måndag 28 september 2015

Båtpimpel

Snabb tur efter jobbet. Båtpimpel med Rasmus. Bra med abborre igen, riktigt kul fiske. Blev en bonusgädda idag med.

söndag 27 september 2015

Åter en tur med sonen.

Fiske med lillbåten. Båtpimpel och ett bonusspö för gädda. Nappade ovanligt bra med abborre och snart satt det även en gädda bonusspöt. Rasmus skötte det galant.

lördag 26 september 2015

Testfiske

Jag och David åkte ut och provfiskade lite inför det kommande KM:et i gäddfiske. Hittade små fläckar med betesfisk men det var ganska trögt. Tre små gäddor var allt som synade insidan av båten. Klassiska gummijiggar var smaken för dagen.

söndag 20 september 2015

Far och son-fiske

Flötmete efter gädda ihop med äldste sonen. Kallt som sjutton och det blåste nordan när vi väl kom ut på sjön. Vi metade på några av de närmsta grunden i sjön. Ganska snabbt fick Rasmus en helt okej gädda. Vi körde en stund till innan vi bestämde att det fick räcka för den här gången. Svinkallt var ordet.

söndag 13 september 2015

Flötmete gädda

Idag testfiskade jag och David vår nya båt. En mindre plasteka som vi planerar att använda för expeditioner i mindre vatten. Båten ser inget vidare ut till det yttre men är riktigt sjöduglig, stabil och går att lasta rejält med utrustning. Elmotorn funkade perfekt i båten, 0,7 knop på lägsta växeln vilket betyder långa fisken och att den är lättdriven.

Vi testade flötmete efter gädda under första turen. Fyra spön funkade fint, fler kan bli bekymmersamt. Tyvärr så var fisket som vanligt riktigt rötet. Ett enda napp som han ge mig en del bendaller innan det visade sig att det var en betydligt mindre gädda än vad den gav sken av. Fan vad jag blev snopen, hade tippat på det dubbla. Den gav en rejäl match. ?? knepigt som fan. Var det den lilla båten som gjorde att den under drillningen upplevdes som betydligt större. Jaja skall inte gnälla gädda som gädda och båten var invigd.
Ser ut som jag sitter i en badbalja.

torsdag 10 september 2015

SG 3D Line Thru Trout

Idag blev det lite gäddfiske på morgonkvisten. Körde line thru trout beten rakt över.
Måste medge att betet ger otroligt mycket hugg. Räknade till sju stycken.(mycket laga) Tyvärr krokar de fisken förbannat dåligt speciellt de på 30cm. Det är under all kritik med tanke på vad de kostar. Det var likadant förra passet. Idag kom endast en av sju upp i båten. (två riktigt stora gäddor har gått loss då krokarna inte släpper från betet.)

Där får nog Mads och co. tänka om gällande hur de placerat och fäst krokarna.(skiter la de i, säljer beten som smör i solsken.) I alla fall har jag gjort det. Jag kommer inte köra med orginalfästet någon mer gång. Ledsnat på att tappa stor fisk.

lördag 5 september 2015

Varför chansa, använd gummi.

Idag blev det en förmiddag på sjön efter gädda.
Stressad lyckades jag på morgonen snabbt sjösätta båten utan att ha fäst tampen till båten i bryggan. Så när jag hade kört upp bilen till parkeringen och kom tillbaka så låg båten och guppade ett par meter från land. Så jävla korkat. Jag fick snabbt jag ifatt en lång slana på 5 meter som jag lyckades skicka ut och få fatt i båten innan den hade drivit ut än längre.

Fisket var väntat trögt. Sex olika gummibeten hängde i linorna.  Körde av några grundflak utan att få något alls. Till sist skickade jag ut en Alien eel 40cm som gick något djupare, ca 8m.  Det var tydligen dagens melodi då det snabbt drog på två gäddor. Gott


torsdag 3 september 2015

Långt mellan passen.

September betyder höst och gäddfiske. Men vattentemperaturen var fortfarande hög, 18,1 grader. Den behöver dykar rejält innan det börjar bli riktigt intressant. Det till trots hamnade två i båten och fyra lyckades undgå krokarna. Makalöst dålig krokning? Dagen bete blev savage gear inline trout.