måndag 1 augusti 2011

Gösfestivalen 2011

Gösfetival Åsunden (Daniel, Tom och David.)

Dag 1.
Incheckning på Prångens camping och snabbt ut och reka sjön inför morgondagens drabbning. Det visade sig att det var en ganska fattig sjö gällande betesfisk. Det blev några minigösar.



På kvällen blev det taktiksnack och påfyllnad av vätskedepåerna. Vi fick en del tips av Team Fish on som också huserade på campingen. Enligt dem var det Reef runners som gällde.

Dag 2.
Sovmorgon. Tävlingen skulle starta 17.00 Efter utcheckning bar det av ner till hamnen för att fixa betesfisk. Där stod även team fish on och metade löja, oj då? Det gick ganska lätt, inte så mycket löja men en jäkla massa mört. Men några lokala fiskare som var där sa att det funkade bättre med mört.

START 17.00
80st Team drog iväg ner för Åsunden i full speta. Här gällde det att var först till de heta ställena. FILMSNUTT START
Fisket : Vi började med trolling då det blåste för mycket för att kunna meta. Gösarna kom upp i någorlunda jämt tempo. Storleken på gösarna var som väntat mini. När det började bli riktigt mörkt gick vi över till mete.

Det blev en lång och ganska kall natt. Det visade sig vara en miss att meta i mörkret. Det var helt stendött. Gösarna som metades upp under tävlingen togs under bättre ljusförhållanden. Vi turades om att sova en timme i stöten.

Minimimåttet för tävlingen var 55cm och maximimåttet var 75cm. Vilket inte visade sig vara helt lätt att pricka.
Vi fick totalt 20 gösar, vilket endast en höll sig inom måttet:S
Vinnarvikten i år blev drygt nio kg fördelat på fem fiskar.
Det var en mycket väl arrangerad tävling som kan rekommenderas. Det vore kul om fler från klubben åker dit ihop nästa år.
Ett mycket fint prisbord för de tio främst placerade lagen.
Resultat 32 plats av åttio startande lag. Ganska långt ifrån förra årets sjundeplats. Men helt ok med tanke på att femtio stycken av lagen inte hade något att väga in.

Inga kommentarer: