lördag 26 april 2014

Tävling

Tävling
Bil-Nilsson vår-Trophyn 2014.

En 18 man stark trupp startade dagens tävling.
Dagen till ära hade vi ett väder som passade för en bra dag på stranden. Det bådade inte för något kanonfiske och vårfiske efter gädda är inget som jag har någon bra erfarenhet av.

Vår taktik för dagen var att snabbt försöka få fyra fiskar att mäta in för att sedan bättra förhoppningsvis bättra på dem.
Planen gick som det var tänkt och snabbt hade vi fyra fiskar i båten. Tre gäddor och en gös. Gösen ville vi  byta ut mot en långsmal gädda. I lunchpausen verkade det efter lite snack att det överlag hade varit trögt fiske.
Efter paus gjorde en taktiks förändring och ett platsbyte. Vi satsade på att försöka få en enda rejäl gädda. Men vi fick inte ett endaste napp på de nya stället.

Vi fick tänka om och gjorde en sista förflyttning tillbaka till första stället som fiskades under förmiddagen. Minuterna gick och just som vi bestämmer oss för att bryta bugar mitt spö och jag drillar upp en gädda på 91 cm och 5,2kg. Kanske kunde den rädda oss?

Invägning(mätning): Största fisk blev en gös på 6450gram, så den delen av tävlingen sket sig. Men vi lyckades knipa priset för sammanlagda längd. Gött.

lördag 19 april 2014

Glad Påsk

Påskafton med superväder.

Jag fick med mig mina tre guldklimpar ut på lite eftermiddagsfiske.
De skulle alla tre testa sina nya fiskespön.

Annie fick direkt på en grann gädda på sitt nya dropshotspö. Det blev riktigt nervpirrande, men hon fixade det hela själv. Ett riktigt monster på klena prylar.

Emil och Rasmus fick några mindre gösar och gäddor innan Rasmus fick på en bättre gös på sitt nya vj-set. Lika nervpirrande nu men det gick vägen. Lyckliga ungar och en helt fantastisk eftermiddag på sjön.

fredag 18 april 2014

Skitväder

2014-04-18   Nytt,2014-04-18 13:18
Fiske med brorsan inför kommande helgs tävling.
Bara smågös behagade nappa. Gös vill vi inte ha, inget vi vinner någon tävling på. Långa, gäddor är bättre. De ger mer meter i båten.

lördag 12 april 2014

Skitfiske

Bryggiläggning sedan fiske.

Tyvärr tog iläggningen lite längre tid än vanligt.
Så när bryggan väl var i så hade vinden redan begränsat valet av fiskeplatser för mig.
Vinden tilltog hela tiden och fisket var riktigt kasst. Noll landade gäddisar.

fredag 11 april 2014

Småfisk

Ett kort fiskepass då jag ändå var tvungen att testa båtmotorn efter lite meck och justeringar.

Jag vet inte vad det är med vårfiske efter gädda men det är går "troll" i skiten. Var är di store? Får många men de är så förbannat små.

Börjar bli lite less på skiten. Men vad skall man fiska istället? Gös:S nja.
Idag blev det ett knippe små gröna jävlar.

tisdag 8 april 2014

Swimbait

Ett kort pass efter arbetet. Regnade gjorde det och nappade gjorde det. Mörten var slut så det fick bli plast och gummi.
En gädda på swimbait och ett par matgösar på hårdplast.

fredag 4 april 2014

Gösar

2014-04-04   
I morse blev det lite flötestrolling för arbetet.

Hiskeligt trögt igen. Landade snabbt en mindre gädda och brände strax efter det kanske årets fisk, peppar peppar ta i trä.

Den gav mig bendaller några min. innan de vänligt men bestämt tackade för sig. Fan att jag inte kunde få sett vilken art det var åtminstone :C

Efter det ledsnade jag på mörtkladdet och testade lite vj. Små gösen var på hugget och några matfiskar landades.