måndag 31 januari 2011

Age fiskar

Ismete på hemmasjön.
Efter en god frukost körde tjejen mig till sjön och vid halv tio var grejerna ute, lugnt och skönt. Förhoppningar var att få en fin gös i alla fall över 3 kilo men det hände inte. Fiska äntligen på det stället jag har länge tänkt mig och hörde från en annan fiskenörd, som bor här i trakten, att han hade fått 2 riktig fina bestar i området för ett par veckor sen. Dom finns här med andra ord. Kvart i elva fick jag ett hugg och upp kom en fin fisk som vägde 6115 gram. Bra kondis och ganska stark. Kul, det går fisk i alla fall. Bilden är inte bra då jag måste lära mig själv utlösare. Men lägger upp den ändå så ni tror den luriga holländare i alla fall :) Vid ett tiden börja min mage låta lite grand och tjejen hämta mig. Väl hemma var det nybakat bröd, Gott. Blir nog ett par timmar imorgon igen. Ska knäcka sjön!.....kanske ;)

lördag 29 januari 2011

Inte roligt längre.

Ismete med Age på en för oss nästa ny sjö. Jag hade båtfiskat på sjön för några år sedan. Då fiskade 24 tim. utan ett hugg. Sjön hyser mycket grov gädda.

Det var kolsvart och blåste så in i h-vete när vi gav oss ut på sjön. Efter lite letande hittade vi den tilltänkta platsen. Gamla stora borrhål efter 250mm motorborr avslöjade att vi inte var helt galet ute.

Skulle jag spräcka nollan på sjön. Icke sa nicke inte ett pill för min del. Men Age fick tre fäll varav två landades. Var de ryktbara enorma gäddorna var idag förtäljer inte historien. De Age fick var korta i hyfsad kondition.
Turen gav ändå en del. Vi rekade sjön för kommande stordåd. Platser som besöktes av andra ismetare och tips från lokala förmågor. Det kan bli ett försök till. Men inte nästa tur då jag blivit FF två turer i rad och behöver stärka självförtroendet först:(

lördag 22 januari 2011

Trögt ismete.

Inget fiske var det tänkt för oss den här helgen. Men när det för en gång skull blev ett kanonväder så blev det ett pass på eftermiddagen. Timmarna gick och det var helt stendött. Letade betesfisk med ekolodet men lyckades inte hitta det trots idogt borrande. Knepigt?

Jag chansade och gick in riktigt grunt med spöna.(1-2m) Då fick jag omgående första fället. Kändes som en bra fisk men efter några sekunder så släppte den:(
Plockade ihop spöna efter ytterligare en timmes fiske.
Just nu känns det som om jag skall göra något annat de närmaste helgerna.

torsdag 20 januari 2011

Age fiskar

Ismete hemmaAaaah vakna kvart i åtta då jag sket i att ställa klockan. Gott!! Ingen brådska i kroppen och ner till kaffe bryggaren utan kaffe,...slut. Då märker man hur beroende man är. Starta bilen och ner till tappen och köpa ett paket plus en färdig macka :). Efter en god promenad på blank is hamna jag utanför husön där det ska finnas gös. Ingen förväntningar och jag brydde mig inte så mycket om vad som skulle nappa. Lite längre bort satt gubben sandin med sin fyrhjuling och satte ut sprätt. Så klart kom han förbi en stund senare och jag fick lite tips om andra område som hade gett gös tidigare i veckan. Till och med han hade fått en på angeldon. Då kan väl också jag lyckats med det här, tänkte jag. Men nej, inte idag heller, på dom knappa 3 timmar jag var ute. Det är segt att ismete själv :(. Fick ändå 2 gäddor, varav en hyfsad 4 kilo.Gott väder (äntligen) och så förbaskad lätt att gå, gjorde det hela till en angenäm fiske förmiddag.

lördag 15 januari 2011

Sketfiske

Ismete med Age.
Vår tanke var att fiska samma ställe som sist. Det hade ju visat sig mycket lovande. Men nattens snöande fick oss snabbt på andra tankar. En dryg km i djup nysnö lockade inte efter en veckas sängliggande i feber.

Efter en spännande bilfärd på oplogade bilvägar hamnade vi på norra delen av sjön istället. Timmarna gick och det hände nästan inte ett skit, så förbannat tråkigt. Så när klockan blev tolv och jag endast hade fått en gädda bröt vi upp. Jag var trött och seg efter en veckas feber, orkade knappt gå tillbaka till bilen.

