fredag 29 mars 2013

Ismete abborre


Isfiske
Ny sjö, ny kommun, ny art(abborre).
Efter lite  bilåkning  hamnade vi(jag och Felix)på den tilltänkta fiskeplatsen.

Det var bra ös på fisket många tjuvfäll och spottade betesfiskar gjorde det hela till ett bra träningspass på blankisen. Trots att vi bommade massor av fisk fick vi upp 11st gäddor och tre abborrar innan klockan var tolv.
Tyvärr var det slut på stora fiskar idag, bara smått på isen. Inga som var värda att väga:S
Trots det kan det bli ett återbesök på sjön redan på måndag.

Vet inte om jag flummar, men jag tyckte abborrarna i sjön hade ovanligt mycket räder.??

lördag 23 mars 2013

Gädda så klart. 2

2013-03-23


Det härliga vintervädret lockade åter till ett ismetepass. (OCD!)

Age hade kastat in handduken, sjuk igen. Men min andra vapendragare Felix hängde gärna på. Åter en ny plats.(finns det några kvar)

Ja hade fisket varit lika bra som vädret så hade jag suttit kvar hela dagen. Hur gott som helst. Men f-n vad kasst fisket var. Tre små snipor var "alles".



De pimpelfiskare som jag såg drog ingen fisk alls så det verkade vara kasst över lag.



Ja är vädret som idag så får det gärna vara is till Maj. ;-)







lördag 9 mars 2013

Gädda så klart 1

Ismete

Age var sjuk så det blev åter ett solopass.
Jag passade på att testa ett nytt område som jag varit sugen på ganska länge. Efter lite trixande bilåkning gick det att ta sig hela vägen ner till sjön med bil. De senaste turerna har det blivit halvtuffa strapatser ner till isen.

Väl ute på fiskeplatsen låg det idag ett nät utlagt så det kunde kanske var ett hett ställe. Men efter två timmars fiske och fem landade snipor avbröt jag fisket.

Nej området kändes inte lika hett längre. Småsnipor ger mig dåliga vibbar.

(Jag har investerat i en ny flytoverall. Min ett år gamla sundridge semivent höll inte.  Sömmarna har gett sig lite här och var. Riktigt måndagsexemplar eller rena skiten? En flytoverall där sömmarna inte håller känns ganska B.  Det blev ett annat märke, Fladen 848r. Vi får se om den står pall för lite gäddfiske.) Borde fan reklamera skiten, men det lär la inte gå.

lördag 2 mars 2013

Tufft väder

Jakten på monstergäddan fortsatte idag.

Age "vabbade" så det fisk bli ett solopass i snålblåsten.



Fisketuren började med årets isvurpa. Det brukar bli en rejäl vurpa per vinter. Jag lyckades på något jävla vänster landa på lillfingret. Benet inne vid knogen fick sig en rejäl kyss. Det gjorde inte så fruktansvärt ont men blev alldeles blått och klickade konstigt. Ja ja inte skulle det få förstöra lördagens fisketur. Jag tror inte det går att göra något åt det ändå. Vi får se ikväll kanske bara en rejäl stukning?

Nytt ställe igen men vad hjälpte det. Smågäddor här med:/ Nio st blev det innan jag fick nog av att mata småfisken. (blev en tröstfisk på 101cm, metersnoek)

Jag börjar inse att efter åtta pass pelagiskt gäddfiske att det kanske inte är rätt taktik för att ta ett "jävla" as till gädda. En anledningen till att jag får så mycket smågäddor är kanske att de ligger jäkligt illa till om de går upp på grunden. Inte tvärt som jag tidigare trott. Grunt och grund= väldigt mycket smått. Vett i sjutton, kan va fel sjö att dra några slutsatser från.