lördag 26 mars 2011

Säsongens sista ismete


Säsongens absolut sista ismetepass.
Idag tog jag en vända upp till Age och Jonas Wihlstrand för att åter ismeta
efter gös. Vi utgick från Jonas strandtomt för att testad den norra delen av sjön.

Med tanke på förra veckans sjuka fiske var förväntningarna fotknölslåga.
Fisket började dock med tre snabbt landade gäddor, största på fem kg. (Anton, Jonas son drog störst som vanligt.)
Men efter en stunds döperiod flyttade vi om spöna. Grundare fiske för att se om det gjorde skillnad. Age hade ju fångat en gös under gårdagen på riktigt grunt vatten. (2m) Mycket riktigt fick Jonas fäll och tappade en gös vid landningen. När han skickade ner mörten högg den direkt, men gick loss ingen. Vid tredje försöket satt den och följde med upp på isen.. Enveten gös, 2,3kg vägde den, tror jag?.

Totalt sju gäddor och en gös blev det innan Age tröttnade. Han blev ff idag;)
Storfiskaren från förra helgen gick bet idag. Otur.

fredag 25 mars 2011

Gös igen

fredags åkte jag ut själv och körde i viken hemma. Testa grunt igen efter vårgädda. Fick ett lösfäll efter en halv timme och tio minuter efter det fällde samma vippa igen och jag fick dra upp en gös som hamna på 2100 gram. Den tog på 3 meter vatten, ganska grund med andra ord. Det fanns tyvärr ingen tveka i mitt agerande och fisken hamnade senare på dagen på våra tallrikar. Gott. Fick lite gädda under förmiddagen. Den nappade 3 ggr som blev rävmat till slut, men inget märkvärdig. Otrolig fint väder och nära och bra att gå.

Age tänker:)

Kära onlypike besökare och alla andra fiske nerdar,

Ja, nu är det snart vår efter denna långa härliga vinter som vi har haft. Vi i team onlypike klagar inte på vädret men desto mera på fisket, särskilt min goda vän daniel.

Vi har tagit oss ut i stort sett varenda helg sedan början av december och jagad efter en stor esox lucius i våra fisk rika sjöar. Så väl daniel och jag, och som alla andra som ismetar på gädda, hoppades på ett nytt p.b och helst en tio plus.

Vissa lyckas och vissa inte. Vi lyckades inte.....Min största denna vintern kommer upp till en, ändå hyfsade, 7,2 kilo från mitt hemma vatten. Det var faktiskt på premiären.

Daniels största vågar jag inte nämna,(4880g) det får han själv komma ut med om han nu bestämmer sig för det. Nej, efter många helger ihop och trög gäddfiske så snappade jag upp att det hade kommit upp en del gös här hemma. Så gös blev det och sket i gäddan helt enkellt, kom dock upp några gäddor, 5.5 , 6,1, 6.7 kilo (foto gädda) . Men det roligaste var nog min allra första ismetegös som även var i god form.(foto gös) Vad förvånad man blir och vilken glädje samtidig. Denna fisk gjorde dock att jag fortsatte jaga gös i sällskap av, en nästan granne, jonas.

Daniel kom över en gång men så klart gick det åt skogen då aj aj aj. Gösfiske från is är svårt och förblir svårt men otrolig utmanande. Men efter många fisklösa pass på hemmasjön, vilket är svår fiskat, så längtade jag ändå efter gammalt vatten där daniel och jag hade otrolig fint fiske förra säsongen.

Vi gav det en chans och visst var det rätt. Jag sprack mitt p.b i antal gäddor på samma tur och daniel, ja ja, han fick säsongs bästa!! Totalt blev det en hela 32 gäddor och nu när jag skriver det här så har jag fortfarande träningsvärk. Otrolig kul!!

Det blir väl några ismete pass till framöver men längtar ändå tills jag får pröva mina nya jerk rullar och ta några riktiga vår grisar med onlypike. (foto rullar)
Hoppas verkligen på ett fortsatt fiskriktår och att vi kommer att lyckats få upp några roliga, spännande och speciellt stora fiskar!

Jag passar på att tacka daniel får många roliga pass, mycket positivt (även lite negativt) fiske energi, och råd om hur det ska bli när man blir pappa. Tror detta år blir ett grymt år på alla sätt och vis!!
Som onlypike säger.....I RÖÖÖÖÖÖVA, I RÖÖÖÖÖÖVA IDAG!!!

söndag 20 mars 2011

Säsongsavslutning?

