torsdag 29 juli 2010

Trolling


Qvisten fick med mig på ytterligare ett gösfrest.
Började kanon bra med flera kontakter och några i båten.
Kvällen höjdare var kilos iden som hade huggit på jättewobbler ute i frivattnet. Snacka om optimist.

tisdag 27 juli 2010

Abborrfiske


Idag tog jag med mig jigg-specialisten Rasmus 8år ut på lite abborrjakt. Visade sig vara riktigt trögt. Inget på ytbeten, inte heller på jiggar. Rasmus bytte till små feta wobbler och helt plötsligt drog det på rejält i spöt. Gädda var vår första tanke. Men väl inne vid båten visade sig vara en enorm abborre:S. (bendaller) Tyvärr var inte turen på vår sida idag och abborruslingen hamnade på fel sida av håvnätet. Det blev till sist en tröst abborre på 630g.

söndag 25 juli 2010

Ny göstur,

Ikväll blev det en repris av föregående tur, två gösar. plus en gädda i båten.

fredag 23 juli 2010

Karpjävlar var är ni?

Morgonpass 02.30-07.30
Så jävla dött. Joakim fick ett gött run kl 04.00 med en karpusling som belöning. Själv fick jag en äckelbraxen som tack o lov klev av inne vid land.
Nu blir det inget mer karpfiske från det här stället. Blir att pröva något annat område. Men först blir det en paus från fiskeformen.

Gösfiske

Fredagsmys på sjön, Gösjakt. Jag fick åka med qvist ut på lite slowtrolling.
Fisket var ganska segt. Två gösar i båten största 4,7kg.

torsdag 22 juli 2010

Vj

Vj-fiske med David.
Det regnade kopiösa mängder. Men vad gör det, lite manligt fiske som ger hår på bröstet bangar man inte för.
Vi började med lite popperfiske i ösregnet. Kan ju bara inte funka tänkte vi båda. Men icke sa nicke efter åtta abborrar for vi vidare ut till de HETA gösspotten. Små bulor som stod och tryckte på botten. Kunde det vara gös?
Javisst första vj gösen för i år låg snart i båten. Det bidde ingen mer som satt men vi hade flera fina "KARATE_HUGG" på våra norsar.

tisdag 20 juli 2010

Abborre-Karp

Idag åkte jag med farsan ut på sjön för att testa hans nya båt. Vi passade på att fiska lite abborre med poppers. Tyvärr var de inte riktigt på samma humör som sist. Wobbler funkade bättre och det blev ca 10st i båten.

Väl hemma blev det byte av fiskeform. Karpfiskeprylarna åkte fram och jag fick i spöna strax efter kl 22.00

Vid 01.15 fick jag ett riktigt bra run vilket tyvärr inte satt i mer än någon sekund innan karpen valde att kliva av.

03.00 en skummis smög ner till mina spön. Jag trodde det var Pär L som skulle komma ner och meta sutare. Men snabbt insåg jag att det var en av stadens mer ljusskydda individer. Han såg inte var jag satt. När han var på väg att börja pilla på spöna sa jag tjenare inne ifrån mitt gömställe. Han blev lite ställ och kontrade med jasså det är där DU gömmer dig. Det piper här sa han. Nej det gör det inte sa jag. JO DET GÖR DET svarade han hotfullt. Nej det gör det inte sa jag bestämt.

Sedan stod han och stirrade på spöna en stund till innan han gick iväg.
Efter det var jag inte spec. sugen på att slumra till mer. Jag fick en hyfsat stor braxen innan det var dags att åka hem och slagga några timmar.

måndag 19 juli 2010

Vertical "skit"jigging

Idag åkte jag med brorsan ut på lite vj-fiske. Jag behövde komma från renoveringen av köket ett tag.

Fisket var givetvis helt kasst. Vi hittade knappt ekon att fiska på.
Vinden tilltog efter ett par timmar och vi åkte in i en vik och testade lite jiggfiske.
Jag hade många nafs i jiggen men inga som ville ta. Då slängde jag på en liten "popper" vilket gjorde susen. Drog åtta i rak följde innan första abborren bommades. Det slutade med knappt femton st innan napprushen avtog. Fisket avbröts tvärt när David fick på något i hästvägar.

Fisken bara rusade iväg, gång på gång. David och jag bara stod och stirrade på hans spö som stod som ett u. Vad fan hade han fått på.

Den gav sig fan inte heller. Rusning på rusning utan att han fick in en meter. Gös? Gädda?
Stor verkade den vara i alla fall. Till sist lyckades den dra fast sig i någon skit på botten och blev stående ett par sekunder. Väl där lyckades den med bedriften att göra ytterligare ett par rusningar innan linan brast.

