fredag 31 december 2010

År 2010

Gädda:
Inget toppen år för mig direkt. Det blev ingen stor gädda i år heller. Trots en lång vinter med många ismeten blev det ingen rekordfisk. Det blev några över sju och endast en över åtta. Tyvärr försvann nästan hela vårfisket efter gädda. Hösten blev det riktigt många pass men tyvärr så gav det ingen bra utdelning.

Gös. Skitkasst i år igen. Ingen finare fisk. Tycker inte det är spec. roligt längre.

Abborre. Ingen över kilot. Men några strax under. 900gram+

Höjdpunkter 2010
Vann i lag Västsvenska specimen tävlingen 2010.
Fiskar som stack ut 2010. Färna 2520g och mört 700gram


Inför 2011
Mål. Pb abborre, borde inte vara så svårt. PB på karp, Gös på ismete.

torsdag 30 december 2010

Sista fisket för i år.

Ismete
Jag började med att försöka få en parkering vid den tilltänkta fiskeplatsen. Det var inte det lättaste, redan flera bilar på plats och dessutom hade två bilar parkerats som bajskorvar. De hade ställt sig på tvären över den lilla parkeringsplats som fanns. Jag var inte ensam om att bli förbannad, varför gör man så?

Fisket var åter igen en seg historia. Jag fick tre fäll och alla synade isen, 3-4 kilos.
Det var tur att jag hade trevligt sällskap som gjorde det hela värt mödan. Age, Claes och hans två kompisar Pär och Andreas. Broder David kom senare ut och hälsade på efter det att han också lyckats leta reda på en annan parkering. Nu är det bara att ladda om, nytt år och nya oprövade fiskevatten som väntar. Gott nytt år på er.

söndag 26 december 2010

Julfiske


Idag visade termometern 16 minus när vi äntrade isen. Tack o lov steg den något innan det börja ljusna-9 grader.

Fisket var en riktigt seg historia. Livliga mörtar med en del tjuvfäll höjde förväntningarna. Timmarna gick och endast några mindre fiskar synade isen. Tillsist fick Age på en bättre fisk som svarade gott i mothugget. Vi trodde till en början att det var en mycket fin fisk. Men tyvärr var inte konditionen på den något vidare. Sverige vann men, Holland fisk störst.
FILM
http://www.youtube.com/watch?v=Qs07ge2XwJo

torsdag 23 december 2010

God Jul

Idag var det 11 minus. Age hade lämnat återbud och inga andra hade hört av sig. Så jag sket i det tilltänkta fisket.

Men när familjen hade ätit lunch frågade min dotter om vi inte kunde åka och pimpla lite. Det blev ett kort men intensivt pass. Jag ljuger om jag säger att vi fiskade mer än 30 min. Men på den tiden hann vi få en gädda(ismete) och som vanligt en krok i tummen. Det blödde som satan och mitt superplåster(eltejp) funkade inte så bra i kölden. Vi for hem för att vänta in tomten istället. Vi(Jag) fiskar på annandagen om det är någon som är sugen på att umgås lite.
Så en liten bild på tomten.

söndag 19 december 2010

Kallt som h-vete

Abborrfiske med min åtta årige son, var det tänkt. Fyra ismeten riggades. Ingen som helst aktivitet under den timme som vi stod ut på isen. 8 minusgrader och stark nordlig vind gjorde det hela smått outhärdligt. Inte kul. Bara att komma igen.

lördag 18 december 2010

Segt och kallt

Uppe i ottan och först på plats. I väntan på att Age skulle dyka upp rekade jag fiskeområden med ekolodet. Gott om betesfisk och förväntningarna ökade. När han väl dök upp riggade vi upp spöna i mörkret. Sedan var det bara att vänta. Många oroliga mörtar gav en hel del falskfäll. Tyvärr dröjde det ganska länge innan första snipan synade isen. (4-5 kg)

