lördag 24 november 2012

Ingen bjässe idag heller.

Flötestrolling.
För en gångs skulle hade ganska måttliga vindar utlovats av SMHI. Tja, det var ganska ok den första timmen sedan blev det ett ganska slitsamt pass vid årorna.
Nappade det gjorde det då och då. Första blev största på 5,2kg(95cm) tätt följd av en på 4.9kg(90cm). Det blev ett par mindre också som ej dokumenterades.
Kallt och rått blev det efter ett par timmar och jag bestämde mig för att bryta i förtid.

fredag 16 november 2012

Fiske innan jobbet

Flötestrolling

Idag blev det ett kort pass före arbetet. Halvtråkigt väder regn och sydlig vind. Testade området som vi fiskade på under tvävlingen tidigare i höst.

Nappade gjorde precis som på tävlingen men de satt inte:C
Tre stycken bommades innan jag fick dubbelhugg och kunde bärga två gäddor på 89cm och 86cm. Det blev en tredje gädda på 85cm innan det var dags att lägga i en växel för att hinna hem till "same shit, different day".
Jag hade gärna nött på en stund till då de verkade vara rejält i stöten. Hade bland annat en gädda som gick upp och hoppade efter flötet flera gånger. Men det är då själva F. att det skall vara så svårt att dra en vettig gädda.

söndag 11 november 2012

Betesfisk

Idag plockade jag upp burarna för ett bra tag. Mäskningen har gett utdelning tillslut och rätt arter hittade in. H-vete vad fisk det blev tillslut. Jag har försök dela upp dem i flera olika kar för att fördela förlusterna vid ev. förgiftning. Förhoppningsvis har jag beten ända fram till senvåren.

lördag 10 november 2012

Blåsig helg

En kortare tur med brorsan. Flötmete gädda stod på programmet. Blåsten gjorde att det fanns små ytor att fiska på. Endast en liten gädda på 4-5kg hann vi få innan vi ledsnade på blåsten.

söndag 4 november 2012

Oväder

Blev ett kort pass flötestrolling.
Blåsigt och jävligt. En hel del strul med att sätta spöna. Få platser som gick att fiska på. Passet gick som skit luktar, illa. Endast en liten talle.
Min nya polare Sixten. Bra som gädd-magnet.
Jag fick linbrott på napp nummer två. Flötet stod kvar och guppade och började snart att vandra iväg. Blev att vända båten och jaga ikapp. Fick tag i flötet men gäddan var borta:(