söndag 28 oktober 2012

Mr Murphy

Tanken var att stanna hemma för att pilla med lite på huset. Men det otroligt goa vädret gjorde inte valet så svårt. Det fick bli lite flötestrolling.

Ett hundratal meter ut på sjön började motorn låta knepigt. Jag ville inte chansa utan stängde av motorn och satte i prylarna. Då strejkade elmotorn också? Inte nog med det ekolodet började cp-ur. Va fan händer.
Rodde runt lite i området men hittade inget kul. Jag fyllde på tanken med ny bensin och startade motorn. Den lät bättre.

Snabbt upp med bröten och förflyttning till ett område som det är gott om siklöja. Snabbt började det nappa gädda efter gädda. Nu startade elmotorn och ekolodet funkade som det skulle?

Fiskade med både levande och döda mörtar. Döda mörtar funkar kanon om man lägger lite tid på att justerar gången på dem. Det blev fyra gäddor på dött bete och endast en på levande. Största gäddan för dagen tog på just en sådan trimmad mört. 5,6 kg vägde den och var ett riktigt turbopaket. Underhållande drillning med en rekordlång rusning :D Mer sådant.
Väl inne i hamn upptäckte jag att dyvikapluggen hade börjat läcka igen. Ohhhhhh!!!! Tur att det hände här.

söndag 21 oktober 2012

Klubbresa



Iår blev det premiärtur för lillbåten efter ädelfisk. Skulle det funka att fiska 8st spön? Jag och broder David kom iväg vid lunch på fredagen. Efter de 18 milen i bil var vi grymt fiskesugna. Den första förvildade rengbågen slog på efter tio minuters fiske.David fick äran att drilla premiärfisken. Ytterligare två rb. hann sluka våra beten innan det var dags för break. Dag två. Vi väcktes av ett rejält regnoväder som hade tänkt stanna hela dagen. Vi misstänker att vädret bidrog till det något klena resultatet med endast sex stycken landade Rb. Dagens mesta spännande hugg kom på djupriggen som gick på 10m.(Breakpoint) TYvärr så valde firren att kliva av ganska omgående. Kunde det varit en av sjöns större laxar? Dag 3. Uppe i ottan för att avverka några timmar på sjön innan det var dags att sätta sig i bilen igen. Inget regn idag vilket triggade rb. fyra stycken under första timmen. Sedan avtog det helt och vi valde att ta upp och ge oss av hem.

lördag 6 oktober 2012

Vi vann:)

Bil-Nilsson Trophy.( trolling)

Nästan 30 st deltagare till start .
Regler: catch and release.Tyngsta fisk och de fyra längsta.

Vi satsade på flötesttrolling och fick en mycket bra start med tre landade fiskar i båten före halvlek.
( gäddor på 98cm, 88cm och en gös på 70cm.) 
David hade oturen att bomma fisk nummer fyra med ett linbrott.

Halvlek två,
Nu ett något mycket blåsigare Mjörn. Det var svårfiskat som attan. Till sist hittade vi ett bra område som gav oss ytterligare en gädda och en gös. 
(91cm och 47cm)

Stort tack till tävlingsledningen för ett bra jobb.