lördag 26 april 2014

Tävling

Tävling
Bil-Nilsson vår-Trophyn 2014.

En 18 man stark trupp startade dagens tävling.
Dagen till ära hade vi ett väder som passade för en bra dag på stranden. Det bådade inte för något kanonfiske och vårfiske efter gädda är inget som jag har någon bra erfarenhet av.

Vår taktik för dagen var att snabbt försöka få fyra fiskar att mäta in för att sedan bättra förhoppningsvis bättra på dem.
Planen gick som det var tänkt och snabbt hade vi fyra fiskar i båten. Tre gäddor och en gös. Gösen ville vi  byta ut mot en långsmal gädda. I lunchpausen verkade det efter lite snack att det överlag hade varit trögt fiske.
Efter paus gjorde en taktiks förändring och ett platsbyte. Vi satsade på att försöka få en enda rejäl gädda. Men vi fick inte ett endaste napp på de nya stället.

Vi fick tänka om och gjorde en sista förflyttning tillbaka till första stället som fiskades under förmiddagen. Minuterna gick och just som vi bestämmer oss för att bryta bugar mitt spö och jag drillar upp en gädda på 91 cm och 5,2kg. Kanske kunde den rädda oss?

Invägning(mätning): Största fisk blev en gös på 6450gram, så den delen av tävlingen sket sig. Men vi lyckades knipa priset för sammanlagda längd. Gött.

Inga kommentarer: