torsdag 2 juni 2011

Karpfiske

Idag på kvällen drog jag och Joakim iväg för att försöka fånga en större karp. Vi hade pratat om att göra ett försök en längre tid och nu äntligen funkade med både jobb och familj.

Väl vid sjön var det oroväckande lite aktivitet. Få fiskar sågs. Det är tydligen ovanligt för sjön. Men det skulle få sin förklaring under morgontimmarna.

Vi reste bivy, riggade upp i var sin del av sjön. Drack lite kaffe och snackad karpfiske. Två andra karpfiskare dök upp strax före skymningen. De skulle campa under bar himmel och invänta gryningsfisket.

Under natten började karparna leka vilket kanske förklarade den låga aktivitetsnivån i sjön under kvällen. Typiskt att vi skulle pricka just den dagen. Men det var i och för sig ett skådespel att få se. Det gick så hett till att fiskarna stundtals var mer över vattnet än i.

Vi drog inte ut på eländet utan packade rask ihop för att få tid till att testa lite andra vatten.

Första anhalten var en damm som Joakim tidigare hade sett fiskande personer vid. Tyvärr hittade vi ingen plats som gick att fiska från runt pölen.
Nästa ställe hade jag fått tips om rudor. Mycket riktigt fanns det rudor där. Men tyvärr något försmå. Det kanske hade gått att få någon bättre fisk om man gett platsen lite mer tid.

Men det hade vi inte lust med utan for vidare till en annan skum damm. Där fick Joakim direkt en riktigt grann minispegelkarp. Själv fick jag ett par minisutare. Det verkade krylla av dem. Efter ett telefnsamtal visade sig att vi var på fel ställe. Nya stället gav flera små gulliga fjällkarpar.

Inga kommentarer: