lördag 27 augusti 2011

Ett riktigt kort pass.

I morse blev det ett kort pass på kanske en timmes effektivt fiske. Två gösar och två gäddor blev skörden. Vi bröt när årets största åskoväder drog in över sjön. Det gjorde ändå inget för båda behövde vara hemma kl. 10.00

söndag 21 augusti 2011

Tävling

Trollingtävling.( Tom, David och Daniel)

Start 07.00
16st fiskestollar kom till start.

Första halvlek.
Vi fick en bra start med tre gäddor landade redan vid första rutten över grund nr. ett.

Jag lyckades dra en fin fisk på trolling med jigg när jag försökt få abborre till beten. Gäddan gav allt och bjöd upp till fight. Vi trodde aldrig att det skulle gå hela vägen då tafs saknades. Men upp kom hon till slut. I helt okej sommarkondition, strax över sju kilo.

Fisket var riktigt bra de första två timmarna sedan ökade vinden och det svårare att ha kontroll på fisket. Vid halvtid, lunch verkade det som det andra hade haft uselt fiske, få landade.

Andra halvlek.
Nu blåste det som satan. Gick inte fiska alls som tänkt. Små ytor bakom öar gav lite lä. Vilket givet visade sig vara helt värdelöst fiskemässigt. Få godkända fiskar kom upp i båten.
Resultat: sju gäddor, sex abborrar och en godkänd gös(Vi fick tio st under måttet:S) vilket gav vinst i både vikt(14 kg) och största fisk.

En trevlig tävling och dag på sjön trots att det blåste som f-n. Vi slapp ju regn. Vi ser redan fram emot nästa drabbning.

torsdag 18 augusti 2011

Fiske med smågrabbarna,



Det har blivit några pass med sönerna. De börjar tycka om fisket mer och mer. Några små gäddor och gösar har det blivit.

torsdag 11 augusti 2011

Första måsen




Fiske med broder David.
Fyra gösar, fyra gäddor och en fiskmås.(hur fan det gick till?) Är första måsen för mig. Alla pb. räknas. Har en and och en tärna sedan tidigare. Måsen lyckades vi trassla loss till slut.

fredag 5 augusti 2011

Verticalfiske i ösregn

2011-08-05
Upp med tuppen och ut på nya äventyr med Claes. Vj var formen för dagen. Smhi hade lovat uppehåll på morgonen för att sedan övergå till regn. Men som vanligt stämde det föga. FAN vad det regnade.Inget smådugg här utan det fullkomligt öste ner. Trots regnet blev det tre gösar och en drös med abborrar.

torsdag 4 augusti 2011

Göstrolling suger skit

2011-08-04 Nytt,2011-08-05 14:19
Trolling efter gös med David.
Jag kunde ikväll konstatera att fiskeformen knappt intresserar mig längre. Det är allt för mycket slump och röta i fisket. Kan knappt fatta att jag har tyckt det är roligt. Blir inga fler trollingrepor efter gös för mig. Vi hittade en fläck som gav tre gösar och tre gäddor. Helt ok.

måndag 1 augusti 2011

Gösfestivalen 2011

Gösfetival Åsunden (Daniel, Tom och David.)

Dag 1.
Incheckning på Prångens camping och snabbt ut och reka sjön inför morgondagens drabbning. Det visade sig att det var en ganska fattig sjö gällande betesfisk. Det blev några minigösar.



På kvällen blev det taktiksnack och påfyllnad av vätskedepåerna. Vi fick en del tips av Team Fish on som också huserade på campingen. Enligt dem var det Reef runners som gällde.

Dag 2.
Sovmorgon. Tävlingen skulle starta 17.00 Efter utcheckning bar det av ner till hamnen för att fixa betesfisk. Där stod även team fish on och metade löja, oj då? Det gick ganska lätt, inte så mycket löja men en jäkla massa mört. Men några lokala fiskare som var där sa att det funkade bättre med mört.

START 17.00
80st Team drog iväg ner för Åsunden i full speta. Här gällde det att var först till de heta ställena. FILMSNUTT START
Fisket : Vi började med trolling då det blåste för mycket för att kunna meta. Gösarna kom upp i någorlunda jämt tempo. Storleken på gösarna var som väntat mini. När det började bli riktigt mörkt gick vi över till mete.

Det blev en lång och ganska kall natt. Det visade sig vara en miss att meta i mörkret. Det var helt stendött. Gösarna som metades upp under tävlingen togs under bättre ljusförhållanden. Vi turades om att sova en timme i stöten.

Minimimåttet för tävlingen var 55cm och maximimåttet var 75cm. Vilket inte visade sig vara helt lätt att pricka.
Vi fick totalt 20 gösar, vilket endast en höll sig inom måttet:S
Vinnarvikten i år blev drygt nio kg fördelat på fem fiskar.
Det var en mycket väl arrangerad tävling som kan rekommenderas. Det vore kul om fler från klubben åker dit ihop nästa år.
Ett mycket fint prisbord för de tio främst placerade lagen.
Resultat 32 plats av åttio startande lag. Ganska långt ifrån förra årets sjundeplats. Men helt ok med tanke på att femtio stycken av lagen inte hade något att väga in.