tisdag 27 september 2016

Gårdagens fiske gav mersmak.

Superpasset igår gjorde att jag inte kunde låta bli att dra ut idag igen. Ett helt annat väder och ett helt annat fiske. Två små napp var allt som registrerades under turen. Dagens enda gädda landades just som jag hade börjat ta upp prylarna. En fin gädda på mellan 5-6kg...

söndag 25 september 2016

Like father , like son.

En sväng ut på sjön med äldste sonen. Idag var det helt magiskt på sjön. Gäddorna högg som galningar.  Rasmus landade fyra av sex hugg. De skulle vi fångat igår.



Trea på Km i gäddfiske

Igår var jag och brorsan med på Km i gäddfiske. Riktigt roligt att se tjugo ekipage komma till start.

Fisket var som förra året makalöst trögt. Vi fick snabbt en gädda på 78cm. Men sedan dröjde det flera timmar innan nummer två låg i båten. En lite bättre fisk på 88cm. Det kändes inget vidare och timmarna gick. Hade vi fiskat bort oss eller var det lika segt för våra konkurrenter? Vi drog på en mindre fisk strax före målgång. 58cm nästa så att vi sket i att mäta den då minimåttet var 55cm.

När väl resultatet räknades upp bakifrån så kom inte vårt namn upp. Knepigt hade de missat oss? Fler och fler lag räkandes upp. När så endast tre lag återstod så kom vi upp som nummer tre.. Haha fy fan vilket skitfiske folk måste haft när det räckte med bara tre fiskar för att komma trea.
Åter ett kanonevenemang som Gurra och Albin åter fått ihop, hatten av. Grymt med grillade hamburgare vid målgång.

torsdag 22 september 2016

Bra fiske just nu.

Några korta kvällspass har jag mäktat med i det goa höstvädret.
Gäddfisket har varit mycket bra. Ett pass landade jag fyra metergäddor på två timmat. Inga monster men riktigt bra fart på dem i det varma vattnet.
Med det lyckade passet i åtanke gav jag mig igår ut på ett nytt kortpass. Inte samma aktivitet men en fin gädda på 10220gram landades.(113cm). Riktigt ryggbred och grov fisk.

Jag fattade inte till en början hur stor fisken var då den simmade med båten. När den väl kom upp till ytan ett tjugotal meter bort blev det lite bendaller i båten.

lördag 17 september 2016

Det börjar komma igång.

Har blivit några korta pass gäddfiske. Temperaturen i vattnet är fortfarande många grader för varmt.
Men det har nu blivit en hel hög med mindre gäddor. Två beten som har levererat bättre än de andra är Tomic plugg och Line thru roach. Riktigt tunga hugg på pluggen, med goa rulltjut som följd.
Blir till att skaffa några fler färger.

lördag 10 september 2016

Var är gäddorna?

Mer gösar,, men var är gäddorna.. varmt i vattnet än,, blir nog bättre om en månad,,, har kört några pass för att testa lite nya beten inför hösten. Inga som har imponerat. Jag söker beten som har bra rörelser i låga farter. Då jag ofta flötestrollar och hänger i ett par bonusspön med något plast eller gummibete på.. De som jag prövat hitintills hänger som pinnar efter båten i det lägra fartregistren.,, ,,, nepp.. duger inte.

fredag 2 september 2016

Gös igen

Inget pb men över 6kg:-)