tisdag 30 juni 2015

Äntligen igen.

En repris av föregående tur men med något bättre fiske. Tre landade, två på wobblers och den tredje på gummibete.

söndag 28 juni 2015

Äntligen

I morse blev det båtfiske i egen båt. Det var på tiden att det blev lite fiske efter arter med vassa tänder. Har längtat efter att få i båten.
Fisket var riktigt uselt. Körde en blandat uppsättning av beten, jiggar, gummibeten, wobbler och skedar. Inte ett hugg på flera tim. men till sist satt dagens enda fiske en mindre gädda fångad på westins shad teez.

fredag 26 juni 2015

Vertical igen.

Jag fick hänga med Albin ut för att test pelagiskt verticalfiske. Det var ritigt spännande att leta ekon med hjälp av sidescanner. Vi hittade riktigt stora fiskar men det var lögn att få dem att ta. De gick upp och genomskådade betena för att sedan vika av ner igen.

söndag 21 juni 2015

Verticalfiske

Ikväll blev det ett pass med brorsan. Vi skulle testa hans nya ekolod/plotter och våra nya vj-spön. Taskigt väder med regn och åska bidrog inte direkt till fiskelyckan. Resultat: tre gösar, en abborre och en gädda på ca: 5kg. Kanon goa spön som passar bra till lite grövre firrar.

Skitpassen radar upp sig.

Jag har avverkat några pass efter karp och sutare. Riktigt dålig utdelning, Nu har jag lessnat på metet för ett tag. Dags att plocka fram båten i garaget och prylarna för gädda och gös.

måndag 15 juni 2015

Abborrfiske

Idag blev det en tur med yngste sonen. Trögt var det idag, endast fyra stycken kom upp. Största vägde 780gram.

söndag 14 juni 2015

Test av plotter

I morse följde jag med brorsan ut på sjön för att testa hans nya ekolod/plotter. Det funkade kanon och kommer göra fisket än mer spännande i framtiden. Fisket gick skit men endast en landad gädda. Blåsten underlättade inte fisket heller.

torsdag 11 juni 2015

Försök på karp

Ett morgonpass efter karp. Gick uselt då lag varken såg eller hade kontakt med någon karp. Jag fick rekat sjön inför kommande pass. Så här i efterhand ångrar jag att jag inte gick för sutare istället.

tisdag 9 juni 2015

Abborrfiske

Den goa sommarvärmen gjorde att jag och Felix stack ut på ett spontanpass efter abborre i en lite lokal sjö.
Började dåligt innan vi hittade ett riktigt bra område i sjön.  Abborre på abborre slukade våra betesfiskar. De två största på 920gram och 820 gram. I den vikten i utlekt kondion får ses som ganska bra fiskar. Vi hade bud på två större borrar men dåliga spön och krokar för ändamålet ställde till det för oss. Ett pass som gav mersmak.

söndag 7 juni 2015

Karpfiske

Albin och jag körde fiskade i en privat damm med förhoppningar att fixa lite mindre karpar till en annan damm. Men satan vad trögt det kan vara inte ett endaste napp.

fredag 5 juni 2015

Sutare II

I sällskap av Albin gjorde vi ett försök på sutare igen.(borde nöjt mig) Väl på plats visade det sig att fler personer hade samma tanke. Trångt och trögt, ingen aktivitet på spöna mer än för en kille som körde deadbaitfiske efter gädda. Han hade riktigt kul fiske. Kvällens resultat,en sutare för Albin, ingen bjässe men en helt okej fisk.