torsdag 23 augusti 2007

Popperfiske

2007-08-23 Jag och David körde jiggfiske och popperfiske. Idag fick jag inte en enda abborre på jigg.???? Men på popper fick vi riktigt många. Storleken var bra på dem, låg på ca 500gram så det smällde på bra i spöna när de kastade sig över våra drag.

tisdag 21 augusti 2007

Jiggfiske


2007-08-21 Jiggfiske med min kompis Richard. Vi blev mycket begränsade i val av fiskeplatser på grund av att det blåste riktigt ordentligt. Richard som till en början var lite ringrostig efter ett långt uppehåll från fisket lyckades tillslut fånga ca 10 abborrar(största på 620gram)och en gädda. Till skillnad mot förra turen lyckades jag den här gången få upp en större abborre i båten. Vikt 1020gram och 44cm, tredje över kilot för mig i år:)

tisdag 14 augusti 2007

Abborre

2007-08-14 Jiggfiske,,, Många abborrar, men inte av någon storlek. Fräckast var när jag med hjälp av popper fick i gång abborrarna i en stor jaktrush. Var som vågen på ett fullsatt Ullevi. Betesfisken hoppa och flög åt alla håll för att undkomma de helt tokiga "borrarna". Har aldrig sett något liknande, riktigt fräckt.

torsdag 9 augusti 2007

Popper

2007-08-09 Abborrbiten som man är blev det ett snabbpass trots att min dotter fyller sju år idag. Tyvärr kom det en kraftig regnskur så det blev inte så mycket fiske. Fick mina första popperfångade borrar idag. Fy f-n vad kul det var då:) Blir att gradera upp fiskelådan med fler än en popper.

onsdag 8 augusti 2007

Jiggfiske, pb.


2007-08-08 Kvällen började med korvgrillning och tjöt runt grillen vid stugan. Efter några korvar drog jag och David ut på lite jiggfiske. Dröjde inte speciellt länge innan David fick ett rejält napp. Efter en ganska dramatisk strid med lätta prylar kom en gädda på 3660gram upp. Dröjde inte speciellt länge innan jag kände ett rejält naffs i jiggen. Kändes direkt att det inte var en gädda. Jag sa till David att det var nog dags att ta fram lillhåven. Abborre var inte i toppkondition men vägde sin 1060gram och 44cm. Gott nytt pb. Efter en stunds jiggande gav vi oss ut på ett resultatlöst gösfiske.

söndag 5 augusti 2007

Abborrfiske


2007-08-05 Jiggfiske med yngste sonen. Riktigt trögt fiske och treåringens tålamod sattes ordentligt på prov. Det släppte till sist och vi fick en ok abborre på 40cm. Tyvärr sargad och mager .

lördag 4 augusti 2007

Jiggfisketävling

2007-08-04 Jiggfisketävling. Idag hade jag med min sjuåriga dotter. Dels för att få lite sällskap i båten och för att hon skulle slippa ifrån sina två småbröder. Fisket var ganska trögt. Blev endast en abborre vid första ankringen. Jag hade gång på gång ett jäkla strul med min nya flätlina. Det gick inte kasta ut utan att få ett nystan någonstans på linan. Det här bådade inte gott. Jag bytte spolen, men vad hjälpte det, samma problem. Fick byta till en helt annan rulle med annan lina.

Nästa ankring gick inte mycket bättre. Valde att gå upp lite i jiggstorlek. Direkt fick jag en hyfsad abborre på 672g och några som var snäppet mindre. Ideligen sa min dotter att vi skulle vinna tävlingen. Jag försökte förklara för henne att vi inte låg så bra till och att hon inte fick räkna med att vi skulle vinna. Vid invägningen visade sig att det hade varit grymt trögt för alla utom segrande Dan som dominerade med över 4kg abborre och en gös. Själv hade jag dragit ihop 2179g.

Till min dotter stora glädje visade sig att vår abborre räckte till tävlingens största abborre och gav lite priser. Snacka om att dottern var glad när hon fick en egen Westins jätte och 100:- Hon lär vilja vara med nästa år igen. Jag får tackar arrangörerna för ett mycket trevlig arrangemang.

onsdag 1 augusti 2007

Jiggfiske

2007-08-01 Efter nästan en veckas uppehåll var det dags för lite fiske. Det fick bli Jiggfiske. Det var ganska trögt blev tio stycken. Den största på 940gram. Jag provde några nya modeller av Storm som var riktigt vassa.