lördag 30 januari 2010

Kallt fiske

I dag gick la det sådär bra för oss. På väg till sjön uppmätte vi -22 grader. Till och med “finnen” i mig tyckte att det var i kärvaste laget. Alla prylar som kunde frysa fast, FRÖS VERKLIGEN FAST ORDENTLIGT.

Vi startade med en rask promenad till ett nytt område. Det var tungt som fan att traska genom dubbelisen. Den gav vika för oss och pulkorna i varje steg .

När vi väl suttit en stund på området tyckte både jag och Age att det kändes fel på platsen. Så efter en timme(en gädda)tog vi upp alla spön och gav oss iväg på en jävla svettig marsch till ett för oss nytt ofiskat område.

Väl där nappade det i nästa sedvanligt tempo. Det som var annorlunda från de tidigare turerna var att det var mycket försiktiga napp viket resulterade i många bommade fiskar. Gäddorna vi fångade på platsen var också mycket små. Vi uppskattade att endast en av dem vägde över fem kilo. Ingen plats för oss att leta storgädda nästa gång.

Totalt landade vi nio gäddor och missade sju. Age fångade sex stycken och jag drog endast tre små stackare. Så nu har jag landat igen efter ett par superfisken.

På grund av den stänga kylan fotograferades och vägdes ingen av fiskarna.

Inga kommentarer: