lördag 30 april 2011

Vänernfiske


Idag bar det av upp till Spiken för fiske på Vänern, Age, Jonas och jag. Kanongott väder bådade inte för någon fiskefest. Rapporterna under veckan talade om magra fiskeresultat.
Men det hindrade inte oss. Vänern är alltid Vänern, något väldigt speciellt. Något som alla som gillar sportfiske borde pröva på någon gång.

Vi fiskade utanför Hindens rev timmarna gick och fyra gäddor landades i båten. Fina fiskar mellan fyra och sex kilo. Men det var inte dem vi var ute efter idag. Vi flyttade oss så sakta ifrån det gäddbesmittade området.

Mitt under lunchen, stekt korv och potatissallad gav sig en skrikande rulle till känna. Jäklar vad det bar iväg. Age stod på tur för drillning. Fisken gav honom en go fight och tillslut kunde Jonas håva en grann vildlax på kanske 6kg som fick gå tillbaka direkt. Grattis till Age som fick känna på lite fettfenefiske:)
Tyvärr blev det ingen mer fisk för oss. Men jag hade en kanondag på sjön.
Tack Age och Jonas.
FILMSNUTT PÅ AGEs LAX

söndag 24 april 2011

Årets första färnarace.

I morse gick resan till Färnans förlovade land. Nu var det äntligen dags för vårens stora höjdpunkt. Jag hade väntat och längtat efter att få sitta bakom feederspöna. Smyga fram i buskarna och lyckas träffa rätt på en sådan där "grymmefärna".

Tanken var att Age skulle följa med och prova på fiskeformen. Tyvärr jobbade han och jag hade ingen möjlighet att fiska vid något annat tillfälle under helgen.

Första sträckan blev det endast en färna 1660gram som tog på ost. Lite små napp men ingen som ville ta.

Körde vidare till ställe nummer två. Där det var grymt hårt vattenflöde. Blev ett kort försök som resulterade i noll fiskar.

Tredje stället brukar vara bra men är mycket besvärligt att ta sig till. Men det var mödan värd visade det sig. Jag fick ett snabbt hugg och färnan bjöd upp till rock´n roll. Det var en fin fisk som dock kunde ha varit lite fetare. Men jag var helt klart nöjd, 56cm och 2320gram. Bra start.

Fjärde sträckan fick jag många napp. Men bara en som följde med upp på land. Den vägde dryga kilot. Strax därefter tappade jag en bättre fisk. Efter en stunds nötande fick jag ett grymt napp med en raketrusning som följd. Nu jävlar luktar det personbästa hinner jag tänka just som firren gör ett hopp? Gädda?? va fan och den tog på bröd!!! Har aldrig varit med om tidigare-

Femte och sista stället blev det åter en kilos fisk.

Jag var helt klart nöjd med morgonens fiskepass. Det gav mersmak:)

fredag 22 april 2011

Fiske hemma hos Age.

Jag tog med mig familjen och hälsade på hemma hos Age och Linnea. Vi grillade, fiskade och påskeldade. Age vann fiskeduellen med två noll. Stora fiskar det finns i hans hemmavatten;)

torsdag 21 april 2011

aGe metar

Var ute både tisdag och onsdag ett par timmar och skulle testa nossan på ett par ställe i herrljunga. I och och med min gode vän daniel håller på fiska mört och sånt smått ;), så blir jag lite på hugget att också testa nya arter och nossan ger bra möjlighet för detta. Botten mete, ett spö majs och ett med stor fet mask. Fick dock bara napp på majsspöt men inget som krokades. Såg lite fisk i ytan då och då och även något mörkare fisk som hoppa ett par meter ifrån mig. När man sitter då där längs vattnet så fundera man på en gång att köpa det och det så fisket blir bättre. Men tror faktiskt jag håller mig enkelt med det här.........eller inte. Materialist som man är.