Isfiske igen, kanske vinterns sista. Idag blev det fiske ihop med Age , Jonas och Anton. Fisket har ju gått en aning knackigt den här vintern, inga direkta fångster alls. Men idag bröts mönstret. Nappen fullkomligt haglade. Innan klockan var tio hade vi landat 14 gäddor! Dessutom bommat ett par var pga linbrott mm. När klockan närmade sig tre bestämde vi oss för att plocka ihop. Slutsumman hamnade på 32 gäddor!! Helt sjukt, overkligt. Den ende som man kan gnälla på om man nu kan med och gnälla är storleken på fiskarna. En riktigt bamse till gädda hade suttit som pricken över i. Största hamnade på på blyga 6,8kg. Den enorma fullmånen under natten hade kanske effekt på fisket? De som säger att fisket är kasst vid fullmåne har ett och annat fundera över.

lördag 19 mars 2011

Age fiskar gös

Ismete igen.

Jag vakna vid tre tiden och när jag titta ut så vräkte snön ner från himmelen, sjutton också!; tänkte.
Jonas, en annan fisketok, var redan ute och skotta när jag körde uppför hans tomt. En del svordomar och annat om snön var ett faktum och planen att köra södra ändan rök. Gick ut från hans hus och satte oss mitt på sjön.
Första hugget kom för jonas under tiden han höll på sätta ut grejerna.
gös 3540 sluta vågen på. Gott efter några gös lösa pass och dom finns även i norra sidan :). Under tiden han gjorde färdig hann jag duka upp en liten present då han fyllde tidigare i veckan, Mums!!
Vädret var gott och jag fick ett hugg lite senare men brände, Gös? Vem vet....Fick springa en hel del ändå men bara på lös fäll, Attans mörten som kommer undan....
Åkte hem i tid då jag skulle jobba. Ser fram emot imorgon (söndag)då onlypike ska köra ismete (kanske) sista gång denna vinter.

söndag 13 mars 2011

Lång ismetegädda


Age:
Jag förstår inte att isfiske febern bara växer och växer hur längre säsongen går även om jag ser fram emot jerk fisket med en ny fin rulle som jag igår fick av min kära sambo. I alla fall gick jag upp med lite skuld känslor med tanken på hur mycket fiske pass det har blivit och hur lite det görs hemma, men hon försäkrade mig att det var lugn.

Idag valde vi att köra gädda i grund vatten med tanken på att våren närmar sig och att gösfiske har varit mycket trög det senaste. Åkte ut till kompisens hus som ligger alldeles vid sjön och därifrån satte vi våra spö i viken till en bit ute på sjön. Jag fiska dock till max 4 meter. Upp kom det lite små gäddor men när jag fick hugg på en spö som sattes extra grund så hade jag ändå goda hopp om en tjock gäddmadam som gör sig färdig för leken så småningom.

När mothugget kom kändes det genast bra och börja jobba fram gäddan till hålet. Nyfiken som man är titta jag ner i hålet och ser ett enormt huvud och händerna börja skaka och tanken till ett "äntligen nytt p.b", rusar genom skallen. Jonas hade kommit fram under tiden och efter en stund kunde vi varsamt lyfta upp gäddan. Men vad i....Aldrig sett en sådan mager och "full" gädda och tanken till nytt p.b försvann genast. 114 cm och bara 6750 gram, helt otrolig. Skicka han, henne till ålderdomshemmet istället :). Nåja, dom gamla ska handskas varsamt vilket vi gjorde och efter några shots fick fisken simma tillbaka och njuta av den tiden den har kvar. Kändes ändå rätt bra att få en fisk på 114 cm :)

Dagen forstatte och totalt kom det upp 5 gäddor och en gös som lossna i hålet. Känns som fisket har vänd och i veckan blir det nya gös satsningar då vi fick rapport att det hade kommit upp några fina på södra sidan. Gott!

Isfiske med yngste sonen.

När vi väl var ute på isen upptäckte jag att vi glömt isborren hemma, utanför garaget . Fan! Stress!Snabbt ihop med skiten och raka vägen hem. Jag hade ju lovat att vi skulle fiska och grilla korv.

När vi var tillbaka på isen tyckte jag att isborren var ovanligt konstig. Den högg i isen och var jäkligt slö. Det visade sig efter några hål att ett av skären satt löst. Fan! i kvadrat. Det blev fiske med några få spön.



Den knappt två timmar långa turen räddades av att Emil fick sin första ismetegädda på 2750gram. Lyckan var total, både hos Emil och hans morfar som kommer att få äta upp slempellen.

lördag 12 mars 2011

Ismete efter gös.

