söndag 21 november 2010

Ismete snart

Idag plockade jag ihop ismetespöna och dammade av pulkan.
Nu är det bara att invänta hållbar is.
Det brukar i och för sig dröja en månad till.

söndag 14 november 2010

Fiskesug=Fisket suger

Idag blev det en tur med min vän Age. Gädda var tanken med fisketuren. Flötestrolling i sakta mak för att se om vi kunde överlista någon bättre fisk.

Timmarna rullade på och inte ett endaste tecken på kontakt. När vi kollade över betesfiskarna visade sig att två av dem hade bitmärken i sig. Attans vad tröga de var.

Vi tog en ny rutt för att se om vi kunde knäcka nöten. Några minuter senare hade vi första märkbara kontakten. Ages ena paravan blev attackerad av en gädda. Fan i mig helt otroligt frustrerande. Tack och lov dröjde det inte länge innan han åter hade napp, fast på rätt sätt. Gädda modell mindre, ca 3kg Sedan ledsnade vi på allt ihop och for hem. Det enda positiva med turen var att vi kom på ett namnförslag till våran kommande hårdrocksgrupp.

söndag 7 november 2010

Gädda?

Idag stack jag ut på lite gäddfiske. Tyvärr inte mycket annat som går att fiska nu.

När jag väl kom ner till sjön låg dimman tät över sjön. Jag letade fram en position med gps:n. Tyvärr så hade jag ingen position från förra turen. Jag hade gärna fiskat av det området en gång till. Men det fanns inte en chans i världen att jag skulle lyckas att ta mig dit i den här dimman. Det blev att fega och köra ett ställe som gick att hitta hyfsat lätt.

Det kändes smått surrealistiskt när jag flög fram över sjön i den täta dimman. Jag bara väntade på att det skulle dyka upp något oväntat precis framför båten.

Körde upp mörtarna ytligt för att få någon nytta av det minimala jaktljuset. Det dröjde inte många minuter innan första snipan låg i båten. På något jävla sätt lyckades jag sätt en av krokarna i fingret. Det kändes inte så mycket i mina frusna fingrar. Men till min fasa fick jag inte loss kroken. Jävlar den satt djup, ända ner till krokböjen:S

Ajajaj, inte gick det att trycka den genom fingret, skelett i vägen. Har gjort det en gång förut. Men då hade jag rätt verktyg. Nu var det bara att försöka dra ut den jäveln samma väg som den gick in.. Jag ruckade kroken fram och tillbaka för att göra ingångshålet lite större så att hullingen kommer ut. Sedan var det bara att ta i ordentligt. Den satt som bara den och helvete vad ont det gjorde. Men ut kom den tack och lov. Men konstigt nog kom det inget blod, så det blev att klämma sönder såret för att få det att blöda rent. Det behövdes inte så mycket våld för att få det att blöda. En liten stråle blod rakt ur fingret. Mitt första förband blev lite, eltejp.

Efter den fadäsen blev det några timmars fiske till. Jag fick tre napp, varav en hamnade i båten.
Surt fiske, men det var riktigt skönt väder ute på sjön.

tisdag 2 november 2010

Mörttjuv!

Kollade om jag fått några mörtar i buren. Jepp riktigt många för första gången i år. Jag hade glömt pannlampan så jag kunde inte se vad det var mer i buren.

Något var det, men vad? Fan en lakjävel trodde jag och försökte dra ut fanskapet. Svårt att få tag i den. Det gick bara inte, till sist fick jag tag. Va! ingen lake, utan en stor tjock jävla ål!!! Fan vad äckligt. Tack o lov lyckades aset ta sig ut själv. Aldrig vittja utan lampa igen.