måndag 29 juli 2013

Abborre, abborre

Abborre igen.
Ett kort pass i värmen. Det tog lite tid att lokalisera abborren idag. När det väl hittades tog de inte? Lite klurade så kom jag på vad den felande länken var. Då jävlar nöp de på allt. Blev några topp-fiskar på 700-800g. Men ingen bjässe i dag heller. Fick två gösar och en gädda också. De båda gösarna tedde sig som abborr-pb till en början. Fan vad snopet det kändes när de väl kom upp till båten. De skall inte finnas på platsen och inte ta på metoden. Gös är en skitfisk. ;)

fredag 26 juli 2013

Fiska abborre.

Abborre.
Idag var det dotterns tur att följa med på lite abborrfiske.

Det började bra med flera "kralliga" abborrar till oss var. Tyvärr dog fisket ut efter en timme och det kom upp några strö-firrar då och då. Bra medelvikt på abborrarna, ingen under 5hg.

Annie var lycklig när hon också fick spöa mig.
INGA BARN I BÅTEN MER;)

onsdag 24 juli 2013

Abborre!!

Abborrfiske med Qvist. Fisket började trögt för att sedan bli fullkomligt galet under en halvtimma. Inget monster kom upp men granna abborrar strax över och under kilot. Qvist dominerade både i antal och size. Här har jag lite att lära. Tack för en trevlig tur.

tisdag 23 juli 2013

Morgonpass igen

Morgonpass i en ny(nja) sjö. Rasmus hängde med trots att det blev i svinottan. Helt rötet fiske för mig. Rasmus bände abborrar som vanligt. När det efter några timmar dök upp människor som skulle bada i sjön gav vi upp.

måndag 22 juli 2013

Far och söner.


Ett nytt försök av mig och sönerna att fånga en stor randig krigare i sommarvärmen. Många mindre abborrar för Rasmus idag. Jag och Emil hade missuppfattat uppgiften och bände gäddor istället.

söndag 21 juli 2013

Abborre igen

Abborrfiske med Rasmus. Sonen sopar åter igen mattan med sin far. Inga över kilot den här gången men naggande nära.

lördag 20 juli 2013

Morgonfiske

Morgonfiske Gös. Idag skulle en kompis invigas i gösfisket och förhoppningsvis få dra sin första gös. Av egen erfarenhet är det farligt att lova någon fångst. Men tack o lov behagade gös på gös följa med upp till båten. Många gösar hann det bli innan det härliga högsommarvädret gjorde det outhärdligt i båten. (Vindstilla och gassande sol.) En trevlig tur som förhoppningsvis gav kompisen mersmak.

måndag 15 juli 2013

Göstrolling

Årets första och sista göstrolling. Fem gösar blev det innan vi ledsnade. Det blåste hårt så det var ingen trängsel på sjön. Trots få båtar höll vi på att bli rammade. Det var kanske inte så konstigt då de hade fullt upp med att hålla redan på alla spön i båten. ;) Fyra får man bara ha i år. 4300:- i böter på plats om bevakning kommer.

söndag 14 juli 2013

Abborrfiske

Jag och Rasmus passade på att fiska lite abborre
när resten av familjen solade på en av sj
öns fina öar. Rasmus satte ribban på hög nivå när han i första försöket drog på en abborre på 1090gram i kass sommarkondition. Det blev några mindre abborrar innan vi bestämde oss för att bada istället.

torsdag 11 juli 2013

Vj

Jag skickade i båten och passade på att testa mitt nya ekolod. Blev tre små gösar innan jag ledsnade och for hem. Satans vad magra de var, knepigt?

tisdag 9 juli 2013

Karpfiske


Ett försök stalking efter karp ihop med Joakim. En karp tar ett bete men kroken släpper och lyckas felkroka karpen. Vi går över till flötmete, napp igen. Ingen karp dock utan en ål. Surt

lördag 6 juli 2013

Morgonpass

Ett försök på karp.

Jag hade mäskat med 10 kg fodermajs under veckan så det bäddade för braxeninferno. Mycket riktigt braxen på braxen hittade mina riggar. Det var mycket meck med att ro ut och lossa slemfiskarna vilket förtog hela fisket. Jag bröt fisket efter ett antal roddturer.

torsdag 4 juli 2013

Fiske med poppers

Idag blev det lite abborrfiske.
Jag prövade lite drop-shot vilket endast gav en abborre. Sedan testade jag små wobbler vilket också endast gav en abborre.

Jag tröttnade på surfisket och chansade på en popper. Då jäklar blev det fart på fisket. Abborrarna blev helt galna av poppandet och skvättandet. Borre på borre kastade sig över betet. Bäst funkade Storms Chug Bugs och ett SPRO-bete.

Jag hann landa ca:25st innan regnet drog in över sjön. Största på halvkilot. Popperfiske, en grymt kul fiskeform som fler borde pröva.