torsdag 15 oktober 2015

Gäddfiske med nytt pb.

Idag blev det en tur ihop med Felix. Vi  körde klassisk flötestrolling. Vilket han han har haft ett makalöst fiske med i år, fyra stycken över tio kilo. Turen började med att Felix brände en tung fisk efter någon minuts stångande. Krokningsdjävulen verkar följa mig, så jävla dåligt med krokade fiskar. Men efter det så satt det hel rad med gäddor största av dem en helt ok fisk på 5,6 kg min näst största gädda i år.

Strax efter att vi släpp tillbaka den fiske så dök det upp ett riktigt fin eko på lodet. Det måste vara en bättre fisk sa vi båda, hoppas den nu bara tar på någon av våra mörtar som kom draggandes bakom båten.
Precis när vi trodde att det var kört drog det iväg i en hiskelig fart på det sista spö. Herregud vad den körde, den höll bra länge med många långa rusningar som gav gott bendaller. Men tack o lov gick det vägen. Damen var 115cm och vägde 11,1kg Yes!Yes! nytt pb på gädda.  En enormt go känsla i kroppen samt en stor beundran för denna makalöst vackra varelsen. En stor gädda är något magiskt och hemlighetsfullt.
Totalt landade vi sju gäddor och bommade nästa lika många, en riktigt go eftermiddag.

2 kommentarer:

Tompa sa...

Stort grattis!!!!!

Danne sa...

Tack så mycket,, Ha de gott