onsdag 13 juli 2016

Nytt besök i gössjön.

Idag blev det en ny tur till the lake med Felix o Danne. Regn och rusk mest hela tiden. Men slog till med nytt pb på 7480gram. En fin gös som kämpade som satan... Vilken vecka,, sjuuuukt....

tisdag 12 juli 2016

Långt in i skogen.

Idag tog jag och Rasmus en lång promenad in i djupa skogen. En lite skogssjö skulle prövas.
Redan i fjärde kastet blev det napp, en ok abborre på strax under kilot. Det lovade gått.
Blev ingen mer utan vi passade på att plocka svamp.

En sjö som skall få besök i vinter om det går att ta sig dit.

måndag 11 juli 2016

10:a

Ett sent påkommet pass på sjön, det blåste ju inte. Betesfisk är hårdvaluta på sommaren så det fick bli vad som fanns i frysen. En stor makrill på 6-7 hg och ett par döda mörtar.

När jag öste båten upptäckte jag ett getingbo i skrovet på båten, eller rättare sagt de upptäckte mig.
En halvtimmes dödande innan jag hittade hålet och fick satt igen det.


Jag började med att pimpla upp två abborrar till bete. Det blev inte fler då jag inte hade tålamod, kunde ju börja blåsa när som helst.

Fick ganska omgående upp en gädda på en av abborrarna. En smal fyra kilos. Drev sakta vidare i område då det flera gånger dök upp jätteekon på lodet.

Ganska snart fick jag napp på makrillen men den krokade inte, småfisk som inte klarade av det stora betet.
Fem minuter senare fick jag napp samtidigt på makrillen och ett spö med död mört. Snabbt mothugg på mörtspöt och frikoppla rullen. Nytt mothugg på makrillen och där fanns det lite tyngd. Efter en bra dust med makrillätaren(flera lufthopp) fick jag in den i håven och den såg grov ut. Nästa gädda var mer beskedlig och kom ganska lätt in i samma håv. Vägning av makrillätaren, 10460gram 113cm. Riktigt grov över ryggen och en stor makrill i magen.

lördag 9 juli 2016

Ramla i plurret.

Idag var jag och öste båten. Spöna var med för lite fiske. Blåste gjorde det så in i h-vete. Lyckades fiska av två grynnor innan jag gav upp.

När jag skulle förtöja båten kom det en kraftig vindpust och lyckades ge både mig och båt en rejäl knuff. Jag tappade balansen och for med huvudet före ner i spat. Slog i både ben och huvud. Två försök tog det mig för att komma upp i båten igen. Inte helt lätt, tungt med alla kläder. Det kunde gott jäkligt illa om jag inte haft flytväst på mig och slagit i skallen riktigt hårt.

Tur i oturen var att jag hade plockat av mig plånbok, telefon och den elektroniska startnyckeln till bilen.

I fortsättningen skall alltid flytvästen med.

torsdag 7 juli 2016

Ny sjö igen.

Ikväll blev det ytterligare en ny sjö som fick ett försök. Gäddorna var på hugget. Sju stycken fick vi innan vi riggade om till göstrolling. Största på ca fem kg.

Jag började med en mindre gös, gott att det gick att få arten här. Felix avslutade med en drömgös på 8390gram, riktigt bra kondis på gösarna i den här sjön.

onsdag 6 juli 2016

Ny sjö

Idag åkte jag med Felix och hans kompis Danne till en för oss ny sjö. Målet för dagen var att se om den hyste några större abborrar. Sjön har otaliga små grund och öar med stora djup runt omkring.
Vi fick snabbt varse att det stod gäddor på de friliggande grunden. Vi fick flera mörka fina gäddor vilket vi inte riktigt hade räknat med då sjön är en klarvattenssjö. (trodde vi) Den största gäddan  under dagen vägde ca 5kg.
Abborrfisket gick så där. Till antalet var det gott om dem, men storleken var la inte riktigt vad vi räknat med. Mörka nästan svarta abborrar, 500gram vägde största borren. Trevlig sjö som kommer få återbesök. Glest med bebyggelse och kuperad terräng runt och i sjön gjorde det hela ännu mer exotiskt.
Goa branter! här var det 30m djupt.





lördag 2 juli 2016

Fiske i ruskväder.

Några korta turer i skitvädret. En gammal sliten gös som ändå vägde över 6kg. Hade varit skoj att fånga den i sina glansdagar.