fredag 31 juli 2015

Jiggfiske

Idag skulle spö och jiggar testas. Skitväder som vanligt den här sommaren. Det blev några abborrar och en gädda i blåsten. Spöt fick godkänt.

torsdag 30 juli 2015

Beställning från utlandet

Igår gjorde jag mina första köp av fiskeprylar utomlands. Kollade igenom massa saker på nätet och hittade en haspelrulle som är mycket hajpad i Sverige. Kostar över 1000kr här hemma. Hittade samma rulle med frakt ev. tull under 400kr.

Köpte även ett par beten, 5 st. Hemma 80ks/st på nätet 5st för 160kr. Ja ja vi får se hur bra köpet blev när/om de kommer fram. Inget  betalas för än jag har fått och godkänt sakerna.

Idag kommer min leverans med jiggar och jiggskallar som jag beställde i helgen. Mitt nya jiggspö måste invigas.

måndag 27 juli 2015

Feederfiske

Feederfiske Säveån med Asffs juniorer, Rasmus, Jonathan och Simon. De ville träna lite inför torsdagsmetet. Jag fiskade inte utan coachade och tipsade om ditten och datten. De börjar bli duktiga di små. 6,5 kilo brax och mört fick de upp. Riktigt roligt att se.

söndag 19 juli 2015

Ny landskamp

Gösfiske på agendan. Mycket bra fiske idag. 12st landade gösar. Åtta stycken till mig och endast fyra till Holland. Nu är det som det skall vara. Det gamla spöt och den gamla rullen gjorde jobbet. De flesta av mina tog på en fladen-wobbler för 59:- Vi vägrar fiska med Nils master. 199kr! för en massproducerad träbit. Den fångar fisk men det finns betydligt bättre alternativ som inte är så förbannat hajpade av försäljare.

Inga orginalkrokar, lysslang på den bakre trekroken. Vet i sjutton vad den nedre modellen heter, Fladen är det i alla fall. Ingen superkvallite men det är det inte på Nissarna heller. Skedar som lossnar och de blir vattensjuka av några gäddor. Övre är en gammal variant på Conrad, köpt på ÖB. Ett helt annat rassel i dem än de nya som kallas för Conrad Maxximus. De nya är tycker jag inte är lika bra. Vet ej om det går att få tag på de äldre.

söndag 12 juli 2015

Landskamp Sverige-Holland

Age kom ner till stan för lite gösfiske.
Trögt som satan. Tre små gösar var allt. Två till Holland endast en till mig.

torsdag 9 juli 2015

Ösa båt

Ikväll blev det lite jiggfiske då jag ändå skulle ner till sjön för att ösa båten. Det var längesedan jag körde klassiskt jiggfiske. Men ack så skoj fiske. Nappa gjorde det lite grann. Tre gösar och endast en abborre fick syna insidan av båten i blåsten. Nytt jiggspö och jiggar är beställt:)

onsdag 8 juli 2015

Göstrolling- tråkfiske

Jag och brorsa körde lite klassisk göstrolling. Men det var då jävla tråkigt så vi bröt i förtid. Det lär dröja innan vi ger oss ut på liknande fiske igen. Finns knappt något tråkigare fiske, kanske braxen. Usch! fy fan.

måndag 6 juli 2015

Jiggfiske med barnen

Jiggfiske med barnen i värmen. Trögt på abborrfronten. Inte många kvar av den arten. Gäddor och smågösar stod för underhållningen. Jiggfiske är förbannat kul.

torsdag 2 juli 2015

Lite göstrolling

Ikväll blev det årets första göstrolling.
Rasmus och hans kusin Simon agerade fiskare och jag körde båt. En gädda och en gös var kvällens resultat. Rättvist fördelat.