tisdag 19 april 2011

deadbait igen

Körde ett kortare pass på ett nytt ställe. Var precis som metoden helt "dead".
Jag hade tänkt köra en längre stund men "lille" sonen ringde och ville ha hem mig. Bara att bryta upp och komma igen. Jag får la fjäska och ta med honom på en tur. Sist han var med fick vi en på 8.4kg,,,

måndag 18 april 2011

Deadbaitfiske

Idag flyttade jag tillbaka båten till dess rätta plats efter gårdagens misslyckade tur. Jag passade på att köra årets första fiske med deadbait. Jag fick tre run men lyckades inte landa någon. SURT. Bröt tidigare då det blåste så kraftigt att det var svårt att registrera nappen. På tillbakavägen passade jag på att fotografera två båtar med tjuvfiskare. De passade på att jerkfiska på förbjudet område. En gummibåt och en stor fin aluminiumbåt. Bilderna ligger nu på bevakningsgruppens bord. Så jävla tråkigt att folk inte kan hålla sig i skinnet. De förstör för alla andra som sköter sig.

söndag 17 april 2011

Flötmete efter gädda.



Igår lånade jag en kompis eka för att flötmeta gädda. Jag hade inte lånat båten på några år så det var lite spännande att se om den låg kvar. När jag frågade kompisen hade han inte en aning och var lika nyfiken som jag. Båten ligger ganska avsides och det krävs en dryg promenad för att ta sig dit. Tack o lov låg den kvar och var till synes hel:) Men vart var årorna? Jag letade runt ett tag innan jag hittade dem dolda i det höga gräset.

Det blåste ganska bra på sjön så det såg ut att bli ett bra arbetspass vid årorna. SMHI kan ta sig i rööööva. Timmarna gick och jag hade inte ett pill på mörtarna. Ankrade upp en stund och testade jerkfiske trots att jag inte har någon tilltro till formen. Jag behövde omväxling, var less på all rodd. Mitt i jerkfisket dök det ena flötet. Jag bommade fisken.

När klockan närmade sig tolv bestämde jag mig för att bryta. Bröt gjorde jag verkligen för att när jag skulle sätta fart hem så gick ena åran av. Jag slog nästan en bakåtvolt i båten av kraften i årtaget.
Jag började paddla mot båtplatsen men isåg snabbt att det inte funkade i den hårda blåsten. Jag fick driva iland bäst det gick. När jag väl kom iland var det bara att leta efter en lämplig väg tillbaka till bilen.
Det blev en riktigt arbetsam fisketur och ganska dyr, 600kr nya åror.

Idag skall jag ta mig tillbaka till båten och förhoppningsvis ro hem den.

fredag 15 april 2011

Jerkbait suger

Idag tog jag en sväng ner till sjön på cykeln. Jerkbaitspöt var med för att jag skulle kunna göra ett par kast i vikarna. Efter ett par kast kom jag med ens på varför jag inte jerkat på länge.URK! Det är ju så in i HELVETE tråkigt. Enformigare fiskeform får man leta efter. Usch! Vilken jävla tur att jag inte köpte flera jerkbaitbeten som jag höll på att göra här om dan. Jag hade till och med tittat på en ny rulle, hemska tanke.

tisdag 12 april 2011

Mört och id.

Igår blev det ett nytt feederfiske. Massor av mört som gjorde att man höll sig varm i det något kylslagna vädret. Storleksmässigt var det inte som sist. Största mörten tangerade 400gram. Jag lyckades endast få en enda id. Jag tror inte de riktig är på gång än.

måndag 11 april 2011

Kanongött väder

Inget fiske på hela helgen trots kalasfint väder. Det känns riktigt tungt. Gäddleken är i gång och jag har inte blött ett endaste drag. Jag har dock fått ut båten ur garaget och skall börja göra i ordning den. Jag har lessnat på trollingfiske och skall så snart jag kan göra mig av med båten. Får jag inte sålt den så kommer jag att sätta sågen i den och bygga om. Någon som är intresserad av en ht-båt, typ 5m lång 2m bred, ekolod humminbird och en obromsad 30 vagn. (En lagom stor motor typ 40h) Ingen pärla men den fiskar riktigt bra. Den funkar vid lite grövre sjö. Skall kasta upp en bild när jag har fått lite ordning på henne.

söndag 10 april 2011

Age:Jerk,jerk....


jerk....
Åkte ut ut ett par timmar på säm i något bättre väder. 15 plus och ett par meter sekund är ganska behagligt.
Fisket var dock dålig, en liten gädda på 2 och en halv timme plus ont i näven då man inte är så van att jerka.
Pilska var dom i alla fall då det var fullt ös i vassen. Nya tag gäller.....

