onsdag 19 augusti 2015

Fiske med gummibeten.

Idag blev det ett kortare pass efter gädda. Körde några vändor över ganska säkra ställen. Drog på en 4-5 kilos innan jag plockade ihop. Tog på favoriten Mieko predator tail.

onsdag 12 augusti 2015

"Smocka"


Nytt,2015-08-12 20:51
Kvällspass: Gäddmete ihop med Felix. Vi hade ingen betesfisk så vi fick börja att "smocka" upp lite abborrar. "Smocka" var ett nytt sätt för mig att fiska abborre men jäklar vad effektivt det var. Man kör med små wobbler i hög fart(tycker jag) två knop. Man låter inte wobblern gå själv utan man drar spö fram och tillbaka hela tiden. Jag tyckte det verkade helknäppt och helt fel men det funkade fantastiskt bra. Betesfisket var avklarat på 30 minuter. Tänk om det funkar för gädda också för metet gav noll gäddor men två gösjävlar.

lördag 8 augusti 2015

Testfiske

Idag fick jag chansen att testa två nya spön och rullen jag beställde från china. Rullen kom fram efter bara en vecka. Kanonfinish och fungerade grymt bra, 12 kullager och grymt bra slirbroms. Det kan bli fler beställningar, hade räknat med lång leveranstid och lite krångel men icke. Fisket gick också riktigt bra, många abborrar men mest smått. Fick flest på klassiskt flötmete. Har en rulle till som skall testas, en Okuma trio som jag vann hos Mieko på månadens fisk. Det är också en mycket fin rulle.