söndag 31 oktober 2010

Gädda igen

Gäddfiske igen. Blev en förmiddagstur för att återigen se om man kan överlista en större gädda. Det började med en ok fisk på styva 5kg. Nästa napp bommade jag:S Tredje gjorde ett rejält laxskutt i attacken mot betesfisken. Knappt två kilo.

Vet inte riktigt vad felet är men något är det. Vågar knappt tänka på hur många timmar jag har plöjt ner på arten och vilka enorma ytor som man betar av genom åren. Måste helt enkelt ha en jävla otur. Helt ärligt så tycker jag att sjön suger fett. Riktigt dåligt fiske gång på gång. Småfisk eller riktigt taskig kondition. De kan ha längden men inte vikten. Jag har bara fiskat i en sjö som har sämre gäddfiske än dagens, V-silen:S Fyra heldagar utan en enda kontakt. Gör om, gör rätt. Men inte på den sjön.

måndag 25 oktober 2010

Holländsk rapport.

Efter som om ingen verkar fatta hur man gör inlägg så fixar jag ett åt Age.

En spontan fiske tur med rob, en mycket god vän från holland som hälsa på oss några dagar tillsammans med sin sambo. När dom kommer brukar det alltid blir några fiske turer på lilla sjön där vi bor. Tur för mig grannen tycker om mig så jag får fiska i denna privat sjö. Igenom åren har det kommit upp ett flertal fina gäddor men dessvärre har också ett flertal fina damer fått gå till fiske himmelen då inte alla förstår sig på c & r och hellre sig dom på sin mattallrik. Har hört om en nio plus, men vet skrån om jag tro på det.

nog om det så körde vi ut den lilla plast båten i sjön och montera på den härlig tyst gående el-motor. Perfekt när man är så nära naturen. Redan första strecka fick vi tre hugg på våra spö fast bara smått vilket är vanligast i denna sjö. Gädda över 1 kilo är fin. Enkla spö och enkla små drag utan att man behöver tänka, bara köra.
Men efter vi nästan hade kört ett varv så hände det. Min kompis höll på ta en klunk öl när hans spö drogs nästan ut ur båten då han inte hade koll överhuvudtaget. Jag fick som tur tag i spöt och drog till samtidig jag trodde det var botton napp. Men det visade sig ganska fort att det inte var det. Snäll som jag är tänkte jag på min polare som aldrig har drillat en stor fisk. Jag gav honom spöt och hjälpte honom med allt han behövde hjälp med. Efter en stund drog han lugn som han var,(fast skaka som sjutton) gäddan bredvid båten och efter några försök fich jag upp henne med ett stadig grep. Min komis börja med en gång skrika JESUS WAT EEN SNOEK. Och även jag var imponerat av denna fina gädddamen. Han våga dock inte hålla henne så jag fick stå på kortet efter lite tjafs. Vi säger att vi båda fick henne. Det var ändå inte ett pb för mig annars hade jag ändrat lite i sagan ;)
7.9 kilo och gissar på 108 cm. Då hon var för 2 år sen 7.5 107 cm samma års tid. Hoppas i alla fall hon kommer att stanna kvar i sjön ett tag till.

lördag 23 oktober 2010

Ruskväders fiske

Idag blev det ett nytt försök att få en hyfsad gädda. Det har inte gått något vidare i år. Största är på dryga åtta kilo fånga på deadbait. Men jag ger mig inte. Holländaren hade lämnat walkover så det blev en lätt seger i alla fall. Han hade besök från sitt hemland.

Regnet öste ner under hela fisketuren. Första nappet missade jag helt. Jag såg att flötet poppade upp och mörten var väck. Andra hugget en svårt sargad mört.
Till slut så satt det en 3-4kilos. Trögt, trögt,

söndag 17 oktober 2010

Gädda!

Age hämtade upp mig lagom bakis efter Claes bröllopsfest. Det kalla vädret gjorde att jag piggnade till ordentligt trots endast tre timmars sömn.

Fisket var som väntat trögt när termometer varit en bra bit under noll under natten. Det dröjde två timmar innan vi fick ett dubbelhugg. Ages vägde mest 5,4kg hyfsad kondis. Min vägde drygt fyra.
Vid lunchtid hade jag lite action i båtten och drog snabbt tre mindre snipor.

Eftermiddagen blåste det upp rejält och vi fick ta oss till lugnare område. Fisket där var helt kasst. Det blev 4-1 till Sverige i dag. Gott att sätta Holländaren på plats;) Age hade chansen att reducera men brännde två gäddor innom fem minuter. Nybörjare;) Tack för en trevlig dag på sjön med mycket stampa med Leroy.http://stampamedleroy.se/

lördag 9 oktober 2010

Gäddfiske

Idag blev det ett pass flötestrolling med holländaren. Det började med ett napp ganska omgående. Nu blir det nog ingen mer trodde vi. Men nappfrekvensen löpte på i ganska jämn takt och till slut tog betesfisken slut och swimbaiten kom fram. Siffrorna blev tillslut 4-3 till Holland. Tre gäddor bommades. En på grund av linbrott. Inga jättebestar men roliga fiskar som verkligen gav järnet.

onsdag 6 oktober 2010

Nu får du sluta,


Ja nu vet jag varför du aldrig kan fiska. Nu får du sluta löjla dig och följa med ut på lite riktigt fiske i stället. /ha de gott

måndag 4 oktober 2010

Skaffa betesfisk

Jag var sugen på lite avkopplande bottenmete. Blev en tur för att se om det var något ös på mörten. Blev 21st och en braxen innan det blev för mörkt. De största mörtarna vägde mellan 300-350gram. Fina gäddbeten till helgen.

lördag 2 oktober 2010

Gäddfiske

Flötestrolling med farsan.

Jag hade ett lätt överskott på stora gäddmörtar och farsan var fiskesugen.
Vi testade en nygammal sjö för första gången i år. Vi prövade nya områden vilket kanske inte var så klokt ned tanke på resultatet. Tre napp varav två hamnade i båten. En bättre fisk gick loss under drillning. Den väl massakrerade mörten tydde på gädda, size large :(