söndag 29 april 2012

Färnarace

Uppe i ottan för att göra ytterligare ett försök att få en fin färna. Jag och Joakim prövade några nygamla ställen med ganska dåligt resultat.  Det blev fem färnor totalt. Ingen spec. toppfisk. Men det blev ett bra kort:)

lördag 28 april 2012

Deadbait_braxen

I morse tog jag båten för att ta mig till ställe där det går att kombinera deadbaitfiske med braxenfiske.

Jag fick nästan omgående ett run på sill som resulterade i en gädda cirkus +3kg(?) Braxen  var det värre med. Endast två stycken blev landade. Jag hade några napp till på sill. Men de var allt för mesiga för att hänga med upp på land. Deadbait-fiske är förbannat kul. Drilla fisk från land är något speciellt.

tisdag 24 april 2012

Färnor

Jag och Jocke stack iväg på färnafiske. Vattnet var svinhögt i ån. Det bådade fiasko. J drog snabbt en ganska stor mört. Efter en del mäskning fick jag igång dem i ett bakvatten. Fick upp tre och missade en fjärde. Ingen var värd att väga dessvärre. Fick dem på daggmask, ett bete som jag nästan aldrig använder för arten.

söndag 22 april 2012

Ny fiskeplats

Idag tog jag och min dotter en liten tur för att reka platser inför kommande brax och deadbaitfiske. Vi hittade en perfekt vik som kan passa båda arterna. Jag vet att det fiskats braxen på platsen för tio år sedan. Då ett par rejäla klunsar synade landbacken(4kg+). Vi testade lite men fick inget spec. mer än ett par pip i larmen. Morgonfiske är nog att föredra när det gäller braxen. Det blir ett nytt försök under veckan.

lördag 21 april 2012

Gäddmete igen.

Idag blev det ett sista försök att få en bättre gädda från båten. Lika trögt idag som sist. En gädda på 2-3 kilo var allt som nappade.

Nu har prylarna riggats om till deadbait-fiske vilket kan vara grymt effektivt vid den här årstiden. Jag kanske hinner med ett försök i morgon. De tre största gäddorna vi fångat på metoden vägde: 9,5kg,  9,3kg och 8,2kg så visst finns det chans för BIG PIKE. Nu skall sillen tinas upp.

tisdag 17 april 2012

Små gäddor

Idag blev det lite mete efter gädda. Jag skulle lägga i båten och passade på att rasta mina mörtar. Jag hittade enorma områden med betesfisk. Jag misstänker att det var nors som samlar ihop sig inför kommande lek. De små gäddor som jag fångade var antagligen för små för att lägga sig i gäddleken.

söndag 15 april 2012

Färnapass nr 3

Färna igen.

Idag var det jag som hängde med Joakim upp till Skaraborg för att avverka tre åar i jakten på drömfärnor. Trögt, trööööööögt.

Vi prövade ett ställe som Jörgen visade mig för några år sedan. Där hade Joakim oflyt och missade dagens färna. (Natas baklänges)

Det var fortfarande massa jävla Stäm på fiskeplatserna. En ny plats levererade färna, gott. Jag hade börjat tvivla på stället. Vi kollade en damm på hemvägen och fick syn på tre "karp-kissar", så nu åker karp-prylarna fram.

Dagens största som prickade två kilo efter att våg-påsen räknats bort.

fredag 13 april 2012

Färna igen

Ikväll blev det ett snabbpass efter färna med Pär. Idag kändes det helrätt men visade sig vara supertrögt. Det blev en färna var.

tisdag 10 april 2012

Färnafiske


Svinkallt och regn.

Färnafiske med Joakim.
Det kändes som helt fel förutsättningar för färna. Men efter några timmars fiskande hade vi fått upp fyra stycken och missat ytterligare ett par. En var gott fet men saknade tyvärr längden för att väga som önskat. (1850g och endast 47cm)

söndag 8 april 2012

Ett riktigt skitpass. NFED

Blankade på gädda:C Fy fan vad surt. Hela passet var ett fiasko.

Började så där bra med att båtkärran rullade på bilen:C, fint märke. SATAN-NFED!!!

Sedan visade det sig att någon hade skruvat loss bottenpluggen på båten. Vilket jag inte märkte för än jag hade backat i båten:C Jag tyckte la att det var ovanligt mycket vatten i båten:S

Jag gick verkligen över ån efter vatten. Borde ha fiskat områden som jag är bekant med istället för att flänga över hela sjön. Piss och elände. Gäddfiske suger p-ng just nu.

Något positivt med turen var att ekolodet funkade "great", men det var just det enda.

lördag 7 april 2012

Glad påsk på er,

Vilket jävla skitväder det är. När man äntligen har lite ledigt så blåser och snöar det. Kallt som bara den.

Har fått stilla abstinensen med lite båtmeck. Nytt ekolod har monterats. När jag läste manualen upptäckte till mitt förtret att det fanns tre varianter av samma lod. Det jag hade köpt visade sig vara den mest nerskalade varianten av dessa tre:S(får skylla mig själv att jag inte kollade upp det bättre.) Det var i alla fall klart bättre än det jag hade. Jag hoppas och tror inte jag behöver alla små finesser.
Idag blev det en genomgång av mina nappalarm inför kommande bolt och gäddfisken. Det visade sig att tre alarm var skrot. Jag tittade runt på nätet för att se efter något vettigt alternativ. Herregud vad dyra alarmen är! Jag vill inte ha värsta "kina skiten". I och för sig tillverkas de säkert där allihop. Någon som har ett vettigt alternativ kan alltid ge mig lite tips.
// Ha de gott och sketfiske på er i påsk.

onsdag 4 april 2012

Mörtfiske


Idag försökte jag bunkra upp lite bete inför kommande långhelg. Det gick lite knackigt då jag var allt för okoncentrerad. Det började men en vacker id på 1720gram. Sedan var det ganska trögt. Men det blev några mörtar tillslut.

söndag 1 april 2012

Aprilväder

Regn, rusk och blåst.

Tanken var att vi skulle få lite poäng till västsvenskan men så skedde icke. Platserna var invaderade av stäm. Vi plockade ett en mängd "större" stäm några Björknor, mörtar och en Nors(felkrokad). Tangerade klubbrekordet för stäm på 170gram. JJ avslutade med en Vimma:)