Grymt snopet, det hade varit en liten tröst att få se vilken art det var åtminstone. Vi fick en gammal mörtstuga som tröst, innehållandes en hiskeligt stor kräfta.

fredag 16 juli 2010

Stresspass

Abborrfiske i väntan på att rörmokaren skulle höra av sig. Tyvärr ringde han när jag hade ett grymt fiske efter matabborre. Bara att slänga ihop skiten och fara hem. Stress på semestern:S

torsdag 15 juli 2010

Sutarfiske

Morgonpass.
Methodfeeder=Sutare-Sutare-Braxen-Sutare. (Sutare2010=28st)
Helt okej fiskepass, perfekt som uppvärmning till köksrenoveringen.

måndag 12 juli 2010

Familjekamp

Jiggfiske med familjen.
Linda vann överlägset som vanligt. Tvåa blev Emil, trea och fyra Rasmus och jag. Så skall man behöva höra det resten av året.
Som plåster på såret blev det en "go" middag. Abborrfiléer:)

söndag 11 juli 2010

Trolling med Clabbe

Trollingpass med Claes.
Näst intill händelselöst. Trögt var ordet. Blev tillslut en göskrake.
Otroligt trevligt med frontmonterad elmotor. Blev nästan för bekvämt.:)
Nu vet jag vad jag vill ha. Får la fixa en vettig båt föst.

fredag 9 juli 2010

Nattpass

Jag kom på plats strax före 23.30. Förmäskning hade pågått ett par dagar så det borde ge något kan man tycka. Dröjde inte lång tid innan första sutare satt på fodermajsriggen.

Strax efter fick jag en braxen. Tröttnade eftersom jag tänkte försöka sova en stund. Blev byte av rigg och något mer svårsmält. Hemgjord Pop-up av härdad blodpudding. Då fick jag vila någon timme innan det åter blev två sutare. Klockan fem gav jag upp och for hem för att sova en stund.

torsdag 8 juli 2010

Arla fiske

Riktigt tidigt morgonpass. Det är mycket fisk inne på mäskplatsen. Jag slänger ut matchmetet under tiden jag plockar upp karpprylarna. Ser till min förvåning att flötet försvann direkt. Krokar något skumt vilket visar sig vara en ål! Det blir en del mankemang innan jag har fått i fanstyget i sjön igen.

När väl boltspöna är i börjar ett mindre helvete med braxen. Tror att det blev åtta stycken innan jag tröttnar och byter bete till något mindre braxenvänligt. Resultatet av den förändringen gav två mindre sutare
Mörten var förövrigt helt galna de med. Drog en hel hög av dem på matchmete innan jag tröttnade på kladdet.

onsdag 7 juli 2010

Suuutareeee

Ett nytt försök på di slemmiga. Fruktansvärt lite aktivitet, skumt? Missar ganska omgående en större fisk på flötmetet. Får en sutare tillslut som Albin galant håvar. Strax efter det bestämmer jag mig för att korta ner passet och återkomma tidigt på morgonen istället.

tisdag 6 juli 2010

Morgonpigg igen.

Morgonpass efter di slemmige.
Platsen jag tänkte pröva visade sig var mycket långgrund. Det fick bli ett annat ställe. Fick några strönapp men ingen som boltade.??

Flötmetet gav först ett par solglasögon, som kämpade hyfsat. Strax därefter fick jag upp ett par bikinibyxor. Det var lite sämre drag i dem, tunga och sega. Jag började fundera på om det var någon som hade dränkt sig på platsen:S Det fick jag tack o lov inte redan på.
Fick inga fler prylar utan for hem för att käka frukost. En bra start på dagen.

Göspass 4

Gösfiske med brorsan. Vi kom ut mycket sent och blev mycket förvånade över hur få båtar som var ute. Räknde bara till två båtar på "svenssonspotsen". Men vi for vidare för att pröva nya områden.

När allt var satt skojade jag med David och sa att vi skulle satsa pengar på vilket spö det skulle nappa på. Jag sa att halv tolv kommer det smälla på den wobbler för det har det gjort de två senaste turerna. Jajaja sa David.Men med nästan äcklig exakthet small det på en gös på rätt spö.??? Va fan!? Hur skumt som helst.

Körde vidare och landade ett par gösar till. Inga monster men det blev en go kväll på sjön.

lördag 3 juli 2010

Morgonpigg

Jag vaknade kl4.00, klarvaken. Rakt ner till sjön för att se om man kunde dra den "feta" damen ur sjön.

Methodfeeder brukar funka kanon. Mäsket välpreppat med diverse pellets, lite hampa och fodermajs.
Det dröjde inte mer än någon minut innan jag fisk första "runnet". Tyvärr gick sutarjäveln fast långt ut i skiten. Inte en chans att få loss den. Efter den lilla fadäsen hände inte mycket mer på en bra stund. Får ett nytt run och proceduren upprepar sig men med dem skillnaden att fisken kommer loss både ifrån bös och krok. Jag fick ett tredje napp på pellets som den här gången hängde med in till land. Braxen, fan vad surt.

När kl började närma sig halv åtta gav jag upp. Värmen var helt olidlig.
Kort och gott dags att hitta en ny plats som det funkar att landa ev. fisk.

torsdag 1 juli 2010

Göspass 3

Gösfiske.
Jag kom ut sent och satte spöna strax efter 22. Till mitt förtret hade jag fått med mig fel vobblerlåda. Det blev att pröva gamla trotjänare som jag ej fiskat med på flera år. Som tur var fanns det en riktig killer i den här lådan också. Mycket riktigt fick jag alla fem nappen på"killern". Två av dem lyckades jag få upp i båten. Helt ok pass.