söndag 29 september 2013

Tävling!

 Bil-Nilsson Trophyn år 2013.

Vi hade strul redan från start. Storbåten ville inte vara med efter 100m. Det blev elmotor tillbaka till båtplatsen. David fick kasta sig i bilen och åka hem och hämta nyckeln till sin något mindre "pärla".
En timme efter de andra kunde vi börja fiska. Det var mycket båt på sjön då det var över trettio deltagare.

Jag började med en gädda på 83cm, 4,6kg. Under kampen med gäddan hamnade Tom i vattnet då relingen på Davids båt sitter perfekt i knähöjd. Ajaj kunde det gå mycket sämre. Jag och David fick skramla ihop lite reservkläder. Vi hann inte fiska speciellt mycket mer innan halvlek. Tom fick en gös på 60cm och en abborre på beteslås. Wobblern på 16cm borta, kvar abborre på 15cm i beteslåset?

I halvlek verkade flera av de fiskande haft helt okej fiske. Vi låg inte bra till med andra ord, skärpning.

Nästa pass blev det en hel del förflyttningar mellan olika platser. Men jäklar vad trögt det var. Några pill men ingen som klev på. Tiden började tryta, vad skulle vi hitta på. Det blev en sista förflyttning till platsen där David drog en gädda på 8+ för några veckor sedan. Finns det en, finns det kanske flera.

Javisst! helt plötsligt sitter Tom med ett gött spöböj och det klassiska snacket "-den är nog inte så stor, tre kilo kanske." Men genom "magi" växer den så sakta till en gös på 5-6 kg till att slutligen bli en stor "jävla" gädda. Den ser brutalt grov ut, måste vara över tio. Men icke sa nicke 9800gram eller 9880gram för att vara mer exakt och 111cm lång. Gött nu kanske vi var med i matchen. Nu behövde en fjärde fisk att mäta in. Tio minuter kvar och David får en gös på 52cm.

Invägning.Toms gädda räckte för vinst i största fisk. Längden på 306cm räckte inte till vinst i nästa klass. Jag tror vinnarna hade en längd på 340cm. Hade vi bara hållit oss till gäddor så hade det kanske gått vägen.


Bil-Nilsson Trophy är en mycket bra arrangerad tävling och framförallt mycket trevlig.(barhäng på kvällen) Riktigt kul att det var rekordmånga deltagare som kom till start.Vi ser redan fram emot vårens drabbning.
// Ha de gott



Inga kommentarer: