söndag 8 februari 2009

Ismete med stort I.

Idag var det dags för en ny tur ismete. De två senaste fisketurerna har vi haft grymt bra fiske. Idag fick vi till en fullträff igen. Tog nog inte mer än fem minuter innan första gäddan låg på isen.(4750g)
Efter två timmars hektiskt löpande över isen stod det 6-3 till Claes. Då hade vi bommat några var till på köpet. Nu trodde vi för ett ögonblick att det skulle mattas, eller rättare sagt hoppades. Vi hade nu något knapert med betesfisk. Skulle det fortsätta i det här tempot så skulle vi få åka hem redan klockan tolv.

”Saved by the bell” Tur eller otur så var vi tvungna att fara hem strax efter kl. 14.00 familjerna kallade. Men med facit i hand så blev det ett mycket lyckat pass. Size:4750g, 4750g, 5600g,6250g och som grädde på moset nytt pb. till Claes 9570gram och 111cm , grattis.


Claes hade ett sjukt bra snitt på sina gäddo. Han svarade för de fyra största. Totalt tror jag att vi kom upp ca:16-17 gäddor och vi brände 7stycken. Vi hade fan svårt att hålla räkningen stundtals.

Trippelhugget som vi fick på förmiddagen var en riktig höjdare. Fick ta 6250g gäddan under armen och rusa iväg till nästa spö för att kroka.



Måste poängtera att alla gäddor återutsattes oskadda.

2 kommentarer:

Henka B sa...

Det var ett makalöst fiske må jag säga, ni hintar väl inte vilken sjö ni hade detta fina fiske i?

Henrik Brunnegård

Jennifer sa...

Avundas er som tar er tid till att fiska, har alltid velat prova på att isfiska!