söndag 28 oktober 2012

Mr Murphy

Tanken var att stanna hemma för att pilla med lite på huset. Men det otroligt goa vädret gjorde inte valet så svårt. Det fick bli lite flötestrolling.

Ett hundratal meter ut på sjön började motorn låta knepigt. Jag ville inte chansa utan stängde av motorn och satte i prylarna. Då strejkade elmotorn också? Inte nog med det ekolodet började cp-ur. Va fan händer.
Rodde runt lite i området men hittade inget kul. Jag fyllde på tanken med ny bensin och startade motorn. Den lät bättre.

Snabbt upp med bröten och förflyttning till ett område som det är gott om siklöja. Snabbt började det nappa gädda efter gädda. Nu startade elmotorn och ekolodet funkade som det skulle?

Fiskade med både levande och döda mörtar. Döda mörtar funkar kanon om man lägger lite tid på att justerar gången på dem. Det blev fyra gäddor på dött bete och endast en på levande. Största gäddan för dagen tog på just en sådan trimmad mört. 5,6 kg vägde den och var ett riktigt turbopaket. Underhållande drillning med en rekordlång rusning :D Mer sådant.
Väl inne i hamn upptäckte jag att dyvikapluggen hade börjat läcka igen. Ohhhhhh!!!! Tur att det hände här.

3 kommentarer:

Henka B sa...

Fin dag, hur vet man var man ska reka efter siklöja? är dom stationära nu eller söker du över stora ytor?

Danne sa...

Nu innan och under lek drar de ihop sig till gigantiska betesmoln. Samma områden år efter år.

Åker man runt med ekolodet så brukar det gå att lokalisera dem. De är enorma ansamlingar. Nästan så man tror ekolodet har ballat ur. Ofta finner man dem runt uddar med rejäla branter utanför.

Jag har hittat några ställen själv, dels har jag fått värdefulla tips av äldre fiskare som la löjnät i sjön förr.
Man kan ha ruggigt roliga gäddfisken om man lyckas lokalisera stimmen.

Henka B sa...

Coolt, får väl hugga någon gammal fiskare o pressa han på info :)