torsdag 30 juni 2016

Gädda på gädda.

En ny sväng på sjön ihop med Felix. Beten för dagen var gäddor, braxen och gösar.  Stora bete runt kilot. Mört är hårdvaluta just nu. Felix landade några mindre gäddor på de få mörtar som vi hade kvar sedan förra turen.  I och med de stora betena så fick jag inte många napp. Mitt första napp kom efter fem timmars fiske på en en kilos gädda.

När det väl började knarra i rullen så trodde jag knappt på det själv. Efter lite extra lång väntan med mothugget kändes det till en börja bara som jag hade ryckt loss betet och att jag nu vevade in en enkilos gädda på tvären. Men när jag fick in den till båten så höll jag på att skita på mig när en stor gädda uppenbarade sig med betet på tvären i munnen. Helvete! undra hur stor den är.? Den bjöd då upp till en våldsam dans med flera långa utdragna rusningar.

Jag ville inte trötta ut den för mycket då det är varmt i vattnet och release kan bli svår. Väl i håven så visade sig det att det inte var det monster som jag hade hoppats på men dock en grann sommargädda.

Vi slängde på lite jiggar och wobbler i slutet av turen för att få lite mer fisk i båten. Totalt 10 gösar och 10 gäddor landades.

fredag 24 juni 2016

Bra fiske.

Fiske ihop med Felix. Lite lätt duggregn som gick över till fullständigt hällregn. Men nappade gjorde det bättre än på länge. Totalt 10 gäddor och sex st gösar landades.
Största gäddan 102cm och gös på 4,7kg.

Totalt dyngsur efter några tim. fiske. Svenska midsommar när den är som bäst.

torsdag 23 juni 2016

Jiggfiske i ruskväder.

Tre kortare pass på en höstlik sjön. Fler gäddor och abborrar än gösar i båten .? Bara smått.. En något bättre gös togs i lillbåten på jigg.

torsdag 16 juni 2016

Två fina gösar igen.

Jag och Felix kollade till lillbåten då det var regn och rusk på g.
Nappade bra trots skitvädret,

två ok firrar igen. Först på 5,6kg och nummer två en grov fin gös på 6,52kg.

söndag 12 juni 2016

12 kg gös

Ute och lekte med nya elmotorn. Gädda var tanken men resultat blev ett
dubbelhugg och två sex kg + i båten.