torsdag 28 februari 2008

Att tänka på i vinter

* Har man ingen mössa blir man förkyld.
* Är man förkyld blir man förmodligen hes.
* Är man hes måste man viska.
* Den som viskar han ljuger.
* Ljuger man åker man i fängelse.
* Åker man i fängelse är det högst troligt att man börjar knarka.
* Knarkar man så dör man.
* Så glöm för helvete inte mössan!

tisdag 26 februari 2008

Mitt nya ekolod med färg.

Köpte ett hyffsat ekolod i färg. Kommer bli kanon till sommarens verticalfiske.

torsdag 21 februari 2008

Föreläsning

Föreläsning med Claes Hagert. Verticalfiske, trevligt och intressant. Det som jag mest reflekterade över var hur galet jag tidigare hade ställt in mitt ekolod, helt åt skogen Skall läsa på mer om ekoloden.. ... Blir att träna på att ställa in det ok... Kan säkert underlätta vid fler fiskeformer,,, Prylmässigt har jag det mesta. Bra rulle=Blue arc, Bra spö=Lemax Black Rose, Tunn lina=Sufix.0.10mm. Jiggar har jag vunnit en massa. Behövs inget märkvärdigt. Några riktiga jiggskallar skall införskaffas.

lördag 16 februari 2008

Skitvåg!!!!!SATAN!!!

Måste bara varna för Ron Thompson Zenso Scale.... Har funkat bra tills nu då den valde att lägga av..?????? Har inte gjort något annorlunda med den... Fy fan sicken skit... tacka vet jag hederlig Super samson fjädervåg,,, lätt att väga och läsa av... bara att kontrollera mot riktiga vikter,,, påverkas inte av varm, kallt eller om man klämmer på höljet som den digitala varianten gör...
Klaga går ju inte heller att göra,,, Johnny har ju pyst här ifrån:/
fan,fan,fan

Hemsidan är helt mongo!!

Hemsidan går fan inte att uppdatera:( Bloggen fungerar bra men spray har flyttat webbhotellet till Sverige för att det skall bli bättre... Men icke, långt ifrån. Ingenting fungerar längre... Har kontaktat dem för att höra vad som är problemet men de säger att det kan dröja lite. LITE de flyttade vid nyår. Tur att den är gratis,,, skall fixa en annan om de inte får tummen ur... SÅ jävla kasst...

söndag 10 februari 2008

Ja nu är jag hemma efter mitt första besök ute på Vättern. Det var med viss ångest jag for iväg till Karlsborg. Det är 14 år sedan jag var där sist och gjorde min 10mån. militärtjänst. Det är få saker som jag ångra men lumpen på K3 är en av dem. Många idioter, både befäl och värnpliktiga, fy fan sicket dårhus. Är ju rent livsfarligt att samla så många personer med dåligt självförtroende på ett och samma ställe. Jag är förundrad varje år att skiten får vara kvar. Tack och lov är Karlsborg i sig mycket vackert, en pärla vid Vättern.

Så till fisket. Det började med en hel del strul. Bara händelsen när vi skulle tanka båten är värd en egen historia. Vi blev mycket förvånade båda två att det inte djupare i området. Shit vart f-n skulle vi åka nu. Dimman var tät så det gick inte att se var några andra båtar fiskade.

Det var bara att rigga på och köra. Dröjde två timmar innan ett av riggspöna signalerade napp. Gött en öring, godkänd men dålig kondition. Precis när vi riggat om signalerade samma spö napp! Ny öring men något större, men lika dålig kondition. Dröjde några minuter innan andra riggen signalerade napp. En tredje öring på 3,1 kilo och 72 cm.
Blev inga fler fiskar i båten. Men vi hade tre chanser som vi brände. Sex napp på Vättern får ses som ett riktigt bra fiske.


lördag 9 februari 2008

Uppladdning :)

Sitter och vässar krokarna för morgondagens fiske. Blir mitt första besök på Vättern. Håller tummarna för att vi kommer ut. För en gång skull verkar vädret lovande . Vore trevligt att stifta bekantskap med en ny art, Röding. En vätternlax skulle också sitta fint. De skall tydligen bjuda på bra rullsprut. Rapport kommer i morgon kväll.

lördag 2 februari 2008

Larmfiske igen


Jag kan nästan kopiera förra veckans inlägg. Det som skiljer turerna åt är att linan inte gick av den här gången, utan en minigädda med övertro på sig själv gick på min megamört. Gott väder.