onsdag 28 december 2011

Året 2011

Vilket surt fiskeår.
Inga stora gäddor, största på ynkliga 7060gram trots tidernas bästa is.
Gös blev heller inga större. Antalsmässigt bästa någonsin. Stora förändringar i sjön har gett upphov till tusenbrödrabestånd. Knappt lönt att fiska efter arten.

Abborre har legat på is. Har inte kvar lågan för arten. Abborren var något som jag och min avlidne vän Jörgen hade många intressanta projekt kring. Jag har ingen lust att dra iväg på dem själv. Det var vår grej.

Årets fisk får bli min megamört(för våra trakter) på 730gram. Några fina färnor lyckades jag också lura upp. Två på 2320gram.

Inför 2012 kommer det läggas en hel del tid på vj då jag har skaffat mig en lämplig båt för ändamålet. Flötestrolling efter gädda och fiske efter färna kommer det läggas en del tid på.
Jag hoppas att jag kommer iväg på fisken i lite nya vattten. Båt på kärra kommer bli ett lyft för fisket.

Sutarfisket kommer jag inte ge så mycket tid. Känner att jag ledsnat på formen. Vi får se hur det känns när det börjar nalkas rätt säsong. Tror att det kommer bli svårt att låta bli.

Jag hoppas att det blir lite tävlingar nästa år då det ger lite krydda till fisket. Man måste skärpa till sig för att prestera. Västsvenskan kör jag på som vanligt. Hamnade sexa individuellt och vann med laget. Ingen superbedrift då det var ett mellanår för tävlingen. Flera duktiga fiskare avstod att vara med i år. Vi får hoppas att de återvänder då de ser att tävlingen lever vidare. Mycket fina vandringspriser till segrarna.
Fiske på Värnen lockar alltid. Vi får se vad jag kan locka med brorsan på nu när han fixat större båt.

söndag 18 december 2011

Riggat och klart

Nu är båtfisket avvecklat och ismeteprylarna riggade och klara.
Nya skär på borren har sänkt oddsen för en isfri vinter. Blir säkert den mildaste vintern i manna minne:S

Längtar faktisk till våren och vj. En hel drös med jiggskallar och kroppar har införskaffats. Skall se om jag inte kan komma över en riktig vj-rulle.

söndag 11 december 2011

Äntligen fiske


Idag var det äntligen lite vettiga väderförhållanden för fiske. Jag och Albin hade planer på att fiska i en sjö lite längre bort från hemmavattnen. Men när temperaturen visade -6grader och blixthalka på vägarna så tog vi det säkra före det osäkra. Det fick bli hemmasjön. Odubbat på båtkärran kändes väl vågat.

Fisket var riktigt trögt. Som brukligt vid den här årstiden gällde det att hitta gäddorna. De brukar samla sig på mycket begränsade ytor. Hittade vi bara ett bra ställe så kunde vi dra många. Men inte ett napp på flera timmar. Det visade sig att vi lagt krutet på fel dela av sjön då andra ur klubben dragit tvåsiffrigt antal gäddor i en helt annan del av sjön.

Dagens resultat hamnade på blygsamma två napp varav en femkilos landades. Den tog på specialspöt som hade en något annorlunda riggning. Gött att det är något som lyckas. Nej nu får isen allt komma då jag börjat tröttna på fiskeformen för dagen.

måndag 5 december 2011

Båtvård.

Fisket blåste bort den här helgen också. Surt som FAN. Ja la några minuter på att fixa med båten. Målade botten och satte dit ventilgaller på stuvfacken. Nu skall det bara på ett fäste för djupriggen. Har inte riktigt klurat ut hur ja vill ha det än. Hittar ingen riktigt bra lösning. Letat lite på nätet men hittar knappt något vettigt. Blir inte så mycket fiske med djuprigg ändå. Men skiten ligger i garaget så jag kan lika gärna montera dit den.