söndag 11 oktober 2015

Gäddfiske Dalsland

I helgen var jag och brorsan iväg på en tvådagars tur till Dalsland för att fiska gädda. David hade bokat boende på en camping i området. Stuga med vatten hade han bokat men gubben på campingen hade hört fel och trodde det var stuga vid vatten. Så det blev en stuga ute på en halvö, jättefint läge men tyvärr inget vatten. Inte hela världen när det fanns servicehus (med vatten och toa)på området.

Dag ett.
Fisket var som väntat trögt för när jag var här och fiskade för åtta år sedan fick vi inte en enda gädda. Men nu skulle sjön knäckas. Det dröjde till kl: 13 innan första gäddan låg i båten. Inget monster men det var en gädda. Vi fortsatte i samma område resten av dagen och lyckades få sex stycken.(fem på djuprigg) Men jäklar vad små de var. Inga Dalslandskrokodiler här. På kvällen blev det taktiksnack om vi skulle fortsätta i samma område eller om vi skulle köra på något annat ställe för att försöka få en större fisk.

Dag två.
Dan och Kenneth från klubben hade kommit upp och skulle fiska abborre. Vi bytte lite tips om områden som har gett fisk. Vädret var strålande och sjön låg som en spegel. Men fisket var jättetrögt. Vi provade allt vi hade i betesväg men det blev endast en landad gädda. Dan och Kenneth hade det bättre med abborrfisket med flera fina matabborrar och en finare fisk på 1180gram.(returnerade)

En mycket trevlig fiskeresa som gav mersmak. Dalsland är mycket vackert med många spännande sjöar som det är lågt fisketryck i. En enda båt stötte vi på under helgen, en viss skillnad mot Mjörn och Anten där det är knökat med fiskare när det är bra väder.

2 kommentarer:

Tompa sa...

Fiskeresor kan sluta hur som helst men är väldigt trevliga!!!

Danne sa...

javisst,, det är riktigt trevligt, fisket blir inte det viktigaste, även om det hade varit skoj med flera landade firrar.// Ha de gott