lördag 26 februari 2011

Evig vinter?

Ismete ihop med Age.
Vi passade på att prövade ett nytt område. Det blev en lång promenad på isen då det visade sig att det tilltänkta området saknade de djup som vi sökte och vi fick gå ytterligare en bra bit.
Väl där så nappade det ganska kontinuerligt hela turen. Blev sex gäddor på isen Age 4 och jag två:(
Det börjar bli bra kondis på gäddorna...., gööööööötttttttt .. Men de behöver vara dubbelt så stora för att jag skall bli nöjd:)

söndag 20 februari 2011

Årets goaste dag.


Isfiske på lilla Mjörn. Passade på att knalla en bit i det goa vädret. -16 på morgonen gjorde det hela ganska behagligt. När väl spöna var satta blev det lite pimpelfiske och dagens enda gädda behagade att nappa.

Efter en stunds kaffedrickande och solande(livskvalité) i det mycket goa vädret kom Matti K. ut och satte sina spön i området. Det blev en del fiskesnack som fick timmarna att gå i väntan på nappen som uteblev.

Vädret var så bra att jag drog mig in i det längsta från att gå hem, trots skitfisket. Det finns dagar och så finns det "DAGAR". Årets bästa dag utan tvekan.

tisdag 15 februari 2011

Fiske efter jobbet

Idag blev det ett kort pass ismete direkt efter jobbet. Nytt ställe och ny taktik prövades. Ett fäll, noll gäddor landade. Det var inget tjuvfäll om nu inte betet vaknat till liv igen efter en vecka i frysen. Det blev några abborrar på pimpel.

lördag 12 februari 2011

Klar och kallt

Två timmars isfiske i strålande solsken. Pimpelfiske och ismete.
Min kompis Andreas hängde med ut och prövade pimpellyckan. Vi snackade skit, drack kaffe och pimplade lite abborre. Det blev några abborrar. Men inte en endaste gädda syntes till. Snart får det bli lite seriöst fiske igen. Turen fick ett snörpigt slut då jag inte såg att skyddet på isborren hade lossnat. Vilket resulterade i att jag höll på att skära av mig tummen:C. Satan vad vassa det är. Blodet sprutade som attan. Blev en snabb resa hem till första förband.

onsdag 9 februari 2011

Age fiskar

Ismete igår och idag utan resultat och utan napp.

Trodde det var bra med väder omslag...icke. Fick några timmar sol i alla fall och lite färg i trynet.
När jag satt där ute idag så drömde jag mig tillbaka till holland. Kommer ihåg att vi fiske gös när det var blåsig och orolig väder. Det var då det var som bäst. Inga jäkla högtryck i alla fall.

Sen meta vi under broar och kanaler med lätta flöte och bara en liten trekrok i munnen utan tafs eller fluorocarbon. Man var helt enkelt säkert att det var gös som fanns och ingen gädda. Det var/är helt enkelt enklare att fiska gös i holland än här i sverige där gösen i dom flesta sjöar är inplanterade. Kommer dock att fortsätta jaga denna svår lurade fisken.

Det är bara synd att ingen har koll på vilka regler det gäller i norra säm och att dom verka ändra från år till år. Innan jag köpte årskort så prata jag med en tillsyns man, och han berätta att man får fiska med, antingen 10 angeldon eller 10 ismetespö när man har årskort (500 kr). Dom anser att angeldon och fiska med spö är likadant, vilket det inte är enligt sveriges sportfiske. Skitsamma...Köpte mitt årskort och trodde jag var ren när jag hade ute 8 spö idag.

Kommer gubben (som jag känner, och bor typ grannen på lantlig vis) och säger att jag har 3 spö för mycket. Jag blev lite paff och visa mitt årskort och berätta vem jag har pratat med. Han säger att det inte gäller längre och jag säger att det som står på fiskekortet är det som gäller. Han gick dock inte med på det och hänvisa mig till dom nya regler.

Jag blir så förbannad jävla trött nu och gav fan i och ta upp dom 3 spö för mycket. Enligt nya regler är det 5 angeldon/ ismete spö max som gäller. Helt jäkla koko enligt mig, men det är dom som bor runt sjön och äger vatten som bestämmer, och jag tror inte dom har en aning om vinterfiske. Dom vill väl inte att folk kommer och fiska i denna näringsrika sjö som innehåller en del spännande fisk. Mycket mycket tråkig. Skärp er Norra sämsjöns fiskevård!!!

söndag 6 februari 2011

Kortpass


Idag blev det ett kort pass på två och en halv timme. Jag var uppe i ottan och satte spöna i mörkret. Provade åter att fiska grunt för att se om modellen passar just den här sjön. Jag hade inga större förhoppningar på fisket med tanke på tidigare pass. Prick klockan åtta kom turens enda hugg och äntligen fick jag drilla upp en gädda på 4,5 kg. Inte stor man ändå kändes det riktigt gott.

tisdag 1 februari 2011

Age gösfiske


Nytt p.b ismete gös

Hade ställt klockan idag då jag ville vara ute i tid. När jag kom ut körde jag samma område och valde dom gamla hålen från igår så jag inte behövde borra nya hål. Lite bekväm få man vara. Idag hade jag faktiskt inte en tanke på gös men ville bara få en fin gädda. Helst över 7 om man nu få välja. Timmarna gick och det hände inte mycket så jag borrade lite nya hål och bytte några spö. Fiska från 5 till 12 meter alla spö pelagisk. Då vid kvart i elva ser jag hur vippan längst bort blir med eet kraftig ryck ned dragen, gädda. Hoppas på nåt stort nu. Sprang fram och ser hur den tar lina. Utan tveka ett mothugg och fisken var krokad. Kände små kraftiga ryck så trodde det var en gädda av mindre format tills den kom upp till hålet och till min stora glädje såg jag genast det var en gös. Fort ner med huggkroken (med avsågad spets så fisken inte blir skadat) och så upp på mattan. Mycket fin fisk som kom upp till 4559 gram, till min glädje!
Nytt ismete p.b gös! Efter många dåliga passet så behövdes detta som ger en ren energi boost och sug efter mer. Det räckte med ett hugg idag......