måndag 23 maj 2016

Elmotor

Idag blev det båtfiske med min nya frontmonterade elmotor. Äntligen fick jag tummen ur och köpte mig en. Lite pill med att förstå de olika finesserna. Vet inte hur många gånger jag trevade efter rorkulten av ren reflex när jag ville justera riktningen. Fisket var så där rötet som jag ofta upplever i maj. Två små gösar och en gädda. Höll på att bonka ihjäl första gösen när jag snabbt insåg att den är ju fredad. :-S

torsdag 19 maj 2016

Färnafiske

Färnafiske. Passade på att fiska lite när jag skulle köra dottern till sin häst. Provade lite ny-gamla ställen som inte gick att testa sist när sonen var med. (inga platser för kortbyxor)
Nappade ganska bra, men bara smått. Turens största blev en på 1125gram

måndag 16 maj 2016

Sutarfiske

Ikväll blev det ett första pass efter sutare. Nappade gjorde det ganska omgående, bara mindre fiskar som såg ut att ha lekt. Jäklar vad de kämpar, har glömt vilka stridisar de är.


torsdag 12 maj 2016

Färnafiske

Jag tog med mig sonen på lite färna-fiske.Det var några år sedan sist. Flera av ställena var helt igenvuxna. Målet var att Rasmus skulle få arten. Det blev två små firrar till oss var. Goaste utrikes-snubben kom och ställde sig mellan oss och tacklade upp sitt gäddmete. Haha blev nästan komiskt när han skulle krypa in mellan våra feederspön... En liten liten gädda fick han med sig hem.. Att de måste äta allt?

tisdag 10 maj 2016

Efterleksfiske suger röv.

Har kört ett par pass efter gädda. Så in i h-vete dåligt fiske. Folk tjötar om hur bra efterleksfisket efter gädda är. Inte i mina vatten i alla fall.. Vart har de tagit vägen? Skiter i dem ett tag och kör lite färna och sutare om tid finns.

Lägger upp en bild på brorsans gös som han tog i andra kastet med ett litet rattle lure. 5550gram 82cm. Ibland går det lätt. Tror att det var årets första fiske och fisk.
Ett litet klipp som kan muntra upp när fisket Suger röv.

torsdag 5 maj 2016

Kristi himmelsfärd med Zander.


Idag drog jag(vi) till en sjö som jag har gått bet på vid fyra tillfällen. Jag har aldrig fått en fisk i sjön. Men idag skulle nollan spräckas. Men inte på mina mörtar som jag hade hoppats på utan på mitt lilla jiggspö.  Tre gäddor av ganska klen kaliber lyckades jag dra på mitt ul-spö. Riktigt skoj på klena prylar och dessutom var nollan spräckt.
 
Totalt landades fyra gäddor vilket vi nog får vara nöjda med. Bonusfisken idag på ul- var en grann Zander som gav en hejdundrande fajt på klena prylar. En riktig käftsmäll (6630g) Andra över reg. för i år.

tisdag 3 maj 2016

Jigg-fiske med sonen.

Ikväll blev det lite jiggfiske med en av sönerna. Abborrarna var inte i stöten men efter ett par kast nöp det på en bättre gös på Rasmus spö. Kul och skoj.