Idag drog jag och Age till en sjö som hyser ganska grov gös. Vi började vår resa med att ta bilen ut på isen. Efter ett hundra meter insåg vi att det inte skulle funka så bra. Dubbelis och mild väder skulle inte göra hemresan speciellt säker om vi ens fick bilen i rullning. Vi gjorde snabbt en omgruppering till en annan sida av sjön. Där efter blev det en ganska lång promenad över dubbelisen till fiskeplatsen.

Som vanligt den här vintern var fisket helkasst. Det enda napp som vi fick bommade jag pga ouppmärksamhet.(klantigt) En klar gösattack på betet. Det var förmodligen ingen stor fisk, hoppas jag.

Väl ute på isen träffade jag på en kompis från Falköping, trevligt och kul. Jag fick snacka lite fiske med honom istället när fisket sög. Många nyttiga tips inför kommande besök på sjön. Han hade något bättre fiske, inga gösar men några gäddor drog han under dagen.

söndag 6 mars 2011

Gött väder.

Det blev några timmar på isen idag. Det sköna vädret lockade ut många människor på isen. Tyvärr många idioter också. De skulle fram i ett och peta på prylarna och i hålen. Hänsyn och vett och etikett gäller tydligen inte. Jag höll mig länge i skinnet innan jag blev måttligt förbannad på en gubbe som drog i vipporna och petade ner i hålen. Vad fan sysslade han med. Då bad jag honom flyga och fara. JÄVLA SVIN, låt mig vara.

De störande elementen gjorde att fiskelyckan endast stannade vid en fjuttig gädda.
Jag skall aldrig sätta mig där någon mer gång. Nej långt inne i skogen skall jag gömma mig.
Nu kan ishelvetet försvinna så jag kan bedriva lite riktigt fiske. Inget jävla turfiske.

lördag 5 mars 2011

ADHD - N.F.E.D

Nått Fel E De.

Fiske ihop med Fredrik. Vi tog och gjorde vinterns längsta promenad för att fiska av en undervattensgrynna. Men vad hjälpte det oss. Jag hade inte ett pill på mina prylar och Fredrik fick en tröstgädda i elfte timmen. Jag passade på att dryga ut min betesfisk med pimelabborre. De var i stöten en stund på förmiddagen. Fruktansvärt blåsigt och rått trots att solen tittade fram då och då. En tur som jag snabbt vill glömma. Det börjar bli många sådana nu.

Age igen



Vi körde samma sjö igen med förhoppning på ännu större gös. Åkte ut vid sju tiden och fick uppleva en fin sol uppgång och två vilsna svanar som höll på gapa när jag kom för nära. När allt var färdig kom jonas med ett par gubbar som han skulle guida och satte sig jämte. Alla bilar i rad för att skapa lite lä för det börja blåsa mer och mer. Dom fick en gädda ganska omgående och även senare en fin dam på 7.2. och (bara) 96 cm. Nåja kul för dom och jag fick nöta på tills jag höll på steka min bacon. Då så klart längst bort var det fäll. Bara inte mört jäkeln tänkte jag när jag höll på springa den långa sträcka. Tog upp spö och hugg direkt och kände som en o.k fisk. 5271 gram.
Helt ok men den kändes mycket större då hon gav en bra fajt där nere. Lite besviken var jag. Gick tillbaka, åt mitt bacon och drog hem. Ny dag i morgon förhoppnings med gös :). Ber om ursäkt för den suddiga bilden, fotografen var ingen expert

fredag 4 mars 2011

Fiske Age

Ismete hemma

Efter gös och bara gädda över 10 kilo. Kan inte kalla det för gösfiske för jag gör precis likadant som gäddfiske. Så enkelt är det. Vi hade sagt kl 7 men när jag körde på isen vid den tiden skicka fusk jonas sms att han redan hade 3 spö ute. Gasen i botten och fort in ner med mörten i sjön. 20 min senare klart och kaffe. Fick genast fäll, och ett till, och ännu en och en fjärde sista. Dock ingen fisk på kroken. Konstig med fyra fäll samtidig, något måste ha på gått där nere. Satte mitt åttande spö precis där vi satt och efter en timme åkte vippan ner. Efter så många lös fäll så hade man inga förväntningar men den här tog lina faktiskt och efter någon minut kom det upp en pelagisk gös på 4471 gram, nästan nytt p.b och en mycket fin fisk.
Både jag och jonas fick några fler hugg men nappen var väldig försiktiga. Jonas fick nästan en I hålet när han väva upp sitt bete från botten och när han tittar ner i hålet ser han hur en mindre gös försöker ta bytet men missar tyvärr, förvånad var han i alla fall. Hoppas det nappar lite mera i morgon då vi ska satsa igen men jag är helt nöjd ändå.