På kvällen firade vi segern i Väst svenskan. Bowling och mat med Håkan, Dan, Pär, Andreas och Qvist. Synda att jag inte fiskar lika bra som jag bowlar;) Det gick så in i h-vete bra! Seger:) Det måste hängt på allt pensellin som jag tryckt i mig. .
Tack för en go kväll,,, Jag hoppas alla andra mår lika bra som jag idag,,, Det får vi ta och göra om

måndag 10 januari 2011

Age fiskar

Idag kom en trevlig jobbar kompis från mitt extra knäck för att kolla upp hur effektiv ismete är då han själv bara har erfarenhet av sprätt. Väl framme vid sjön, gjorde vi på stigning på isen och hamna i en baby bassäng, hur mycket vatten som helst, typ 20 decimeter och age kände att vattnet forsade in i sina kängor. SUCK!! Skit samma, vi fortsatte gå och väl framme satte vi ut tio spö mot prästö där vi hade lite lä eftersom det blåste ordentlig. När alla spö var riggade på 5 meter under isen på tolv meter vatten så blev det lite kaffe och en hel del spring efter lös fäll. Jäkla mörtar, dom var som tokiga och det gav goda förväntningar. Fick dock ringa min kära sambo och bad henne komma ut med torra strumpor och hennes stövlar, vilket hon givetvis gjorde. Sa nämligen att kalla fötter kan orsaka andra mjuka problem ;). Timmarna gick och ingen fisk.....Vi placera om spöna och sänkte dom en aning men inget hjälpte. När klockan var halv två så deppa vi ihop och gav upp. Jap är lätt irriterad på sjön och undra vad jag gör fel eller om sjön är surt. Ger dock inte upp och kör nog samma område nästa gång igen då mörten visade tydliga täcken på oro. Min polare hade jäklig skoj i alla fall och ville gärna hänga på fler gånger. Hans dag slutade dock i diket när han körde hem från oss och fick stanna en stund till i väntan på bärgningsbilen.Nu gäller det att ladda om för helgen då det kommer att blir sjukt bra fiske

söndag 9 januari 2011

Regn och rusk på isen

Ismete med Age.

Vi stod i valet och kvalet mellan tre sjöar. Men efter ett tips från min chef blev valet enklare. Jag hade kollat sjökortet vilket såg lovande ut och dessutom aldrig hört talas om att någon hade fiskat där. Enligt chefen så var det ett bra ställe som de fiskade mycket förr i tiden.
Efter en stabil promenad på en km satt vi och inväntade gryningen.
När timmarna gick och nappen uteblev började vi ana att det skulle bli ett fiasko.

Betesfisk fanns i området så det gällde bara att hitta felet. Vi började fixa lite med riggar och djup. Mycket riktigt kom fällen efter en liten stund. Sju fäll och fyra landade.
Retligt nog brände jag två bättre fiskar:(
För att göra Age på bättre humör fick han fiska i mina gamla hål vilket visade sig lönsamt. Han vann landskampen idag, vad gör man inte för att få sina vänner på bra humör.FILM = http://www.youtube.com/watch?v=eyAciy9l6mE
En trevlig tur som gav mersmak. Nya ställen som levererar är alltid spännande.Gäddorna var mycket fina, mörka och i god kondition. Blir ett nytt försök så fort tillfälle ges.

måndag 3 januari 2011

Age fiskar

Ismete på mitt hemma vatten dock inte efter gädda. Norra säm är relativ känt för sitt gösfiske som har tilltagit ordentligt dom senaste 10 åren. Just gös och även karp fisket är skälet då dom har höjd priset på fiskekortet. Men även för att det tjuvfiskas en hel del på sjön, särskilt på sommaren. Dom som gör detta är dock inga seriösa sportfiskarna utan gör det antagligen för matens skull. När det blir mörkt börjar dom och när det ljusnar ge dom sig av. Och då har dom klubbat ner i stort sett varenda gös dom har fått. Blir helt enkelt förbannad....men nog om det.Jag gav mig iväg i mörkret och såg fram emot en kilometers promenad. Det området jag var på väg till har gett mig gös om sommaren då jag fortfarande var båtägaren, så det ger ett utgångsläge i alla fall. Jag kan säga att det här är första gången jag jagar gös om vintern. Har fått en tidigare på isen men det var slump. Men roligt känns det, en utmaning kan man säga.Idag hade jag inga större förväntningar och hoppades på ett fäll i alla fall. Det blev dock två fäll som både släppte innan jag han göra mothugg. Har redan 3 ursäkter som kan ha orsakat detta.1. För stora krokar2. kraftig wire3. en explosionJa, en explosion....eftersom jag fiskade pelagisk så tror jag smällen kan påverka hugget, för gös negativt. Men vad vet jag, dom hör kanske dålig.Kändes bra ändå med två fäll som förmodligen var gös. Så vid tolv tiden begav jag mig hemåt och direkt in till stan och skaffa grejer. Så nu blir det tafsbinderi :), så jag har större chans i morgon. Längtar redan.

söndag 2 januari 2011

Årets första fiske


Årets första fiske blev ismete på Mjörn med Tom och Frank.

De första timmarna fiskade vi av en brant . Det kändes som ett hett ställe men nappen uteblev. Vi gjorde en snabb förflyttning till en slätare botten, dock ganska kuperad.

Resultatet lät inte vänta på sig. Fyra gäddor, varav tre inom fem meters radie. Mina tre gäddor tog på dött agn. (Massdöd i tunnan under natten) Jag inbillar mig att det inte har så stor betydelse om man presenterar det döda betet på ett smart sätt. Det blir att pröva fler gånger. Men självklart föredrar jag levande beten. Det känns på något sätt bättre.
Det blev en trevlig tur med mycket gott vinterväder. Tyvärr blev det bara en halvdags fiske för mig den här gången. Barnen hemma behövde få lite mat i magarna.