fick jag upp tre och brände en på grund av linbrott. Det blev inget monster idag heller. Det fyra största vägde: 4,6kg. 5,2kg, 5,6kg, 6,7kg..

lördag 13 februari 2010

Kort pass


Idag blev det ett kort pass på isen. Frugan jobbar helg så det gällde att komma ut en sväng mellan hennes arbetspass.

Satte mig i en brant för att se om jag kunde få en grov gädda eller en fin lake efter botten. Nappade nästan direkt, gädda på 3-4kg. Dröjde bara en liten stund innan gädda nummer två låg på isen, 6,5kg. Sedan hände inte mycket mer innan det var dags att ta mig tillbaka till platsen för upphämtningen.

torsdag 11 februari 2010

Fiske efter lake.

Igår blev det ett pass lakfiske. Jag trodde i min enfald att vädret skulle vara hyfsat milt. Men när det mörknade och blev helt klart kröp temperaturen lång ner under 10 minus. Vantar och extrastrupor låg hemma.
Två lakar kom upp på fem personer. Fina fiskar men inte i närheten av vad vi är ute after.
Sjäv hade jag endast ett litet naffs eller en linpåsimmning? Fastnade gjorde den inte i vilket fall som helst:(

söndag 7 februari 2010

Familjetur

Idag tog jag med mig familjen ut på lite söndagfiske med korvgrillning. Vi fick med oss två andra famljer som ville pröva på lite ismete och pimpelfiske. Tyvärr så satt det redan ett gäng gubbar och stenåldersfiska(angel) på platsen. Efter som det var skitjobbigt att gå i slasket för ungarna blev det till att knö sig in en bit ifrån det "heta" området;).
Blev ingen fisk men det var en trevlig tur ändå:)

lördag 6 februari 2010

Ökenpass


Idag blev det ett riktigt skitpass för mig och Holländaren. Kombinationen kass höft och en jävla massa snö och slask på isen gjorde att vi inte kom till den tilltänkta fiskeplatsen.
Inte nog med det så välte Ages ismetepulka ett flertal gånger i slasket vilket resulterade i att tre av sex multirullar såg ut som infrusna laxfiléer och blev helt obrukbara.

Platsen som vi tillslut blev nödgade att fiska på visade sig vara ett riktigt skithål. Vi fick endast två fäll på hela förmiddagen. Trots våran otur hitintills lyckades vi få upp båda gäddorna. Den största vägde drygt fem kilo.
Kan kanske var det bra att få ett h-vetespass för att man skall uppskatta de riktigt bra turerna.

Nu är jag inte spec. sugen på gäddfiske. Det räcker med vinterfiske nu. Jag har i veckan checkat in ett par riktigt häftiga filmer med fiske efter färna. Längtar inte mindre efter våren nu.