Det var ingen vidare fart på fisket. Ekolodet visade tjockt med betesfisk i området. Kanske fanns det för mycket annat att välja innan våra mörtar hamnade på menyn?
När vinden tilltog vid lunch och Sofia, Ages sambos syrra som var med för att lära sig ismete fick det väl kärvt i kylan var det inte så svårt att bryta. Fisket var allt annat än bra. Det slutade med två till mig och en till Age. Tyvärr så släppte Sofias enda napp för dagen. Vi får hoppas hon ger det en chans till. I morgon blir det ismete efter abborre:)

söndag 12 december 2010

Abborrfiske



Isfiske efter abborre med Rasmus och hans kompis Oscar.
-10 grader gjorde det hela inte optimalt för fiske med barn. Vi fick vara effektiva. Pimpelfiske i kombination med ismete. En timme höll grabbarna ut:)
På den tiden fick vi några små tallar, en bättre fisk och brände en riktig gris. Så det blev ett riktigt bra pass som gav mersmak för sjön.

lördag 11 december 2010

Vinterfiske

Ismete med Age och David.
Vi började morgonen med att fara runt på glashala bilvägar för att hitta ett lovande fiskevatten. Efter en svettig promenad kom vi fram till fiskbar is. Förutsättningarna kändes inte optimala men när vi redan missat en del fisketid i vårt letande blev det att gilla läget.

Dröjde till klockan elva innan det blev en liten huggsexa med en gädda till oss var. När vi sett den förmodade snittvikten på sjöns gäddor valde vi att plocka ihop och spara några timmar.

fredag 10 december 2010

Ny medlem


Vi har fått fösrstärkning i Teamet nu inför ismetesäsongen.
Hon sa att hon gärna fiskar med Tom och David vilket hon givetvis får.
Ha de gott

söndag 5 december 2010

Premiär

Idag blev det ismetepremiär för mig. Age var ju redan ute igår och värmde upp. Väl på sjön var det redan folk. Tack och lov så satt de inte där vi tänkt köra. Fisket var ingen höjdare. Men det var gott att få komma ut och känna lite på isen. Blev två gäddor till mig och en till Age(filmsekvens). Fina matfiskar, om man gillar gädda. Men det gör inte vi så de fick simma tillbaka.

Jag pimplade lite och fick upp ett tiotal microber. Jag har tidigare hört talas om mört på pimpel och det lyckades jag med att få idag. Fina betesfiskar som fick åka med hem till Alingsås.

lördag 4 december 2010

Age igen:)


Rapport från Age.

Då var väntan slut och körde mitt första ismete pass för i år. Vakna lagom då min sambo skulle på utställning. Palla mig upp ur sängen och körde ner till tappen för att köpa årskort. Lika bra göra det. Vintern lär blir lång :)
Framme vid mitt kära hemma vatten trampa jag ut till ett för mig väl bekant område. Ingen direkt guld ställe men har fått en del fina fiskar på stället under mina år på sjön.
Det var lätt att gå då det inte fanns så värst mycket snö på isen och borren gick lätt igenom den 10 cm isen.
Satte ut all mina spö och när jag var precis färdig så small det första spöt :). Alltid lika rolig med knall kork (dock inte när den smäller nära örat när man plockar ihop). Hjärtat börja dunka och jag sprang fram där jag såg att fisken tog en del lina. Ingen tveka och mothugget satt direkt. KUL!! kändes med en gång som en ok fisk. Efter några minuter kom hennes huvud upp i hålen och jag kunde kroka av henne i vattnet. Sprang till vågen och satte på själv ut lösare på mobilen. Ingen bra bild men hur ska man göra när man är själv. 7.2 kilo och 98 cm lång. En kraftig dam som var i mycket bra kondition. Gott. En mycket fin första fisk för säsongen. Det kanske blir något stort i år, eller nästa.
Skicka så klart en bild till min buddy Daniel för att jäklas lite. Han var tyvärr tvungen att köra barnen.
Goda hopp för resten av dagen men det hände inget mera. Inte ett hugg...Men otrolig kul att stå på isen igen