torsdag 7 april 2011

Test


Skulle hämta sofia idag från skolan och köpa några pilsner tills kvällens champions league match. Madrid-tottenham....mm tottenham så klart!! Tog med mig mina nya jerkspö och rullar och tänkte bara känna lite grand på dom. Haraberget i herrljunga....allt annat vatten gillar fortfarande is här ute. Pröva både spön och rullar som kändes riktig bra. Det blev ingen fisk vilket är en klarhet när man 'bara' testar. Nu är det allvarliga tag som gäller framöver när grejerna är testade :)..........

måndag 4 april 2011

Nu vänder det.

Mört: 730gram
Har i år haft ett rent uselt fiske. Fiskat varje helg och inte fått en vettig fisk. Men ikväll vände det. Nytt mört-pb. Fan va gott.( Reg. för mört är 800gram.)

Ikväll blev det ett nytt försök att fånga en fin id. Det nappade hela tiden men bara mört. Stora fina mörtar 360gram, 460gram och så toppfisken på 730gram(39cm).

Strax före jag fick den stora mörten kom en kompis ner för att tjöta lite. Nu fick han i stället agera vittne och fotograf. Det är förbannat svårt att ta kort på mindre fiskar. Men de blev bra förutom att jag ser helt mongo ut. Inget som går att ljuga bort.
När skymningen föll så gjorde småbraxen entré istället. Jag tröttnade på att dra små -bralle och for hem.

söndag 3 april 2011

VÅR!


Just hemkommen efter årets första feederfiske. Trögt till en början men det drog på så snart solen gått ner. Några mörtar, braxen och två idar kom upp. Gott nu är det vår. Blir säkert fler fisken i veckan.

fredag 1 april 2011

Nytt spö

Jag har i veckan inhandlat ett nytt feederspö, Shimano Vengeance medium feeder. Ett riktigt kanonspö som skall invigas i helgen. Jag var helfrälst i Spro Passion feeder.Tyvärr knäckte jag ett av dem förra året. Jag har drillat både stor färna och sexkilos gräskarp på spöt. Nu hade det utgått så det fick bli ett shimanospö istället. Till spöt tänker jag använda en Spro Passion Micro rulle. En mycket prisvärd rulle. Är det någon som känner sig manad att prova så är det bara att hänga med. Jag har prylara att låna.

Bajs


Upptagning av mörtstugor och annat jäkelskap

Uppe tidig idag då jag skulle skjutsa sofia till skolbussen. Efter en lugn frukost stund drog jag ner till sjön för mörtstuga upptagning. Det är helt enkelt över för denna vintern. Isen var fortfarande lätt på-stigen och mycket tjock. Tog med mig hunden då hon behöver röra lite på sig, vilket hon gjorde. Hon sket i husse och drog efter ett gäng kanada gäss som befann sig på isen. Kändes ändå lite obehaglig att hon försvann i dimman så jag vråla och vissla vad jag kunde. Men hjälper det för en noll-ställd hund,

Nej! Tog upp första stuga under tiden vilken var ändå fyllt med en 20 tal mört. Under tiden kom hund skrället tillbaka och hennes första dumheter för dagen var ett faktum. Nu kan du väl hålla dig i närheten av husse, sa jag till henne...inte det, efter en stund drog hon med mach-3 in i skogen. Äsch, jag skiter i henne nu. Jaga väl nåt djur. Även i dom övriga stugor befann sig lite mört så flötestrollingen är räddad. Även isabell kom tillbaka och så klart så vräkte hon i sig dom majskolven som jag plocka ur stugorna...mm.

Gick tillbaka till bilen och väl framme så höll hon på käka något, abborre säkert, brukar hon göra och sen spy i köket. Hon kom för en gångs skull när jag kalla på henne och hon satte sig i passagera sättet.....Va f*n är det luktar känner jag, kände lite närmare hennes gap och vad F*N!! Tror sjutton hon har slafsat i sig en människa sk*t......Det var då jag körde hem i mach tre och isabell fick en kall dusch med trädgård slangen. Bra början på dagen......